Islamik Stories

60 Stories

Tumbuh by nur_something
#1
Tumbuhby Nur
Hana Syarifah si people pleaser
Completed
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan by HilalAsyraf
#2
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus...by Hilal Asyraf
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan - Enam bulan telah berlalu selepas tragedi di Wagangada. Enam bulan juga Ariki dan rakan-rakannya berkampung di Hutan Maut b...
Syurga Menantimu + kth ( COMPLETED) (RE-EDIT) by rinatae
#3
Syurga Menantimu + kth ( COMPLETED...by rinatae
Dari artis dan peminat bertukar kepada suami dan isteri tanpa sengaja ? Demi menjaga nama baik kumpulan , Ainul Mardhiah terpaksa menerima meskipun dapat bersama selama...
Completed
Encik Pembunuh by HilalAsyraf
#4
Encik Pembunuhby Hilal Asyraf
Encik Pembunuh - Tajuk memang macam drama TV melayu, tetapi sorry, jalan cerita novel ni lagi awesome. Ini cerita Faisal, seorang pembunuh profesional yang sangat mengge...
ISLAMIC BOOK by Syaz123
#5
ISLAMIC BOOKby Syaz123
mengkongsi ilmu yang ada. ❤harap bermanfaat dan dapat digunakan pada masa akan datang.insyallah
AMIRA by NisyaRosmie07
#6
AMIRAby Nisαwoo
Amira Riana seorang gadis berusia 17 tahun . Dia sesorang gadis yang comel dan pelajar yang cemerlang . Disebabkan itu ramai pelajar yang iri dan dengki terhadapnya . Se...
QUOTES🌸 by aliapuat
#7
QUOTES🌸by aliap
Kata yang kadang" kau rasa dan kadang" kau tak rasa Tak semua indah Ambil yg manis sebagai kenangan Ambil yg buruk sebagai pengajaran
Kaktus Tidak Berduri by nafasbaru
#8
Kaktus Tidak Berduriby Nurina Izzati
"Masih mempersoalkan nikmat Tuhan yang telah diberikan kepadamu, wahai anak muda?" satu suara yang cukup dikenali oleh Tufail kedengaran dari belakang. Tufail...
Completed
Monolog Hati by nymphalidaee
#9
Monolog Hatiby jia.hfdz
dikala hati kau menginginkan segala sesuatu dan minda kau tahu ia tidak sepatutnya- maka kau mula berbicara sendiri. - memujuk hati. tatkala kau tahu sesuatu perkara itu...
Henshin🙌 by _missCarrotikk
#10
Henshin🙌by Dillà
Bila bercakap soal jodoh, ramai memilih untuk berusaha keras mencari. Walaupun sedar hakikat jodoh sudah ditentukan. Tapi bila bercakap soal hidayah, ramai pula memilih...
Islam and Us by chaengs-
#12
Islam and Usby t i n i
-hanyalah nasihat dari seorang pendosa ke pendosa yang lain Start: 26.09.2016 End: ㅡt i n i
Kita Tahu Tapi by syahiuani
#13
Kita Tahu Tapiby syahiuani
Kita tahu tapi kita tidak berbuat apa apa. Semoga allah menurunkan hidayat kepada kita semua. Semoga allah menjauhkan kita dripada fitnah dajjal dan perkara yang melalai...
Completed
Dirimu Bukan Untukku by flwerfaa_
#14
Dirimu Bukan Untukkuby faa
"Kita kawan sampai bila-bila kan?" Kisah seorang gadis yang menyukai sahabatnya iaitu Syafiq Luth Amin selama 14 tahun tanpa kenal erti penat dan lelah. Apakah...
Tomodachi De Imashou  by leonellerais
#15
Tomodachi De Imashou by leo
[E-Book's Status : Coming Soon] Khairan Wijdan x Wa'ie Ammaarah
Luahan ! by -qTsleeping
#17
Luahan !by @Rarararararaaa
" Dimana semua manusia merasainya " sekadar meluah perasaan yang aku rasa dalam hidup. @Raa
That Ugly Pearl by NurshaJ
#18
That Ugly Pearlby Nur shafiqah
#2 in islamik (21 August 2019) #59 in cinta (20 July 2020) Manusia hanyalah manusia. yang sentiasa melakukan kesilapan.yang sentiasa ingin berubah menjadi lebih baik. it...
HIJRAHKU (Dah Tak Update) by Endaforit
#19
HIJRAHKU (Dah Tak Update)by Endaforit
Penghijrahan. penghijaran bukan hanya membawa maksud perpindahan dari satu tempat ke suatu tempat. Peghijrahan membawa maksud yang begitu luas termasuklah perpindahan-pe...