7. 𝙵𝚎𝚓𝚎𝚣𝚎𝚝

543 24 2
                                    

》 Draco szemszöge 《

       
        - Pansy nem láttad Hannah-t? - kérdezte egyre nyugtalanabban.

        - Nem. De nekem is feltűnt, hogy egy ideje nincs itt. Elég késő van, lassan itt kéne lennie...

Draco egyre idegesebben dobolt az asztalon, miközben az ablakon lecsordogáló esőcseppeket követte a tekintetével.

Komolyan ennek a lánynak tehetsége van ahhoz, hogy kiidegelje az embert...

Ebben is hasonlít rám...

Draco gondolkozását McGalagony professzor szakította félbe aki ijedten lépett be a klubhelységbe Pitonnal és Dumbledore professzorral az oldalán.

A klubhelységben mindenki felkapta a fejét és a tekintetét a hálóköpenyekben lévő tanárokra szegezte.

        - Mr. Malfoy kérem jöjjön velünk! - közölte Dumbledore. - Van valami, amit mindenképpen látnia kell. - Draco félelmet vélt felfedezni Dumbledore arcán, ami nem jó jel.

A klubhelységben megfagyott a levegő, és az esőn kívül egy hangot sem lehetett hallani.
Draco felállt, és kissé remegő végtagokkal, a három professzor felé sétált. A többi mardekáros követte a tekintetével, de egy szót se szóltak.

        - Professzor... - kezdett volna bele Draco, de Piton félbeszakította.

        - Ne kérdezősködjön Malfoy, hanem kövesse a tanárait! - utasította a megszeppent mardekárost, aki ezután elhagyta a klubhelységet.

A kihalt folyosókon haladva, amikor McGalagony professzor elfordult a gyengélkedő irányába, Dracoban egyre jobban erősödött a félelem, és a kíváncsiság.

         - Kérem legyen erős! - szólt McGalagony professzor, majd kitárta a gyengélkedő ajtaját.

Odabent Draco elkezdett végignézni a kórtermen, az ágyakon, sarkokon, próbálta kideríteni, vajon miért hívták ide ilyen későn. Először Pottert pillantotta meg az egyik ágyon fekve bekötött kézzel. Egy szemforgatás után tovább haladt a tekintetével, majd megakadt a szeme valakin.
Ereiben megfagyott a vér, és a szokásosnál is sápadtan elindult az ágy felé. Közben remélte, hogy nem az fekszik ott akire elsőként gondolt.

Mikor odaért, látta valójában ki is fekszik ott.

Hannah!

         - H-h hogyan? De hisz aranyvérű! Nem úgy volt, hogy csak a sárvérűekkel történik ez? - kérdezte meglepetten.

         - De. Elméletileg igen. - válaszolt Dumbledore.

         - Az első emeleti lánymosdónál találtunk rá. Ott volt mellette egy griffendéles fiú, akinek elmondása szerint a gyengélkedő felé igyekezett. Továbbá a mugli fiú elmondta azt is, hogy a te testvéred megmentette az ő életét.

        - De ugye Hannah nem halt meg? - kérdezte.

        - Nem. Csupán kővé dermedt. A mandragórák pár hét múlva kifejlődnek, lehet belőlük mandragórafőzetet készíteni, ami meggyógyítja a kővédermedteket. - mosolyodott el Dumbledore. - Most pedig eleget láttál, menj vissza a barátaidhoz. Holnap értesítjük a szüleiteket a történtektől, ha szeretnél velük találkozni bűbájtan után gyere az irodámba.

Draco bólintott, majd elindult kifelé a gyengélkedőről.

__________

A klubhelységbe visszatérve Pansy és Melanie szinte egyszerre pattant fel a fotelből, kíváncsian pillantva Dracora, akitől remélték, hogy megosztja velük mi történt. Azonban csalódniuk kellett, ugyanis a mardekáros fiú köszönés nélkül, gyors léptekkel haladt a hálókörlete felé, minden tekintetet kerülve.
A hálókörletbe érve nem fogadta nagy meglepetés, mivel arra számított, hogy mindenki aludni fog már. Így is volt. Ő is befeküdt az ágyába, és amint leoltotta a villanyt, oldalra fordult és erősen koncentrált, hogy kimenjenek a mai események a fejéből. A kviddics vereség, a testvére kővédermesztése, és aggódva gondolt a holnapra, félt, hogy az apja eltiltja őt a roxforttól, és haza kell mennie.
Bármennyire is nem kedveli Dumbledore-t, azért a roxfortot nem hagyná itt.

Draco Malfoy akármennyire is állítja, hogy rosszfiú, öntelt, és nincsenek problémái, azért a lelke mélyén neki is vannak érzései, fájdalmai, megfelelési kényszerei és egyéb más dolog, amit senki sem gondolna róla...

_______________________________________

Bizonyára észrevettétek, hogy pár részt a Még egy Malfoy! című könyvemben megváltoztattam, ennek legfőbb oka az, hogy azokat a részeket már nagyon régen írtam, sok bennük a hiba, illetve azóta változott az írási stílusom is, így gondoltam azokra is ráférne egy kis frissítés. Itt legrégebbi részekre utalok. Tartalmi változás nem nagyon van bennük, inkább pár mondatot átfogalmaztam, rendeztem, illetve ha találtam helyesírási hibát akkor azt kijavítottam. Ezek után ha a kommenteket megnézitek, találhattok néhány olyat, amiket még a változtatás előtt írtak a részekkel kapcsolatban. Ezekkel ne foglalkozzatok, mert a ,,régi" fejezetekhez írták.
(Ha ebben az évben már nem lesz rész, akkor mindenkinek Boldog karácsonyt és boldog újévet!😘)

Ártatlan, de áldozatWhere stories live. Discover now