Dipper'ın günlüğü buluşu- Teori

140 10 3
                                    

Merhaba! Hadi başlayalım.

Şimdi bölüme geçebiliriz.

Bu teori YouTube'da bir videonun altına yazdığım bir yorumun çevirisi gibi bir şey olacak, videoyu da buraya koyuyorum.

Şimdi yorumumun ekran fotoğraflarını koyuyorum. Yorum ingilizce ancak çevireceğim.

Not: bu yorumu ben videonun sahibine hitaben yazmıştım, teoriyi sonradan zaten açıklayacağım için direkt çevirdim.

Not: bu yorumu ben videonun sahibine hitaben yazmıştım, teoriyi sonradan zaten açıklayacağım için direkt çevirdim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

İşte videon hakkında benim teorim: Stanley'in bir noktada Bill tarafından kontrol edildiğine inanan pek çok kişi var, bunların bazıları görmüş olduğuna eminim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

İşte videon hakkında benim teorim:
Stanley'in bir noktada Bill tarafından kontrol edildiğine inanan pek çok kişi var, bunların bazıları görmüş olduğuna eminim. Eğer bu doğruysa, belki de Dipper'ı o ormanın özel bölgesine göndererek günlüğü bulmasını sağlayan aslında Stanley'i kontrol eden veya ele geçirmiş Bill'di. Ancak, olasılıkları hala düşük, ve  "eğer Stanley/Bill günlüğün orada olduğunu biliyorduysa neden kendisi gidip almadı?" diye sorabilirsiniz. Alakasız görünebilir, ancak ben hep Stanford unicorn büyüsünü biliyorduysa neden portala düşmeden önce klubeye yapmadı diye merak etmişimdir. Çünkü unicornlar günlük 1'de geçiyor ve pekala yapabilirdi. Şimdi Ford'un unicorn kılı almanın neredeyse imkansız olduğunu söylediği zamanı hatırlayın. Yani belki, Ford o kıldan biraz almayı başardı ancak Mabel gibi tüm kulübeyi korumaya yetecek kadar değildi, o da yapabileceğinin en iyisini yaptı ve ormanın Bill ile portal hakkında en önemli ve en çok bilgiyi yazdığı günlüğünün bulunduğu bölümünü olur da birisi (bu durumda bu birisi Stanley/Bill oluyor) almaya çalışır diye korumaya aldı.

Sanırım şimdi teoriyi daha detaylı açıklayabilirim.

Öncelikle yukarıya koyduğum videoda Dipper'ın günlüğü bulmasının olasılığı hesaplanıyor, Oregon'daki ağaç sayısına bakarak falan.

Bana kalırsa zaten Bill Stanley'i en az bir kere kontrol etmişti, peki bu neden en başında olmasın? Bu konuyu destekleyen diğer bir durum ise bütün şovda "eenie meenie mynie" sözünün söylendiği sadece iki kısmın olması, ve bunların birinin Bill, birinin ise Stan tarafından söylenmesi. Eğer o sırada onu söyleyen kişi de Bill ise, bu aslında daha bile mantıklı olabilir.

İkinci olarak unicorn büyüsüne gelelim. Bu konuda ekleyebileceğim pek bir şey yok, bütün düşüncelerimi yukarıda yazdım zaten. Ayrıca günlük 3'ün olduğu yerin aynı zamanda sığınağın da olduğu yer olduğunu unutmayın. Bu şekilde ford belki aynı zamanda orayı da korumayı amaçlamış olabilir. Ancak bana kalırsa bir süre sonra sığınağın korunmaya dahil olmadığını fark etti bence (belki yer altında olduğu içindir, o konuda bir bilgimiz yok çünkü) çünkü eğer sığınak korumaya dahil olsaydı shapeshifter'ı kapatıp orada güven içinde yaşayabilirdi. Zaten onlarca yıl yetecek yiyecek stoğu var orada.

Teoriyle ilgili eklemek istediğim son şey ise belki de sizin de aklınıza gelmiş olabilecek bir soru. Stanley/Bill günlüğün orada olduğunu biliyorduysa neden Dipper ve Mabel'ı bekledi? Niye Soos ya da Wendy'i göndermedi. Hem soos hem wendy için ayrı başlıklar altında yazmaya başlıyorum.

Başlamadan önce şunu da söyleyeyim, bana kalırsa Stanley/Bill'in amacı çemberi toplamaktı, sebebine ise henüz tam karar veremedim.

Soos

Soos'un göründüğünden daha fazlası olduğu ile ilgili zaten pek çok teori mevcut. Ben bu teorilere bir yenisini ekleyerek eğer Bill o sırada Stanley ise (Soos'a göründüğünden zeki olduğunu söyleyen kişinin Bill olduğunu da unutmayın) belki de Soos'un tam olarak ne olduğunu ve/veya ne bildiğini biliyordu, bu yüzden onu bilerek göndermedi.

Wendy

Bana kalırsa Wendy de gönderilmedi. Eğer dediğim gibi Bill'in amacı o çemberdeki sembollerse ,ben zaten Wendy'nin buz torbası olmadığını savunan gruptayım, o yüzden onu önceden göndermemiş olabilir. Ancak çemberde olmayanlar oraya giremez demiyorum çünkü sığınağa girerken görüyoruz onu.

Son olarak bu teoriye ekleyeceğim bir şey var, belki de Stanley o sırada Bill ile iletişimde olmayabilir. Hatırlayan var mı bilmiyorum ama bir bölümümde Stan'in Ford'u bulabilmek için Bill ile anlaşma yapmış olabileceği ihtimali hakkında yazmıştım. Belki de öyle bir şey oldu ve Stanley o sırada kontrol ediliyor olmasa da Bill'in ona verdiği komutla hareket ediyordu.

Evet, bu bölüm de bu kadardı, oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın, sıradaki bölümde görüşürüz 👋🏻

Bu arada sıradaki bölümün ne olmasını istersiniz yorumlara yazın. Günlük mü, d&mgtanf mı, yoksa teori mi?

Esrarengiz Kasaba Hakkında Her ŞeyWhere stories live. Discover now