SOOS TEORİSİ

239 14 4
                                    

Bu bölümü aslında bill geçmiş gelecek ilişkisi bölümüne ek olarak ekleyecektim ama yazarken biraz uzayınca ayrı bölüm yapmaya karar verdim.

2. Sezon 5. Bölümde soos video oyunu oynarken "2000 YILININ TEKNOLOJİSİ" şeklinde bir yazı çıkıyor ve soos "2000 yılı için bekleyemiyorum" diyor ancak gravity falls bildiğimiz kadarıyla 2012 ve 2016 arasındaki yazlardan birinde geçiyor (sevral times'dan birinin söylediklerine göre büyük ihtimalle 2013 yazı) yani soos zaten geçmiş oldukları bir zaman dilimiyle ilgili sanki o dönemde yaşamamış gibi konuşuyor. Soos'un en az 20 yaşında olduğunu bildiğimize göre 2000 yılını YAŞAMIŞ olması gerekiyor. Bu sözü sadece Soos'un saflığına (ya da siz ne demek isterseniz) verebiliriz ama eğer gerçekten bunu kastettiyse bence şu ihtimaller var:

1) (bu teori geçmiş gelecek bölümüne yazmak istememin sebebiydi). Soos o bölümde ve öncesinde veya sonrasında Bill tarafından kontrol ediliyordu, eğer durum buysa tahminim dipper'dan sonra soos'u kontrol etmek istediği ve/veya anlaşma olarak kuzeninin nişanıyla ilgili teklifte bulundu. Bill'e göre de zamanın ters akabileceğini varsayarsak(ayrıca/çünkü zamanın belirli bir yönü yoktur) bu mantıklı olur.

2) Bu teori aslında aklımda blendinin mektubunu çevirdiğimden beri vardı ama emin olamıyordum.
Bu teoriye göre soos da blendin gibi bir zaman yolcusuydu ama bu zamanda kaldı. Bu teori doğruysa Soos'un büyükannesini bir şekilde kandırmış ya da hafızasıyla oynayıp soos onun torunuymuş gibi davranmasını sağlayabilirlerdi.
Ayrıca bu teori Soos'un "garip öngörülerini" de açıklardı. Ve bill'in o çok şüphe uyandıran meşhur "düşündüğünüzden aha zekisiniz özellikle şişko olan" demesini de açıklar.

Bu teori de bu kadardı aklıma bir şey gelirse ekleyeceğim (ki çok büyük ihtimalle gelicek)
Bu akşam en az 5 bölüm daha gelecek görüşürüz 👋🏻

Esrarengiz Kasaba Hakkında Her ŞeyWhere stories live. Discover now