Islamik Stories

74 Stories

Penghulu Bidadariku | 1st Series by AliahSyuhada
#1
Penghulu Bidadariku | 1st Seriesby AliahSyuhada
"Aisyah Humaira binti Khalid, saya ceraikan awak dengan talak satu." Wanita mana yang mahu memegang status janda? Wanita mana yang mahu diceraikan oleh sang su...
Losing You ✔️ by Alanakth127
#2
Losing You ✔️by Alanakth
Seorang gadis yang ingin mengecapi bahagia tetapi di buang keluarga akibat fitnah yang ditabur hanya kerana seorang lelaki.. Hidupnya menjadi berantakkan "Mama dan...
𝐌𝐮𝐚𝐥𝐥𝐚𝐟 𝐈𝐭𝐮 𝐒𝐮𝐚𝐦𝐢 𝐃𝐢𝐝𝐢  ━  𝐣𝐞𝐨𝐧 𝐣𝐮𝐧𝐠𝐤𝐨𝐨𝐤 by ddilwa
#4
𝐌𝐮𝐚𝐥𝐥𝐚𝐟 𝐈𝐭𝐮 𝐒𝐮𝐚𝐦𝐢 �...by 𝐚.
Kata Jungkook, ❝ Mungkin abang bukan lelaki yang Allah hantar untuk bimbing awak ke syurga. ❞ Kata Didi, ❝ Abang dah pun menjadi imam yang paling sempurna untuk saya. ❞ ...
Completed
That Ugly Pearl by NurshaJ
#5
That Ugly Pearlby Nur shafiqah
#2 in islamik (21 August 2019) #59 in cinta (20 July 2020) Manusia hanyalah manusia. yang sentiasa melakukan kesilapan.yang sentiasa ingin berubah menjadi lebih baik. it...
in one's good time by 00_hoku
#7
in one's good timeby etrangere
never we thought, we are slowly a part from HIM. became far... became stranger... even we come from HIM. we are sailing in the same sins but in different boat. maybe we...
HIDUP by astoriac
#8
HIDUPby error
when words are better option than to speak ;) I rant things here. enjoy yourself x - MZ P/S: I use manglish, malay and english. I'll improve myself, I promise. I hope.
【 Ayat Deep & Fuckta 】 by mochwae
#9
【 Ayat Deep & Fuckta 】by Møchi
++sentap lagi ? okay la tu . mungkin iman kau cuba nak bangkit ++semua ayat-ayat dalam ni ada yang aku ambil dari google , telegram , quotes , idea sendiri ++halalkanla...
My 'CINTA HATI' , Tuan Raykal by Bunnywifeu97
#10
My 'CINTA HATI' , Tuan Raykalby نور هازيره
Disebalik keperitan pasti ada kemanisan . Setiap kali ujian mendatang , Allah hadirkan dia untuk menenangkan . Siapa sangka perkahwinan yang diaturkan oleh keluarga bo...
Wonder Colours: Fight in Color World by FidaNafidzah
#11
Wonder Colours: Fight in Color Wor...by Nafidzah Nurzakiyyah نفيذة ن...
Sekolah Mayor dan Sekolah Minor, keduanya adalah sekolah bela diri yang berbeda. Suatu saat terjadi persaingan murid di anatara mereka. Blackrider, pemuda Dunia Warna...
Nuh Nahyan (نوح نهيان) by NurshaJ
#12
Nuh Nahyan (نوح نهيان)by Nur shafiqah
#1 in perkahwinan (23 August 2019) #1 in suamiisteri (23 August 2019) #1 in suamiisteri (3 October 2020) #2 in islamik ( 11 october 2020) Sebuah cerita yang mengisahkan...
Encik Pembunuh by HilalAsyraf
#13
Encik Pembunuhby Hilal Asyraf
Encik Pembunuh - Tajuk memang macam drama TV melayu, tetapi sorry, jalan cerita novel ni lagi awesome. Ini cerita Faisal, seorang pembunuh profesional yang sangat mengge...
Hikayat Satria-Satria Sejati: Generasi Baru by HilalAsyraf
#14
Hikayat Satria-Satria Sejati: Gene...by Hilal Asyraf
Hikayat Satria-Satria Sejati: Generasi Baru - Novel ini kisah seorang pemuda bernama Ariki. Dia ini anak angkat kepada Maharaja Lutello, yang sedang menguasai hampir 2/3...
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan by HilalAsyraf
#15
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus...by Hilal Asyraf
Hikayat Satria-Satria Sejati: Arus Perubahan - Enam bulan telah berlalu selepas tragedi di Wagangada. Enam bulan juga Ariki dan rakan-rakannya berkampung di Hutan Maut b...
Amru Rebellion by HilalAsyraf
#16
Amru Rebellionby Hilal Asyraf
Amru belia sederhana. Membesar bernaungkan Madrasah Taujih Ruhiyyah diselia Buya. Selain ilmu agama, seni mempertahankan diri melengkapkan dirinya. CInta juga berputih d...
Tetamu Tuhan 50 Hari by HilalAsyraf
#17
Tetamu Tuhan 50 Hariby Hilal Asyraf
Novel Tetamu Tuhan 50 Hari membawa pembaca meneliti kisah Wasim, seorang pemuda berusia awal 30-an. Walaupun mempunyai isteri yang solehah, dia hidup terumbang-ambing de...
MUALAF ITU PUJAAN KU +JJK+( Very Slow Update) by najwa04_
#18
MUALAF ITU PUJAAN KU +JJK+( Very S...by choco cookies
Seorang pemuda korea tertarik dengan seorang wanita muslim yang beragama islam. KALAU NAK TAU LEBIH LANJUT DIPERSILAKAN TEKAN BUTANG READ START:6 oct 2018 END:? Update...
Kaktus Tidak Berduri by nafasbaru
#19
Kaktus Tidak Berduriby Nurina Izzati
"Masih mempersoalkan nikmat Tuhan yang telah diberikan kepadamu, wahai anak muda?" satu suara yang cukup dikenali oleh Tufail kedengaran dari belakang. Tufail...
Completed