9. Het Poison.

389 29 5
                                    

Hoofdstuk 9. Het poison.


Callum stopt voor een plek. 'Reve, Dylan, ik weet niet of het zo handig is als jullie nu kijken'. 'Jullie zijn geen spionnen'. Zegt Callum. 'Geen zorgen, ik draai mij al om'. Zeg ik met mijn handen omhoog. Ik en Dylan draaien ons om en we horen allemaal geluiden achter ons. Tik geluiden, rare bewegende geluiden en noem het maar op. Ik draai mij stiekeme en klein beetje om. We gaan gewoon Callum zijn huis binnen.

 Heeft hij dan een geheime kelder of een geheime gang naar een heel spionnen gebied? Het is echt zo cool dat ik dit ontdekt heb maar ik maak mij toch wel een beetje zorgen over het Poison. Ik weet eigenlijk niet hoelang ik dit overleef. Zou ik de enige zijn die poisoned is? Ik draai mij gelijk weer om als ik Callum zie bewegen. 'Reve, Dylan, kom mee'. Zegt Elijah. Ik draai mij om en ik loop naar binnen in Callum zijn huis. Callum loopt naar de woonkamer en drukt op een knopje onder zijn lamp. Dan verschijnt er een soort toetsenbord. Ik glimlach.

'Wat gaat er zo gebeuren'? Vraag ik. 'Hebben jullie een heel spionnen gebied onder dit huis of een vermomming voor het huis'? Vraag ik. Elijah schudt zijn hoofd. 'Wij hebben een gebied onder dit huis waar allemaal spionnen dingen zijn'. Ik zie ineens een schilderij boven de bank een geluidje maken. 'Reve, Dylan, zijn jullie bang voor steile glijbanen'? Vraagt Callum. Ik schud mijn hoofd. 'Moeten wij nu door het schilderij heen'? Vraag ik. 'Moeten we door een schilderij en dan komen we in een enorm glijbaan ding iets'. Zeg ik. Maya, Elijah en Kian beginnen te lachen. 'Reve, wij hebben onder het schilderij een geheime opening'.

'Daar zijn er wel meer van in dit huis'. 'Maar uiteindelijk zijn er vijf gangen die jullie kunnen kiezen'. Zegt Elijah. 'Vijf glijbanen naar beneden'? 'Hebben ze ook allemaal een andere route naar'............ 'Waar we ook heen gaan'? Vraag ik. Callum zucht diep.'Elijah, jij gaat als eerste'. Zegt Maya. Hij haalt het schilderij weg. Ik zie daar een groot gat met een buis die naar beneden lijd. Elijah springt er in één keer door heen. Callum en ik blijven over. Dat Dylan dat in één keer gewoon durft. k spring en ik leg mijn benen op de buis. 'Is het echt zo steil'? Vraag ik.  Callum glimlacht en duwt mij naar beneden. Ik voel gelijk zodra ik weg ben bij het bochtje een raar gevoel in mijn buik.

Ik zie ineens vijf knopjes. Ik druk op het middelste knopje en dan word ik met een noodvaart omlaag geduwd. Ik zie het einde al. Ik schrik een beetje. 'Maar hier kom ik toch nooit levend uit'! Roep ik. Ik ga het bochtje om en de buis stopt. Ik vlieg nog steeds met een noodvaart van de buis af. Ik zie Elijah, Maya, Dylan en Kian al naast de buis staan. Ik klap tegen de muur aan. Ik glij via de muur naar beneden en ik lig op de grond. 'Reve'! Roept Dylan. 'Gaat het'? Vraagt Maya. Elijah draait mij om en helpt mij op staan. Ik knik. 'Ja, het gaat denk ik wel'. Zeg ik nog een beetje draaierig. Zodra Elijah mij los laat val ik weer bijna om.

Ik pak snel de tafel naast mij vast. Callum komt er wel normaal uit. Callum loopt naar de deur en drukt op de blauwe knop. Er gaat een deur open. Allemaal lopen we door de deur. 'Reve, ga hier even zitten'. Zegt Callum. Ik loop naar de tafel en ik ga er bij staan'. Callum pakt een speciale computer en typt een aantal dingen in. 'Kan ik even uitzoeken waar het Poison zit en wat het allemaal kan doen'? Vraagt Callum. Ik knik. 'Ga even op de tafel liggen'. Zegt Callum. 

Elijah, Maya, Kian en Dylan staan alle vier bij de deur en ze kijken naar mij en Callum. Ik klim op de tafel en ik ga op mijn rug liggen. 'Sluit je ogen even'. Zegt Callum. Zoals Callum zegt sluit ik mijn ogen. Ik voel een soort apparaat over mij heen gaan. Na ongeveer tien seconde is hij al klaar. Dat ging echt super snel. Ik open mijn ogen en Callum gaat bij de computer zitten. Ik ga weer op de grond staan. Ik leun op de tafel. Elijah komt bij mij staan.

Dan komen de andere ook. Dylan pakt mijn arm vast. 'Reve, is jou ooit opgevallen dat jij een donker paars armbandje om jou pols zit'? Vraagt Dylan. Ik kijk naar mijn arm. 'Nee, ik draag geen'................. Begin ik. 'Ik zie van het armbandje een soort paarse damp komen. Ik pak het armbandje vast en ik trek het van mijn arm af maar het werkt niet. 'Callum, ik ben Poisoned door Clay zijn armband'. Zeg ik angstig. Callum rent naar mij toe. Hij bekijkt het armbandje. 'Haal het er af'! Zegt Callum ook angstig. Ik blijf trekken. 'Het werkt niet'. Zeg ik. 'Het zit echt super strak'. Zeg ik.

Kian pakt een speciale schaar. 'Reve, haal je handen weg'. 'Ik knip het wel door'. Zegt hij. Ik haal snel mijn hand weg en Kian zet de staar op het armbandje. Hij zet kracht en het armbandje verdwijnt van mijn hand. Het rolt op de grond. 'Ben ik nu nog Poisoned? Vraag ik terwijl ik mijn pols vast hou.

———————————————————————

Hey iedereen,

Ik heb een foto van de drieling.  Dan krijgen jullie echt een beeld van hoe Reve, Dylan en Kian eruit zien.

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now