Fiksyen Stories

Refine by tag:

61 Stories

Ipstwitch by ReenSyazreena
#1
Ipstwitchby Reen Syazreena
Kisah 4 keluarga ahli sihir yang terikat pada 1 perjanjian yang memberi kesan pada nyawa mereka.
  • ahlisihir
  • witch
  • reensyazreena
+1 more
Musim Hantu by KhairulAnuar2
#2
Musim Hantuby Anuar Shah
Tiba lagi Musim Hantu, Musim yang ditunggu-tunggu, Oleh pawang, bomoh, pemburu, Yang ditakuti para hantu
  • horror
  • fiksyen
  • hantu
+8 more
Aku Cikgu! by AbangLie99
#3
Aku Cikgu!by Abang Lie
Mengisahkan tentang perjuangan seorang guru dalam membaiki kekurangan dalam pendidikan serta memastikan tiada jurang antara cikgu dengan pelajar dengan misi "semua...
  • cikgu
  • fiksyen
  • cerpen
+5 more
Kumpulan Cerita Misteri/Seram: KAMI SENTIASA ADA [complete] by ShieldSahran
#4
Kumpulan Cerita Misteri/Seram: KAM...by Shield Sahran
Adakah anda kaki pancing di laut? Adakah anda nak balik bercuti di rumah percutian? Adakah anda nak balik naik kereta api? Adakah anda penggemar setem? Adakah anda dah l...
Completed
  • kisahseram
  • fiksyen
  • hantu
+2 more
Sepupuku atau Cikguku? by Noha-fiq
#5
Sepupuku atau Cikguku?by NH
Nur Qifahd Qaireen seorang gadis biasa yang dibesarkan dengan tegas oleh seorang ibu bernama Qhaireena. Sifat ibunya yang suka menentukan keputusan untuk dia dan adik b...
  • fiksyen
  • aspcmtelegram
  • cinta
+8 more
Kisah Seram UPSI by sepesmanki
#6
Kisah Seram UPSIby SEPESMANKI
Berdasarkan UPSI Confessions
  • seram
  • fiksyen
  • horror
+2 more
LIBEROSIS | LITTLE FIGHTER by azalearml
#7
LIBEROSIS | LITTLE FIGHTERby AZALEA RAMLEE
"Aku akan pastikan kau hancur" Aku ketawa hambar. Senyum perit. "Oh honey, you can't break what's already broken" //started: 16/03/19
  • urban
  • novelmelayu
  • cliche
+4 more
Surihati Encik Pembunuh by HilalAsyraf
#8
Surihati Encik Pembunuhby Hilal Asyraf
Surihati Encik Pembunuh - Tajuk memang macam drama TV melayu, tetapi sorry, jalan cerita novel ni lagi awesome. Ini cerita Faisal, seorang pembunuh profesional yang sang...
  • asyraf
  • tarbawi
  • melayu
+7 more
Kumpulan Cerita Misteri/Seram: Kami Sentiasa Ada (2) [complete] by ShieldSahran
#9
Kumpulan Cerita Misteri/Seram: Kam...by Shield Sahran
Kesinambungan dari Kami Sentiasa Ada. Setiap hari yang normal dan berulang-ulang, sebenarnya ada satu hari yang kau takkan jangka. Perkara yang biasa, boleh jadi kau tak...
Completed
  • entiti
  • kisahseram
  • fiksyen
+4 more
ASPURI (Asrama Puteri) by AzwarKamaruzaman
#10
ASPURI (Asrama Puteri)by Azwar Kamaruzaman
Dicelah-celah loker asrama puteri, tersembunyi seribu satu kisah yang tersimpan rapi. Ada yang gemira dan ada yang duka. Ada kisah mampu mengalirkan air mata dan tidak...
Completed
  • family
  • fiksyen
  • ceritaseram
+21 more
INFINIT (Siri Pertama INFINIT) by mcairolyakup
#11
INFINIT (Siri Pertama INFINIT)by M. Cairol Yakup
