City Alfy

By Ivanapokorna

28K 1.5K 75

Když Jessie už delší dobu nebylo dobře a doktoři nic nenašli, tak jí matka vzala na zdravotní pobyt. Jenže te... More

Ráno
Škola
Školní výlet
Doučování
První setkání
Nový Alfa Měsíční smečky
Kanada
Přivěsek
Bolesti
Doktor
Odlet
Pravda
Proměna
Znovusetkání
Setkání s alfou
Hádka
Meditace
Procházka
Je to ona nebo ne?
Večeře
Už jsem si jistý že je to ona
Svatba se odvolává
Úplněk
Konečně je moje
Diagnóza
On ví že tu je
Radost a naštvání
Probuzení
Minulost
On je alfa?
Přestěhování
Přijetí do smečky
Nepřítel?
Mučení
Rehabilitace
Věci
Úplněk číslo 2
Vánoční speciál
Vodopády
Odpověď
Požár
Následky
Na to ani nemysli
Další novinka
Nepříjemné probuzení
víkend
Označit?
Sobotní večer
Volnost v lese
Zamilovaná
Zlobení
kamarádství
Přání
Večer s překvapením na konci
Následky noci
Vezmeš si mě?
NE!
Prosím ne!!
Doba páření
Musíš zůstat silná
Válka
Útěk
Konec?
Zpět tam kde to vše začalo

Příprava do hor

568 29 0
By Ivanapokorna

Jess

Konečně je zítra ten den, kdy odjíždíme na kola do Kanady. Jedu už domů ze školy, abych si sbalila věci. Doma jsem poměrně rychle a hned, jak zaparkuji, zamířím do svého pokoje, kde mám už vytáhlý kufr, ale zatím nic v něm není.

Právě balím elektroniku, když mě zavolají z přízemí, ať za nimi přijdu, tak přeruším balení a jdu do obýváku, odkud mě volali.
"Ano, co potřebujete?"
"Protože i já zítra odjíždím, jenom s tím rozdílem, že ty ráno a já až v poledne. Tak ráno pojedu s tebou a vezmu ti auto zpět." Přijde mi to divné, protože se normálně dozvím až v průběhu dne, že je na služební cestě.

"Jo, dobře, děkuji, ale klidně tam jeď až dopoledne, vyspi se, nemusíš kvůli mě vstávat tak brzy, ale děkuji."
"Ne, Jess, to je v pořádku, alespoň se chci ujistit, že nic nezapomeneš, a že do toho autobusu nastoupíš a nebudeš celý týden jenom s kamarády někde pít."

Já se jenom ušklíbnu, protože vím, že alkohol se bude brát. Předevčírem po škole jsme řešili, kolik se vezme, a hlavně který.
"Dobře, děkuji, že mi potom vezmeš auto," a s tím odejdu zpátky nahoru, pokračovat s balením.

Už mám zabaleno, a teď jdu ještě překontrolovat kolo, jestli má vše, co je povinné z výbavy. Hlavní je, aby učitel, který bude kontrolovat výbavu, nic nenalezl, protože toho, kdo něco z výbavy nebude mít, pošle normálně do jiné třídy, kde se učí, a to vážně nechci. Proto to radši překontroluji.

Ujistím se, že je vše v pořádku a vratím se do pokoje a tam se teprve podívám na kufr, který beru sebou. Vypadá to, že místo týdne jedu pryč na měsíc – kolik mám věcí? Když s balením a kontrolou skončím definitivně, tak je půl jedenácté večer a to je už nejvyšší čas se vykoupat a jít spát.

Probudím se v půl sedmé a máme být u školy v osm, ale vyráží se až v devět kvůli pečlivé kontrole kol všech účastníků. Vstanu s veselou náladou a jdu hned do koupelny udělat si hygienu. Když s ní skončím, vezmu si taštičku s hygienou a přidám jí do kufru. Teď je na řadě se převléct z pyžama do vhodného školního výletního oblečení.

Jdu dolů s kufrem a všimnu si táty, který sedí na barové židličce a popíjí kávu.
"Dobré ráno, tati," řeknu, a on se na mě otočí.
"Dobré ráno," odpoví, a přijde ke mně. "Ukaž, pomůžu ti s tím," navrhne, a já mu podám kufr. On hned zamíří k autu, kde už je připravený držák na kola. 

Když jsem byla malá, často jsme spolu jezdili na kole, ale to je už minulost. Táta dá kufr do auta a někam odběhne.
"Že by ho ta dobrota přešla tak rychle," přemýšlím nahlas, ale mýlím se. Za chvíli ho vidím, jak tlačí mé kolo, a než stačím jakkoliv zareagovat, je již na držáku, pečlivě jištěný, aby nespadlo.

"Dobré ráno," uslyším hlas mámy z dálky.
"Děkuji, tati, za pomoc," on se usměje a tím naznačí, že není zač.
"Tak jo, máme nejvyšší čas vyrazit, tak pojď, štěně, budu řídit," pronese máma, a já se rozloučím s tátou objetím a už jdu na místo spolujezdce.

