15. vločka (Dolores/ Rita)

586 59 9
                                    

„Copak to píšeš?" ptala se Dolores zvědavě. Akorát vyšla ze sprchy omotaná v růžové osušce a vlasy, výjimečně nesepnuté růžovou mašlí, jí v mokrých pramenech halily odhalená ramena. Postavila se za svou partnerku a nahlédla přes ni na pergamen, po němž závratnou rychlostí běhal jedovatě zelený brk ladící s dlouhými nehty jeho majitelky.

„Pravdu jako vždy, drahá," odpověděla Rita spokojeně a zamručela, když ucítila hbité prsty na krku, které ji začaly jemně masírovat. „Píšu vánoční speciál pro čtenáře Denního věštce. Budou překvapeni, kolik nových informací jsem zjistila nejen o Harry Potterovi, ale i o tom starém bláznovi, bulharském bonbónkovi a tomu křupanovi, co dělá ve škole hajného."

Dolores se spokojeně zaculila a odměnila ji polibkem na spánek. „Musím si to přečíst. Bude se mi to hodit na příští rok."

Rita pohodila hlavou a celá se na ni otočila. „Budeš to místo mít?" ptala se nadšeně.

„Kornelius dělá vše pro to, abych to místo dostala," odpověděla a v očích se jí zlověstně zablesklo. „Budeš mít spoustu informací z první ruky a nebudeš se muset plížit jako brouk."

„To bude úžasné, zlatíčko," zapředla Rita, nechala klesnout bleskobrk na pergamen a roztáhla ruce. „Teď bychom ale mohly nechat práci stranou, co ty na to?"  

---

Tak tohle má potenciál. Myslím, že ty dvě potvory se docela hezky doplňujou. Speciálně pro KariLaz

A vločky padají (adventní kalendář 2020, HP) - DOKONČENOKde žijí příběhy. Začni objevovat