Bahasamelayu Stories

187 Stories

Horror Stories by Meamey1412
#1
Horror Storiesby Meave Leona
Once you see them,you can't handle your feelings inside you. You are scared and panic while your whole body is trembling but there is nothing else you can do except pret...
KEMBALI by ayunora
#2
KEMBALIby ayunora
Hakikat cinta pertama yang menyakitkan
Completed
YOU ARE (COMPLETED) by Nurnabila413
#3
YOU ARE (COMPLETED)by caramel_macchiato03
''Mungkinkah dia akan menjadi milikku?"- CHOI YENA "Adakah dia takdirku?''- KIM YOHAN Mampukah mereka bersatu hati walaupun mereka tidak pernah bersehaluan? Da...
Buasir Otak: The Puisi by princeofnoob
#4
Buasir Otak: The Puisiby Prince Noob
Himpunan puisi teragung kurun ke-21.
Psycho Love [CS] by Kinderboeno_
#5
Psycho Love [CS]by Y A N A
Cover by @TheSkells Writen by @kinderboeno_ Adam Darren, seorang yang pendiam dan dingin. Dia digelar Ice Prince di Universiti, yang merupakan tempat belajarnya. Tak per...
Kau Yang Terakhir I & II by jeonepaa
#6
Kau Yang Terakhir I & IIby jeonepaa
Ada sesetengah orang kata, kawan lain jantina ni kadang bawa ke pelamin. Ini lah yang terjadi pada Tiara Azathul dan kawan baiknya dari kecil iaitu Haris Adham. Namun, d...
Completed
Yang Terakhir✔️ by eyein_
#7
Yang Terakhir✔️by d.
mempersembahkan- let me hold you even after light and dark •••• BOOK 2 Husna, gadis yang baru sembilan belas tahun itu terpaksa mencari rezeki sendiri selepas dibuang ke...
Boneka by akananami
#8
Bonekaby akananami
"You know, nenek saya cakap kadang-kadang boneka ini hidup. Mereka boleh nampak, dengar, malah bergerak. Mereka pun boleh rasa sama ada tuan mereka tu sayang mereka...
His Darla [ OG ] by flurrafiy
#9
His Darla [ OG ]by • 𝗅𝗎𝗋𝖺 •
'I swear, I will stand right by your side forever until the day I die' ─── ・ 。゚☆: *. 🔆 .* :☆゚. ─── [ 2021 ] "Kau nampak ni?! Ni dompet aku. Macam mana boleh ada de...
Pah Kusayang by NajwaRahman91
#10
Pah Kusayangby Najwa.Rahman
Paan si mekanik kampung, sukakan si Syarifah Eliana cucu perempuan Syed Alwi. Tapi si Syarifah ini anti betul dengan Paan. Dia, si cantik jelita nak dipasangkan dengan s...
FLY by NajwaRahman91
#11
FLYby Najwa.Rahman
Si jejaka masih di situ, masih hidup dengan kenangan tika di zaman persekolahan. Si gadis sudah berjalan ke depan, mahu melupakan seribu kepahitan zaman remajanya. Perte...
[OG] | Jiran Sebelah Rumah by dualipat_
#12
[OG] | Jiran Sebelah Rumahby sunflower
HUMAIRA NASUHA-gadis yang keras hati. hidupnya bagaikan satu mimpi ngeri apabila memikirkan tentang kaum adam. "Kenapa kau buat aku macam tu?Susah sangat ke nak bag...
Putih by illifadli
#13
Putihby illiFadli
Himpunan cerita kontot (Certot) kisah masyarakat yang pelbagai warna digarap ringkas. Terima Kasih kerana sudi membaca.
100 Patah Perkataan by illifadli
#14
100 Patah Perkataanby illiFadli
Cerita Resit - Ianya himpunan Certot yang ditulis tidak melebihi 100 patah perkataan. Ini adalah versi asal yang tidak diedit dan turut tersiar di laman sesawang BookXce...
Vavi. [√] by kyna_gafar
#15
Vavi. [√]by kiki nana
Sebuah cerpen Aishah Tajudin & Kyna Gafar.
Completed
MISSING YOU . MYG 【C】 by naralee__
#16
MISSING YOU . MYG 【C】by kiAᴙA
▔ an oneshot of Suga BTS ° s t a t u s ؛ completed ♢ HANYA kerana egoku , aku kehilangan kau. Aku mencintai kau setulus hati dan aku aka...
DENDAM FARISYA  by blqyss_
#17
DENDAM FARISYA by Qis 🤪💕
Farisya ialah seorang gadis yang cantik, sopan santun dan bijak. Semua orang selesa bersahabat dengannya. Tetapi bukanlah dinamakan kehidupan, jika tiada orang membenci...
Cerita horror pendek by balqisskz
#18
Cerita horror pendekby Siti Nur Balqis
Mungkin cerita ini tak seram. (•‿•) Saya tidak tahu cerita apa yang seram jadi jika anda rasa cerita ini bosan "I'm so sorry" ;)
Simptom Jatuh Cinta (Update Setiap Minggu!!!) by penulisterulung
#19
Simptom Jatuh Cinta (Update Setiap...by Penulis Terulung Alam Semesta
#31 in Romantik (11/9/2020) Si Jelita Ayu dan Sang Pahlawan Berani... Sang Kerek Abadi dan Si Penyibuk Hakiki... ...juga tidak dilupakan... Si Panas Baran dan Sang Puter...
Aku Seekor Kucing (Hold) by ayinn_syuhada
#20
Aku Seekor Kucing (Hold)by Ain Syuhada
Ya,aq seekor kucing yg normal dn hensem. Kami para kucing mmg boleh bercakap,cuma saja tidak ditunjukkan kpd manusia.. takut2 ada juga yg mati terkena serangan jantung...