Bahasamelayu Stories

155 Stories

Alfred & Amirah  by cikwawabahar07
#1
Alfred & Amirah by ChocolateSusu
Nama aku Amirah. Tiada yang menarik tentang aku. Aku hanya seorang insan biasa dengan keluarga yang... Tidak sepenuhnya berantakan. Bahagia? Aku pernah bahagia bahkan al...
Hitam Putih by harlyz_
#2
Hitam Putihby -
All rights reserved, © 2019. a flashback story, semoga apa yang dikarang di dalam ini diambil sebagai satu pengajaran, yang tidak baik hindarkan. "Ku kira...
FLY by NajwaRahman91
#3
FLYby Najwa.Rahman
Si jejaka masih di situ, masih hidup dengan kenangan tika di zaman persekolahan. Si gadis sudah berjalan ke depan, mahu melupakan seribu kepahitan zaman remajanya. Perte...
Kalau Jodoh Alhamdulillah by hithere312002
#4
Kalau Jodoh Alhamdulillahby luvtrewu
Pertemuan yang tak dijangka antara Amir Yusuf dan Qaisara Amelin. Betul lah orang kata, kalau dah jodoh tak kemana juga. Kalau bodoh pula? hehe. Selamat membaca! Enjoy...
AKU SUKA KAU by black_boba
#5
AKU SUKA KAUby black_boba
Sarah Ariana kena reject ke? Baca la dlu :p
SALAH by AzyanAwai
#6
SALAHby Yan
Kesongsangan kehidupan kadang kala menjadi batu loncatan memudahkan kehidupan. Cinta terlarang menjadi tonggak kehidupan.
LOLIPOP by ArifZulkifli_
#7
LOLIPOPby Arif Zulkifli
Hidup kita sering dihidangkan dengan berbagai pilihan. Apa kau mahu memandu kereta atau berjalan saja? Atau apa mahu makan di kedai hipster atau cukup di kedai mamak saj...
Artiqah by BraderLeplep
#8
Artiqahby Brader Leplep
Jika kau tanya tentang perasaan, aku fikirkan hanya rembulan.
Lukisan Cinta Kita by Darkcruelove11
#9
Lukisan Cinta Kitaby Ms. Disorder
Kisah ini menceritakan percintaan antara Lyrine Izini binti Lazif dan cinta pertamanya. Dia merupakan pelajar baru di sekolah kampung tempat ibunya tinggal setelah berc...
Hujan by anssmd
#10
Hujanby ganzo
Hujan - sebuah mini fiksyen. Dia tak selesa dengan jalan yang lopak sana sini, lecak sana sini. Dalam tak selesa, dia tak merungut, dia cuma terasa mahu tumbuk seseorang.
aku masa depanmu by nur_aufaa
#11
aku masa depanmuby NUR AUFAA
glimpse of her?? dah pergi tolong jangan kembali. Mikail dan Suraya masing masing mempunyai kisah yang tersendiri. penemuan yang tidak disangka telah membina pelangi y...
Usaha Memikat Chifuyu  by arenihh
#12
Usaha Memikat Chifuyu by nih
Penatlah bila crush nak notice ni :( - y/n to chifuyu
JASAD by __rafiqqq
#13
JASADby Muhammad Rafiq
Rafiq dan Aiman yang bersahabat berkongsi cerita tentang kisah seram yang pernah didengari mereka berdua. Mereka berdua galak bercerita sehingga tanpa disedari, kejadian...
Bukan Ditakdirkan Bersama [ Slow Update ] by cloudylyne
#14
Bukan Ditakdirkan Bersama [ Slow U...by `𝐿𝑢𝑐𝑘𝑦𝑦𝐿𝑦𝑛𝑒𝑒ᥫ᭡
Dua insan berbeza , dua hati yang berbeza . Tetapi dipertemukan dengan satu cara yang sama . Disebabkan sebatang lolipop , Zacky Ryan menganggap Elya Erina hanya sepert...
Bayangmu by chintaq
#15
Bayangmuby chintaq
Dia bukanlah gagah mengalahkan singa... Dia bukanlah kacak seperti jejaka lain.. Dia tidak bermulut manis mengalahkan gula.. Dia mempunyai aura yang membuatkan semua wan...
Puteri by Kun_Sagita
#16
Puteriby Kun Sagita
Berdasarkan animasi Puteri terbitan Les' Copaque Productions, mengisahkan Puteri Kasturi, berserta 4 orang lagi Puteri lain iaitu Puteri Manis, Puteri Purut, Puteri Bali...
From Me, To You. by haterology
#17
From Me, To You.by haterology
hanya kata-kata yang bermain di minda, some that i cant let go and forget.
Kisah Orang Kita by naiorim
#18
Kisah Orang Kitaby nRuzaireena
Aku bi. Aku Muslim. Aku tak normal (mereka kata). Aku bukan LGBTQ (aku keluar). Aku ialah aku. Simple. Aku mungkin begini. Mereka boleh buang dan label aku tapi Tuhan ta...
Peraturan pertama adalah, kau tidak bercakap tentangnya. by baculcipan
#19
Peraturan pertama adalah, kau tida...by baculcipan
Ada masanya, keganasan fizikal menjadi pengurai kekusutan. Cerita pendek ini diangkat terus (atau berinspirasi) dari filem Fight Club. Saya cuba meletakkan situasi ini d...
Completed
langit by AMIRAHNASRIN
#20
langitby AMIRAHNASRIN
moga kau tenang . tinggal tempat impian kau .