Cipher Çemberindeki Bazı Semboller ve Anlamları

1.1K 9 1
                                    

Merhaba! Bugün (ya da gece ne zaman okuyorsanız), Cipher çemberi adı verilen resim/fotoğrafta bulunan bazı sembolleri analiz ediyorum.

Bildiğiniz üzere Cipher çemberi, final bölümünde bir araya gelerek Bill'i yenmeye çalıştıkları sembollerden oluşan çember. Tam aşağıdaki gibi.

Çemberin etrafındaki 10 sembolün ne ya da kim olduğunu hepinizin bildiğini düşünüyorum ve zaten ben de o sembolleri anlatmayacağım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çemberin etrafındaki 10 sembolün ne ya da kim olduğunu hepinizin bildiğini düşünüyorum ve zaten ben de o sembolleri anlatmayacağım. Şimdi kenarlardaki sembol ve şifreleri analiz etmeye başlayabiliriz.

Köşedeki stan is not what he seems yazısı bildiğiniz üzere tam Stanley'e ait olan sembolün yanında yazıyor. Bunu zaten herkesin bildiğini düşündüğüm için çok yazmadan geçiyorum.

Şimdi bu bölüm asıl araştırdığım kısım Dipper'a ait olan çam ağacının hemen yanındaki üçgenlerle başlayan semboller dizisi. Biraz araştırma sonucu bunların simya sembolleri (alchemy symbols) olduğu anlaşıldı.

Burada ve birazdan koyacağım görselde bulunan semboller arasında günlük 3'te gördüklerimiz de var, onları başka bir bölüm olarak yazacağım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Burada ve birazdan koyacağım görselde bulunan semboller arasında günlük 3'te gördüklerimiz de var, onları başka bir bölüm olarak yazacağım.

Şimdi, ilk sembolden başlayalım:

1)
Gördüğünüz üzere ters üçgen içinde bir çizgi var. Bu sembolün anlamı "earth" yani "dünya"

2)
İkinci sembol de ilkinin tam tersi şekilde. Bunun anlamı ise "air" yani "hava"

Diğerlerine geçmeden önce bunların ne anlama geliyor olabileceğini düşündüğümü söyleyeceğim:

"When Gravity Falls and earth becomes sky..."

"Gravity Falls ve yer, gök olduğunda..."

Bunlar bildiğiniz üzere mcgucket'ın portalın içini gördükten sonraki meşhur sözleri. Cipher çemberinin yakınında yer alması bir gönderme olabilir...

Neyse, devam edelim.

3)
Bu sembol de dik bir paralelkenara benzetilebilir. Gösterdiğim fotoğrafta buna "soap" yani "sabun" diyor. Ne yalan söyleyeyim, alakasını ben de anlamadım...

4)
Bu sembolde bir yuvarlak içinde bir çarpı ve dik bir çizgi var. Bunun ne anlama geldiğine çok baktım ancak hiç bir yerde bulamadım, eğer bulursam burayı güncelleyeceğim.

5)
Bu sembol ve bir sonrakinde işler bana kalırsa ilginçleşiyor. Beşinci sembolümüz iki yuvarlağın arasında bir çizgiden oluşuyor. Ben bu sembolün anlamını Basil Valentine adlı birinin 1600'lü yıllarda çıkarmış olduğu "Last Will and Testement" adlı kitapla ilgili görsellerde buldum.

Biliyorum pek okunaklı değil ancak bulabildiğimin en iyisi buydu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Biliyorum pek okunaklı değil ancak bulabildiğimin en iyisi buydu. Bahsettiğimiz sembolü sol alt köşeye yakın yerlerde görebiliriz, ve bu sembol arsenik anlamına gelir.

Şimdi de arsenik elementinin bizi yakından ilgilendiren bazı özelliklerine bakalım.

• Kimyasal ya da fiziksel olarak ayrıştırılamaz ve saf maddedir. (1)
Renk olarak gri ve tonları, sarı ve siyah çeşidi vardır. (1)  (2)
•Savaş materyali yapımımda kullanılır. (1)
•Bazı alaşımların sıcaklığa karşı direncini artırmakta kullanılır. (1)

Şimdi bunların çemberle yakın ilişkisi olan Bill ile alakasına bakalım.

(1) olarak işaretlediğim maddeler bana Bill'in arseniği weirdmageddon'da fiziksel formuna katkı sağlamak için kullanmış olabileceğini düşündürttü.

(2) olarak işaretlediğim kısımda ise sarı ve siyah zaten Bill'in renkleri olarak ün yapmış durumda, gri rengi ise Bill fiziksel formunu kazanırken etrafına kapladığı tabakalardan birinde görüyoruz.

6)
Şimdi gelelim sondan bir önceki sembolümüze. Bu sembol basitçe bir çemberin içindeki bir noktadan oluşuyor ve simyada geldiği anlam bana kalırsa hem Bill'i hem Stanley'i yakından ilgilendiriyor. Ki bu anlam da "gold" yani "altın" oluyor. Hem Stanley hem Bill'in altın almaya olan takıntısı, Ford'un heykelinin altın olması ve Cipher Hunt'taki altın Stan kafası göz önüne alınırsa o sembolün orda olması bir tesadüf değil.

7)
Son sembol bir kare ancak her çeşit kare bulmama rağmen düz karenin ne anlama geldiği ile ilgili maalesef hiç bir şey bulamadım. Eğer bulursam burayı da güncelleyeceğim.

Bu bölüm de bu kadardı, oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın, sıradaki bölümde görüşürüz 👋🏻

Esrarengiz Kasaba Hakkında Her ŞeyWhere stories live. Discover now