Günlük 3 bölüm 17 (Blendinin mektubu)

1K 20 18
                                    

Merhaba! Yeni bir bölümle daha buradayım. Bu bölümde çok uzun zamandır yapmaya çalıştığım ama uzun zaman aldığı için yapamadığım bir bölüm yazıyorum. Bu bölümde blendinin mektubunu çeviriyoruz.
Öncelikle şunu söyleyeyim mektupta Vigenere şifresi kullanılmış.(alexe bizi uğraştırdığı için azıcık(!) küfür etmiş olabilirim ama boşverin) ve anahtar kelimesi PİNES. Vigenere şifresinin nasıl çözüldüğünü daha önce defalarca anlattığım için bu bölümde detaya girmeyeceğim. Hadi başlayalım.

 Hadi başlayalım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hey, Dipper ve Mabel !Blendin burada

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hey, Dipper ve Mabel !
Blendin burada. Bu günlerde yıl 1883'te yaşıyorum, ve bu mektubu size bir gün ulaşmasının umuduyla sakladım. ( Fikri "Geçmişe Tekrar Tersine Geri Dönüş 3" filminden aldım, zaman akademisi birinci sınıf için seyredilmesi istenen.) Muhtemelen bir sürü sorunuz var, ve Weirdmageddon'un olaylarından sonra, adamım, sizi suçlamıyorum! İşte ne olduğu: Globnar'dan sonra, iki çocuğa karşı bir gladyatör dövüşü kaybetmekten bir sürü fırça yedim. İşimi geri almama rağmen (bunun için teşekkürler, bu arada!), memur meslektaşlarım incitici takma adlar takmaya devam ettiler. Zaman Bebek'in kendisi bana arkadaşsız Blendin dedi! Böyle yaşamak nasıl biliyor musunuz?

Tam Zaman Bebek'in saygısı için her şeyi verebileceğimi düşünüyordum ki, şu garip üçgen tip rüyamda baş gösterdi ve Zaman Bebek'in beni bir daha rahatsız etmeyeceğinden emin olabileceğini söyledi. Tüm yapmam gereken elini sıkmaktı! Baskı altında karar vermede hiç bir zaman harika olmadım, ve, şey, gerisini biliyorsunuz!

Uyandığımda, o aptal üçgen bedenimi zamanda yolculuk etmek ve tüm evreni yok etmek için kullanmıştı - ve Zaman Bebek'i de!

İyi ki, Zaman Bebek ölmedi... tam olarak. Moleküllerinin yeniden oluşması bin yıl alacak, ve bunun yaptıklarında, çok huysuz mu olacak! Zaman ajanları ayrıca hayatta kaldı - tehlikeli görevlere sadece holo-projeksiyonlarını gönderirler. Ama Lolph ve Dundgren yaptığım şey hakkında çok öfkeliler!

Tabi ki, bu demek oluyor ki ajanların beni bulup adalete teslim etmeleri için boyut çapında bir insan avı var! Ama hepsi bir hataydı!

Son istediğim şey hapse geri girmek, yani geçmişte saklanıyordum. Bir süreliğine eğlenceliydi - görülecek yerleri görmek, tarihi şahsiyetlerle sohbet etmek, 50leri twist'i* öğrenmek için ziyaret etmek.( Yanlışlıkla ayak bileğimi burktum ve bir hafta yürüyemedim.)

Eski Batı'yı da kontrol etmek istedim, ama buraya geldiğimde, yanlışlıkla bir trenin tam önünde ortaya çıktım ve zaman şeridim elli parçaya ayrıldı.( Ayrıca, tren raylardan çıkmış olabilir. Umuyorum ki, bu tarih kitaplarında yoktur!)

Herneyse, sadece benim hakkımda endişelenmemenizi söylemek istedim! Halka uyum sağlamayı başardım, ve bir cep saati tamircisi olarak iş buldum. Ayrıca bu aralar çok popüler olan altına hücum dönemi hastalıklarından birini kaptım ve nostaljiyi seviyorum! Yardımlarınız için teşekkür ederim, ve eğer herhangi bir zaman ajanı benim için gelirse, hiç bir şey bilmediğinizi söyleyin!

Blendin Blenjamin Blandin, 1883

Bu bölüm de burada bitiyor. Çevirirken bazı hatalarım olmuş olabilir çünkü türkçede tam karşılığı olmayan kelimler var "hopefully, luckily" gibi. Sanırım blendinin ne yaptığını ve anlaşmayı nasıl yaptığını öğrenmiş olduk. Bu konuda yarın bir teori (ya da yorum diyelim) gelicek. Şimdilik görüşürüz 👋🏻

* twist amerikada 1950 li yıllarda çıkan bir müzik ve yanında yapılan dans

Esrarengiz Kasaba Hakkında Her ŞeyWhere stories live. Discover now