Mağara şifresi -tamamı

227 22 14
                                    

Merhaba! Yeni bir bölümle karşınızdayım. Bu arada bir duyuru yapmam gerekiyor bir önceki bölüme sadece iki kişi oy verdi biri de benim. Lütfen oy vermeyi unutmayın. Hadi başlayalım:
Mağara duvarındaki yazıları çevirdiğim bölümü hepiniz hatırlıyorsunuz değil mi? Eğer unuttuysanız o bölümü tekrar okuyup gelebilirsiniz ama seçim sizin. Neyse, o bölümde yazıların bir kısmı gözükmüyordu, ben de onları kendi kafama ve mantığıma göre tamamlamıştım. Ta ki final bölümünü milyonuncu kez izleyip bir şey fark edene kadar:

 Ta ki final bölümünü milyonuncu kez izleyip bir şey fark edene kadar:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gördüğünüz üzere yazıların devamı çok net bir şekilde gözüküyor. Ancak yine de tam okunmuyordu. Ben de kontrastı biraz değiştirdim ve şu sonuç ortaya çıktı:

 Ben de kontrastı biraz değiştirdim ve şu sonuç ortaya çıktı:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Gördüğünüz üzere çok daha net. Bu yöntemle tüm yazıyı çevirdim. Bu arada size bir bilgi veriyim: Çok uğraşsam da anlayamadığım bir kısım vardı orayı gelince açıklayacağım zaten, yardım almak için internete girdim ve bu şifre ile ilgili hiç bir şey bulamadım. Yani büyük ihtimalle öyle değildir ama bunu çözen ilk kişi olma ihtimalim küçük de olsa var. Neyse şifreye geçelim.

IT STARTED WITH BAD DREAMS WHICH BECAME NIGHTMARES.
I WAS FOOLISH.
I REGRET ANSWERS.
I PAINTED THE SYMBOLS.
I SAID URDS.*
WHEN GRAVITY FALLS AND EARTH BECOME SKY FEAR THE BEAST WITH JUST ONE EYE.

Çeviriyoruz:

KABUSLARA DÖNÜŞEN KÖTÜ RÜYALARLA BAŞLADI.
APTALDIM.
CEVAPLARDAN PİŞMANLIK DUYDUM.
SEMBOLLERİ ÇİZDİM.
URDLARI SÖYLEDİM.
GRAVITY FALLS VE YER GÖK OLUNCA TEK GÖZLÜ CANAVARDAN KORKUN.

* urds diye bir kelimenin varlığı söyleniyor ama tam çevrilemiyor. Türkçede de urd kuru ot ve dalları yakmak demekmiş. Yani bir şamanın davranışına uyuyor değil mi?

Evet bu bölüm de bu kadardı. Yeni bölüm yakımda gelicek. Görüşürüz 👋🏻

Esrarengiz Kasaba Hakkında Her ŞeyWhere stories live. Discover now