Zapínám si pás a máma už je u brány. Chvíli je ticho, ale pak její hlas přeruší to ticho.
"Kdyby tě začalo cokoliv bolet nebo se ti zdálo, že je s tebou něco jinak, tak mi hned zavoláš, je ti to jasné! I když tě bude lehce pobolívat hlava, tak mi zavoláš!" nekřičí, ale mluví pevným hlasem přísným hlasem.
"Ano, mami, neboj, je mi 18 a umím se o sebe postarat."

"Já vím, že ano, ale teď jsi ve věku, kdy by se mohla projevit tvá pře-přenosná nemoc, tak tě musím hlídat, kdyby cokoliv," vysvětluje máma.
"A co je to za přenosnou nemoc? Ta co se přenáší z generace na generaci?" ptám se zvědavě.
"Ano, právě proto se bojím," odpoví nejistě.

"Aha, tak teď chápu tu tvoji přehnanou reakci na každou rýmu," řeknu a u toho pokývám hlavou,že tomu konečně rozumím, když už jsme u školy, kde na mě mává Mia. Rodiče ji to po hodně dlouhém přemlouvání zaplatili.

"Ahoj," pozdravíme se a obejmeme se. Mia si šla hned a sundat svoje kolo z auta a já udělám totéž. Musím to dělat sama, protože se moje matka někde zakecala s ostatními mámami.

"Potřebuješ pomoc?" zeptá se mě najednou Sebastianův hlas. Rychle se otočím a uvidím ho, jak mi nabízí pomoc se sundáním kola z držáku.
"Tak tady to máš," a mile se usměje. Proč mi furt připadá, že ten úsměv už někde viděla?
"Děkuji. A kde se tu bereš?" ptám se zvědavě.

"Za prvé jdu se rozloučit se svou soukromou učitelkou. A za druhé jdu normálně do školy. Někdo nemá takové štěstí, že si užije týden v Kanadě... Mám ti potom vzít auto k vám, ať tu týden nestojí?" pokračuje Sebastian.

"Ne, ale děkuji. Auto vezme máma, která mě sem dovezla."
"Máma?" zmateně se zeptá Sebastian a já přikývnu, zatímco se podívám směrem k mámě. Když si všimne, že na ni koukáme, usměje se a zamává.

"Neměla dnes odjet?" mluví spíše pro sebe, potichu, ale ne tak potichu, abych to neslyšela.
"Jo, ale až v poledne, a vůbec, jak o tom víš?" chtěl něco říct, ale to už zazní moje jméno, že jsem na řadě s kontrolou kola.

"Promiň, už musím, a i ty by jsi měl jít, nebo přijdeš pozdě," obejmeme se a tím se rozloučíme. Ještě jednou se za ním otočím a všimnu si, že místo do školy jde k mámě a o něčem se tam dohadují, ale teď to neřeším. Spíše se zaměřím na to, abych měla vše v pořádku a nemusela tu zůstat, zatímco ostatní se budou projíždět v krásných horách.

Naštěstí je vše v pořádku, a já jdu k člověku, který dává kola na držák.
"Tak třído, do čtvrt hodiny budeme odjíždět, tak už pomalu nastupujte," ozve se hlasitý hlas mého třídního.

Dojdu k mámě a rozloučíme se. Ona mi ještě zopakuje ten svůj proslov z auta, ať jí zavolám, kdyby cokoliv. Tentokrát do toho přidá, že pokud ne jí, tak Sebastianovy, že i on bude vědět, jak se zachovat, a bude mi dávat přes mobil pokyny, co dělat, než tam přijedou. S tím odejde k autu.

Nastupím do autobusu a vrtá mi hlavou, co on má společného s mojí genetickou nemocí. Ještě chvíli nad tím přemýšlím, ale jsme na výletu a tam by se člověk měl uvolnit, tak to brzy zahodím za hlavu a užívám si cestu. Zbytek cesty uběhne jako voda, i když jsme tam jeli čtyři hodiny.

Když projíždíme kolem veliké cedule Welcome to Canada, učitel nám začne říkat náš každodenní rozvrh.

- 8:00-8:30: snídaně
- Do 9:00: osobní volno
- Potom vyrazíme na kola, a oběd a svačinu si dáme po cestě, co nám nachystá hotel, ve kterém budeme ubytováni.
- Na večeři se už vrátíme do hotelu a po ní nás čeká osobní volno.
- Večerka bude v 23:00.

K tomu ještě rychle dodá, že kdyby některý den pršelo a nedalo by se vyjít z hotelu, využijeme hotelové služby a zahrajeme si nějaké společenské hry.

Continue Reading

You'll Also Like

7.7K 418 13
Pokračování příběhu Prvorozená Alfa. Zemřela Rey? Nebo je pořád naživu? Co ostatní, jak berou Reyinu smrt? Nová dobrodružství Scottovi smečky jsou ta...
28K 1.5K 65
Když Jessie už delší dobu nebylo dobře a doktoři nic nenašli, tak jí matka vzala na zdravotní pobyt. Jenže tento "zdravotní pobyt" zásadně změní její...
56.8K 4.1K 56
Drac I. Robinson je sarkastická, ironická a chvilkově i psychicky nevyrovnaná dívka, s kterou si život rozhodl pohrát. Její obyčejný život, ve kterém...
16.2K 644 43
Taky jste měli občas pocit, že potřebujete vypnout, vypustit vše zlé a někam utéct? Tak přesně tohle zažívám já. Je to pět let, co mi umřel táta a p...