Bahasamelayu Stories

Refine by tag:

199 Stories

Kau Yang Terakhir I & II by jeonepaa
#1
Kau Yang Terakhir I & IIby jeonepaa
Ada sesetengah orang kata, kawan lain jantina ni kadang bawa ke pelamin. Ini lah yang terjadi pada Tiara Azathul dan kawan baiknya dari kecil iaitu Haris Adham. Namun, d...
Completed
+3 more
(Preview) Hantu Mahu Popular. by fitrilaa
#2
(Preview) Hantu Mahu Popular.by azanilfitri
Sekolah Sri Bangsar berhantu? Ya, pada siang hari ia kelihatan seperti sekolah biasa. Tetapi apabila malam menjelma, ia dipenuhi dengan hantu-hantu dan dikenali sebagai...
SHE IS MINE by __deerose
#3
SHE IS MINEby Dee❤️
Hafeeq Fariz. Seorang lelaki yang boleh dikatakan good looking.Bukan sahaja good looking , malah dia juga sangat murah dengan senyuman. Hafeeq merupakan seorang pelajar...
Completed
+10 more
BLIND DATE (BAKAL TERBIT) by NajwaRahman91
#4
BLIND DATE (BAKAL TERBIT)by Najwa.Rahman
Untuk menutup mulut mak cik bawang, Piqa bersetuju untuk berkenalan dengan seorang lelaki yang tidak dia kenali. Blind date yang diaturkan mengenalkan Piqa dengan Acer...
Completed
+16 more
Benci Tapi Sayang by miracleblossom
#5
Benci Tapi Sayangby M A R
◤Dikala mulut menutur BENCI, Hati pula melakar CINTA. Jika difikirkan tentang kualiti, dia tidak layak. Tidak layak mencintainya. Namun, takdir itu mustahil. Takdir itu...
+13 more
MALAPETAKA by farisjamalFJ
#6
MALAPETAKAby farisjamalFJ
Negara dikejutkan dengan penemuan julangan cahaya ditengah-tengah Laut China Selatan. Pelantar minyak musnah dan meletup ditengah laut. Kapal kargo tiba-tiba hilang, kem...
+12 more
K A S Y A F'S by SyaDior
#7
K A S Y A F'Sby MissDior
"Bercinta dengan orang lain kahwin dengan orang lain huh" "Wahh.... datang nak rosakkan majlis orang lah tu." "Tengok dulu time zaman sekolah me...
+7 more
Melissa Hairina: Aysgarth Highschool  by Lovely_Icy
#8
Melissa Hairina: Aysgarth Highscho...by shasha
Kisah klise je. Kisah Melissa Hairina yang berpindah ke Aysgarth Highschool. Sekolah elit dimana poket pelajar di sana memuntahkan duit beratus-ratus. Namun, dapatkah di...
+4 more
Instagram by kugilaanz_
#9
Instagramby Nuts
A short story about love. Get it or leave it. It's a choices that everyone can choose. Sekali ditinggalkan, beribu kali aku cuba untuk buat kau jadi milik aku. Insyaalla...
+15 more
La Vie by charli_y
#10
La Vieby cahli
revolution
Completed
+5 more
Pickupline Si Instafamous by sis_ayin
#11
Pickupline Si Instafamousby cikayin
MY FIRST STORY❤ "Ish kenapa dengan mamat Firash ni! Dia alim sangat ke nak ajar aku! Dasar lelaki!" -Meeya Audira "Eh hello! Kau yang masuk rumah aku lepa...
+2 more
Puteri Mafia (#wattys2020) by BrownToRemember
#12
Puteri Mafia (#wattys2020)by Aaira.F🌹
Highest rank #1 aksi Highest rank 7/12/2018 #104#cinta Highat rank 10/10/2019#43 #cinta Highest rank 16/7/2018 #196 #billionare *Baca cerita ni dulu and you guys akan ta...
+17 more
Poligami kerana zuriat (COMPLETE)  by senjakalamalam
#13
Poligami kerana zuriat (COMPLETE) by izwan
novelet ringkas yang diilhamkan dari mimpi yang menceritakan perjalanan cerita tersebut.Mohon tinggalkan feedback anda.thanks....
Completed
+3 more
Myself by kugilaanz_
#14
Myselfby Nuts
Cover by me. ××× Seorang lelaki yang tidak terurus hidupnya, Hariz Mikael. Hidup dalam penuh kegelapan. Dendam terhadap ibunya tidak pernah terpadam. Itu semua tidak mem...
+17 more
From Me, To You. by haterology
#15
From Me, To You.by haterology
hanya kata-kata yang bermain di minda, some that i cant let go and forget.
+11 more
A Different Christmas(BLACKPINK x BTS)  by Scarlet_Moonlight556
#16
A Different Christmas(BLACKPINK x...by Scarlet Moonlight
Selalunya kalau sambut Christmas, kpop tak berkumpul sebab company tidak dibenarkan... Tetapi, tahun ni, YG dan Big Hit Ent. telah berkerjasama mempromote group satu sam...
+20 more
Boneka by akananami
#17
Bonekaby akananami
"You know, nenek saya cakap kadang-kadang boneka ini hidup. Mereka boleh nampak, dengar, malah bergerak. Mereka pun boleh rasa sama ada tuan mereka tu sayang mereka...
+2 more
[Completed]I'm Not A Nerd! by a0b8__
#18
[Completed]I'm Not A Nerd!by paper.peppermint_
Kisahnya tentang kehidupan seorang namja nerd yang mempunyai perasaan suka, cinta, sayang dan i love you terhadap seorang manusia yang berjantinakan perempuan tapi malan...
Completed
+4 more
Buasir Otak: The Puisi by princeofnoob
#19
Buasir Otak: The Puisiby Prince Noob
Himpunan puisi teragung kurun ke-21.
+16 more
YOU ARE (COMPLETED) by Nurnabila413
#20
YOU ARE (COMPLETED)by caramel_macchiato03
''Mungkinkah dia akan menjadi milikku?"- CHOI YENA "Adakah dia takdirku?''- KIM YOHAN Mampukah mereka bersatu hati walaupun mereka tidak pernah bersehaluan? Da...
Completed
+2 more