36. Overtuigend?

163 25 0
                                    

Hoofdstuk 36. Overtuigend?


Ik loop naar het raam toe en ik doe gewoon alsof ik naar buiten aan het staren ben. Ik haal verbaasd mijn schouders op in een wat-doe-jij-hier-nou gebaar. Elijah kijkt ook verbaasd. Maar gelijk ook in de war. Ik hoor dat Clay opstaat van zijn bureau. Ik draai mij gelijk om. Ik kan hem niet verlinken. Elijah moet daar echt meteen weg! Als het Poison toeslaat krijgt hij nog een ongeluk!

Ik loop naar het bureau van Clay. Ik ga bij hem staan en ik kijk naar wat hij doet. Ik voel ineens mijn telefoon trillen. Ik loop naar de deur toe. Clay kijkt mij aan. 'Wat ga je doen Reve'? Vraagt hij. Ik kijk rond. 'Ik ga even'......... Begin ik. 'Ik ga even naar beneden'. Zeg ik maar gewoon. Ik open de deur en ik loop naar beneden en ik kijk naar mijn berichten.

Ik heb een aantal berichten op Whatsapp van Elijah. Ik klik erop.  Ik bekijk alles wat ik binnen krijg. Ik zucht gelijk. Ik wil gelijk naar boven rennen om te kijken of Elijah nog steeds achter het raam is.

'Reve, ik ben met Dylan bij het raam van Clay omdat wij misschien weten hoe wij het tegengif moeten maken'. 'Ik en Dylan doen dit niet alleen voor mij zelf maar ook voor jou'. 'Alsjeblieft kom terug naar onze kant'.

Ik loop weer naar boven. Elijah werkt samen met Dylan! Ik kom de kamer weer binnen waar Clay bezig is. Ik hoor allemaal geluiden bij het raam. Clay en ik kijken gelijk op naar het raam. Clay loopt richting het raam. Ik schrik. Ik moet iets doen om hem tegen te houden!

Ineens voel ik iets in mijn polsen. Is dat het Poison weer? Het blijft vervelend! Ik moet er echt vanaf. Ik pak met mijn linker hand mijn rechter pols vast. Zonder dat ik wil echt wil doen zak ik naar beneden tot mijn knie de grond raakt. Ik sluit mijn ogen en ik span mij helemaal aan door de pijn.

Ik zie Clay naar mij toe lopen. Hij helpt mij opstaan. 'Reve'. Zegt hij. 'Gaat het een beetje'? Vraagt hij. Ik knik. 'Ja, het is oké'. Zeg ik en ik sta weer op. Dat kwam net goed uit. Ik zie dat Dylan en Elijah door het raam kijken. Ik kijk hun kant op en ik schud zachtjes mijn hoofd. Volgens mij heeft Clay dat niet gezien. Clay gaat weer aan zijn bureau zitten.

Ik ga naast hem zitten en ik kijk naar alles wat hij aan het doen is. Misschien leer ik er ook nog eens wat van. Hij leest heel veel dingen door in de drie en halve uur dat ik naast hem zit. Hij ook bezig sommige stoffen door andere te mengen. Ik zie dat hij het moeilijk heeft om een tegen gif te maken. Het is al die tijd stil geweest en zelfs bij het raam van Clay is het ook helemaal stil. Of ik moet Elijah en Dylan niet gehoord hebben.

Na die drie en half uur sta ik op van een bureau stoel. Ik kijk Clay aan. 'Eeeehm'............ Begin ik. Clay kijkt mij aan. 'Ik ga weer'. Zeg ik. Hij knikt. 'Let goed op alles, je broer, het Poison en alles'. Zegt Clay. Ik knik. 'Doe ik'. 'Laat je weten wanneer er iets gelukt is'? Vraag ik. Clay knikt en leest weer verder. 'Doei'. Zeg ik en ik open de deur van zijn kamer.

Ik loop de trap af en ik pak snel mijn telefoon. Ik zie dat ik weer een aantal berichten heb. Ik klik op Whatsapp. Ze zijn van Elijah. Ik ga maar even naar hem toe. Ik moet nodig met hem praten. Ik denk dat hij weer wil dat ik terug keer naar het spionnen team maar niet nu het zo goed gaat voor mij en Clay. Vooral voor mij.  Hij is namelijk al bezig.

Ik pak mijn jasje en ik loop naar buiten. Ik loop in de richting van Elijah zijn huis. Gelukkig hoef ik nooit echt een drukke weg over want dan zou het typisch mij zijn om auto's niet aan te zien komen. Ik let nooit echt op. Dat komt denk ik door het Poison dat ik meer ga denken en sneller afgeleid ben van alles om mij heen. Ik kom al in de straat van Elijah.

Ik hoor al een deur dicht gaan in de buurt van Elijah zijn huis. Ik zie Dylan en Elijah achter een auto zitten. Ze praten. Dan zie ik Kian en Callum uit Elijah zijn huis verschijnen. 'Waar is Maya'? Vraag ik zachtjes. Ik kijk naast mij. Oh ja, ik was helemaal alleen nu.

      Ik ga snel achter een auto zitten en ik kijk wat de vier jongens te bespreken hebben. Ik ga steeds even een auto naar voor toe om ze beter te kunnen horen. Ik hoor een aantal keren mijn naam. 'Dus Ik, Kian en Dylan gaan nu'. Zegt Callum. 'Ik wil dat je met Reve gaat praten'. 'Zorg dat ze je geloofd'. 'Je kan haar overhalen'. 'Wij weten dat ze jou alleen vertrouwt'. Zegt Callum voor hij en mijn broers weg rennen.

Ik verschijn achter de auto vandaan en ik ga achter Elijah staan. 'Elijah'? Vraag ik zachtjes. Elijah draait zich geschrokken om. Ik knik. 'Ik heb Kian, Dylan en Callum wel gezien'. 'Je wil mij overhalen om terug te komen'. Zeg ik. 'Dat is nu jouw missie maar ik laat mij niet zomaar om praten'. Zeg ik.

Elijah knikt. 'Kunnen we weer samen naar het bos toe'? Vraagt hij. 'Dat is toch onze plek'? Vraagt hij terwijl hij een paar keer met zijn duim over mijn wang heen gaat. 'Ik weet het niet'. Zeg ik. 'Je werkt samen met mijn broers'. Zeg ik. Hij schudt zijn hoofd. 'Sinds jij bij Clay hoort ben ik nog nooit echt met een missie meegegaan'. Zegt hij.

'Zullen we naar het bos'? Vraagt hij. Ik knik. 'Is goed'. Zeg ik terwijl wij samen die kant op lopen. Onderweg pakt mij mijn hand vast. Ik glimlach. Zou hij echt niet luisteren naar wat Callum net gezegd heeft?  

——————————

Hey iedereen,

Ik heb net even het hoofdstuk af gemaakt.

Deze keer heb ik niet echt een vraag.

Het volgende hoofdstuk komt online als ik 2,65k heb.

Byebye, tot het volgende hoofdstuk.

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now