6. Opvallend of niet?

423 33 12
                                    

Hoofdstuk 6. Opvallend of niet?


Gelijk komen er drie dokters naar ons toe. 'Waarom zijn hier zoveel mensen'? Vraagt de dokter. Callum draait zich om. 'Hallo meneer'. 'Mijn naam is Callum Gruew en ik kom Reve Krist hier uit het ziekenhuis halen'. Zegt Callum. 'Callum Gruew'? Vraag ik zachtjes. Goed Callum, kom je dan even mee? Vraagt de dokter.  Callum en de dokters lopen mijn kamer uit. 

Kian en Dylan gaan op mijn bed zitten. 'Gaat alles goed met je, Reve'? Vraagt Dylan. Ik kijk hem aan. Ik blijf stil. Ik schud mijn hoofd en ik sla hem om de hals. Ik snik een paar keer en ik voel tranen in mijn ogen naar beneden rollen. 'Nee, het gaat echt helemaal niet goed'. 'Ik ben doodsbang voor Clay'. Fluister ik. Kian zijn armen voel ik ook om mij heen. Ik kijk naar de deur en ik zie Callum. 'Reve'. Zegt hij. Ik kijk naar de papieren die hij aangeeft. Ik lees het een beetje door.

Hierbij hebben wij besloten dat Reve Krist uit het ziekenhuis gehaald mag worden zonder dat we weten wat haar mankeert. We willen haar elke maand controleren om te kijken of er nog iets mis is.

Daar onder zie ik de handtekening van Callum. Ik kijk Callum aan. 'Ontzettend bedankt'. Zeg ik. Ik stap mijn bed uit en ik ga  gelijk al bijna door mijn benen  heen. Elijah en Maya rennen naar me toe en helpen me overeind. Met een zielig gezichtje kom ik mijn weer op mijn benen te slaan. 'Gaat het weer, Reve'? Vraagt Maya. Ik knik. 'Ik ben gewon een beetje zwak'. 'Niks aan de hand'. Zeg ik. Ik loop moeilijk naar de deur. Ik leun er tegen en ik duw mezelf vooruit. Ik zie de wachtruimte en een balie. Callum staat bij de balie te wachten op mij en de andere.

Ik vind het vreemd dat ik Maya, Callum en Elijah nog nooit eerder heb ontmoet. Ik loop naar de balie en ik stort bijna neer als ik de balie heb bereikt. De vrouw achter de balie geeft mij een papiertje. 'Reve Krist moet de komende dagen nog veel uitrusten'. 'Ze is nog een beetje zwak maar alles gaat voor de rest goed met haar'. 'Nou dat hopen we dan'. Zegt de vrouw bij de balie. 'Mag ik hopen'? Vraag ik. De vrouw knikt. 'Reve, we weten niet eens wat er mis is met je maar je bent erg zwak dus je mag niet al te veel doen'. Zegt de vrouw. Mijn mond valt open en ik kijk haar een beetje kwaad aan. 

'Mag ik niks anders dan op de bank zitten'? Vraag ik. De vrouw schudt haar hoofd. 'Het spijt me meisje'. Zegt ze. Ik zucht. 'Aan het spijt me heb ik helemaal niks'. Zeg ik. Dylan slaat snel een arm om mij heen en zet een nep glimlach op. 'Dat bedoelde mijn zus niet'. Zegt Dylan. 'Nou eigenlijk'................ Begin ik. Dan rent Kian naar ons toe en slaat ook zijn armen om mij en Dylan heen. 'Nogmaals dat bedoelde ze niet zo'. Zegt Kian en zet ook zijn nep glimlach op. Ik kijk mijn broers aan en ik begin ook nep te glimlachen.

Callum en Elijah beginnen te lachen. 'Mevrouw je kan duidelijk zien dat ze drieling zijn'. Ik loop al richting de uitgang. Ik en Dylan staan bij de rechterkant. Ineens gaat er een horloge af. Ik kijk Callum aan. 'Wat was dat'? Vraag ik en ik wijs naar zijn horloge. 'Ging je horloge nou af'? Vraagt Dylan en hij wijst ook naar het horloge. Alle vier kijken ze ongemakkelijk. Elijah stapt naar voor. 'Nee'...... 'Dat was geen'..... 'Laat maar'. Zegt Elijah ongemakkelijk.