Sinopsis 'INFINIT' Amirul Azzim, seorang pembantu farmasi yang baru dua minggu bekerja di sebuah hospital, telah ditanda oleh seekor vampire yang bernama Kai. Maklumat i...
Completed
  • vampire
  • bahasamalaysia
  • novelbersiri
+3 more
[OG]ѕιχ ρєууєм |ρנм by Alpha_Queens
#12
[OG]ѕιχ ρєууєм |ρנмby The Three Angels
" Kita kahwin dan cukup setahun perkahwinan kita, aku akan ceraikan kau. Either our heart has been fall for each other or not . " • Sipnopsis di dalam. • Don'...
  • cinderella
  • fiksyen
  • prince
+21 more
ABDI (Siri Ketiga INFINIT) by mcairolyakup
#13
ABDI (Siri Ketiga INFINIT)by M. Cairol Yakup
Azzim dan Haiqal adalah saudara kembar yang mewarisi kuasa supernatural dari ibu bapa mereka. Walaupun pasangan kembar ini manusia, Kai dan Phoenix pula adalah vampire y...
Completed
  • fantasi
  • melayu
  • bahasamalaysia
+3 more
Pohon Mangga Rumah Michelle by kamalia-ramlan
#14
Pohon Mangga Rumah Michelleby Kamalia
Dia tidak menyangka kehadiran wanita tua yang berpindah ke kawasan perumahannya mampu mengubah hidupnya.
Completed
  • cerita
  • melayu
  • bahasamelayu
+5 more
Kisah Orang Single by mirzadanishxii
#15
Kisah Orang Singleby Mirza Danish
"Bang, single lagi ke bang?" Pelbagai cacian dan makian yang dihambur terhadap Hasif. Lelaki single yang tak pernah bercinta. Single itu loser. Single is suck...
  • humor
  • malay
  • malaysia
+11 more
Darah Perawan [ongoing] by ShieldSahran
#16
Darah Perawan [ongoing]by Shield Sahran
[update] Di sebalik tujuh benua yang wujud di dunia, terdapat satu lagi benua yang disembunyikan oleh alam. Tapi, hanya mangsa bencana alam yang bertuah saja dapat memas...
  • epik
  • pengembaraan
  • fiksyen
+10 more
BAAR (Siri Keempat INFINIT) by mcairolyakup
#17
BAAR (Siri Keempat INFINIT)by M. Cairol Yakup
'Darah milik kamu dan dia saling menolak, tetapi kamu vampira dan kesan sakitnya hanya akan dirasai Amirul Azzim seorang. Phoenix, apa kamu masih ingat, yang kamu berdua...
  • melayu
  • bahasamalaysia
  • fantasi
+3 more
LOVE NOIR (Tamat) by zarinimansor
#18
LOVE NOIR (Tamat)by Zarini Mansor
"Saya tak sangka akan jumpa dengan adik arwah Najmi kat sini. Nanie apa khabar?" soal EJ. "Baik." "Saya tahu Nanie masih sedih. Kami berdua pu...
Completed
  • family
  • remaja
  • cinta
+13 more
Love From The Sea by Azuka243779
#19
Love From The Seaby Miss Azuka
A story about prince of blue sea that go upperworld to save his beloved sister from bad people. WANT TO KNOW MORE? read and please vote the story ;) #4 in fiksyen
  • fanfiction
  • asian
  • lovestory
+22 more
MALAPETAKA by farisjamalFJ
#20
MALAPETAKAby farisjamalFJ
Negara dikejutkan dengan penemuan julangan cahaya ditengah-tengah Laut China Selatan. Pelantar minyak musnah dan meletup ditengah laut. Kapal kargo tiba-tiba hilang, kem...
  • waroftheworld
  • sejarah
  • kaiju
+7 more