'Kian'? Vraag ik. Hij kijkt ons bang aan. 'Wat is er aan de hand'? Vraag ik. Kian haalt zijn schouders op. 'Reve, dat was een timer op Callum zijn horloge'. Zegt Kian. 'Dat heeft Maya ook'. Maya knikt. Kian doet vreemd. Bedenk ik me. Hij liegt want anders zou hij nooit zo bang kijken. Ik knik. 'Oké'. Zeg ik. Callum kijkt Maya en Elijah aan. 'Jongens, gaan jullie alvast weg'? Vraagt Callum aan ze.

 'Ik zet de drieling eerst even af'. Zegt Callum. Maya en Elijah knikken en ze rennen weg. Ik volg Maya en Elijah met mijn hoofd een beetje. Callum draait zich om naar ons en loopt mee naar zijn auto. 'Ik ben jullie drie wel naar huis'. Zegt hij en hij opent de auto deur. Hij stapt in en wacht op ons. Dylan opent de deur voor mij en ik ga zitten. Dylan gooit de deur weer dicht en komt aan de andere kant naast me zitten. Kian is voorin bij Callum gaan zitten. Ik weet dat Callum, Maya, Elijah en mijn broer iets verborgen houden. 'Kian, waar ken je Callum eigenlijk van'? Vraag ik. Callum en Kian kijken elkaar aan. 'Eeeeeeehmm'. Beginnen ze allebei. Ook Dylan trekt een raar gezicht. Dylan zucht. 'Kian, je kan mij en Reve best wel vertellen hoe jij en Callum elkaar kennen'. Zegt Dylan.

Kian knikt. 'Ja, dat weet ik wel'. Zegt Kian langzaam om tijd te verspillen. 'Ik ken jullie broer van Elijah en Maya'. Zegt Callum. Ik zucht. 'Maar hoe kent Kian Elijah en Maya'? Vraag ik. Kian knikt. 'Kamp'. Zegt hij. 'Ik ging dit jaar op kamp met Elijah en Maya'. 'Ze stelden me later pas voor aan Callum'. Zegt Kian. Ik schud mijn hoofd. 'Maar ik en Dylan waren ook op dat kamp'. Zeg ik. Kian knikt. 'We gingen met twee of drie klassen en toen leerde ik Elijah en Maya kennen'. Zegt Kian. Ik knik. 'Het zal wel'. Fluister ik.

We komen aan bij ons huis. Ik kijk door het raam en ik zie de buurvrouw al bij de deur staan. Ze zwaait naar ons. Ik stap uit en ik  loop strak en zwak langs de buurvrouw. 'Reve'. Zegt ze. Ik loop gewoon door. 'Reve'! Roept ze. Ik loop naar boven en ik open de deur van mijn kamer. Ik zet een paar stappen naar binnen en ik sluit mijn deur. Gelukkig heb ik er een goed slot op. Ik loop richting mijn bureau. Dan word er op de deur geklopt. Ik schrik me kapot.

 Ik wacht eerst op een stem. 'Reve'? Hoor ik Dylan zeggen. Ik haal opgelucht adem en ik open snel de deur. Ik trek Dylan naar binnen. Ik kijk hem strak aan. 'Wat is er aan de hand'? Vraagt Dylan. Ik slik. 'Kian houdt iets verborgen voor ons'. Zeg ik. 'En het is niet iets kleins maar er schuilt echt iets achter die Callum'. Zeg ik. Dylan knikt. 'We moeten Kian gaan bespioneren als hij onverwacht het huis uit vertrekt'. Zeg ik. 'En zodra hij weg is ga ik direct achter hem aan'.

Dylan schudt zijn hoofd. 'Nee, ik ga achter hem aan'. 'Jij bent daar te zwak voor'. 'Stel dat Callum een slechte professionele vechter is'. Zegt Dylan. 'Jij blijft de hele dag hier op je kamer en rust wat uit zodat je snel weer sterker in je spieren word'. Zegt Dylan. 'Dit handel ik wel af'. Dylan loopt mijn kamer uit en ik sluit de deur achter me. Ik leun tegen de deur aan en ik kijk zuur recht vooruit. 'Nee Dylan, dit handel ik wel af'.

-------------------------------

Hey iedereen,

Sorry het duurde even maar ik was bezig met the yin yang die bijna af is! Nou ja het eerste deel dan

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now