27. De eerste nacht bij Clay.

208 28 15
                                    

Hoofdstuk 27. De eerste avond bij Clay.


Het is al een tijdje middag. Bijna avond is het. Mijn goede tijd om naar Clay of Elijah te gaan. Ik heb het Maya beloofd maar wat denk je zelf? Ik ben niet voor niks een puber en ik heb waarschijnlijk nog een week of twee te leven dus waarom zou ik van die laatste dagen geen leuke dagen maken hé? Maya kan ik niet goed vertrouwen. Dat zit voor mijn gevoel gewoon zo. Ik wil weg.

Dat is sowieso waar. Als ik thuis moet blijven de komende twee/ drie dagen dan ga ik dat juist niet doen. Ik kom aan bij mijn huis en ik pak gelijk mijn telefoon. Ik tik de code in en ga naar Whatsapp. Ik glimlach als ik twee namen zie staan. Elijah en Clay. Maar ik kan niet met allebei afspreken toch? Ik moet ook echt een keuze gaan maken.

Elijah is er altijd voor mij geweest en hij is bevriend met mijn broers. Hij is een spionnen lid van mij maar als nog heb ik even veel gevoel voor Clay. Clay heeft ervoor gezorgd dat ik de laatste weken en dagen nogal verdrietig was en zo. Ik heb een idee. Ik moet een keuze maken binnen drie dagen. Dat beloof ik mezelf hierbij. Overmorgen maak ik een keuze. Ik trek één avond op met Clay en ik trek één avond op met Elijah.

Deze eerste nacht ga ik naar Clay. Ik klik op mijn telefoon bij Clay. Ik zie dat hij één minuut geleden nog online was. Dan kan het niet lang duren voor hij reageert op mijn bericht. Ik heb gevraagd of ik vanavond alleen met hem kon zijn. Ik begin nu toch wel te twijfelen. Ik ben met Elijah maar toch ga ik stiekem in de nacht weg naar mijn ex vriendje?

Ik ben gestoord. Maar toch doe ik het. Ik maak overmorgen een keuzen. Ik kijk na een tijdje weer op de klok. Half acht. Ik krijg een bericht binnen van Clay. Ik lees het gelijk door. Hij is nog online.

'Ik wist dat je weer contact met mij wilde houden'. 'Ik zie je vanavond bij mijn huis'.

Ik glimlach. Yess, het is mij gelukt om met Clay af te spreken. Ik kijk uit het raam. Wat als Maya mij de hele avond gaat bespioneren? Ze maakt mij af. Ik heb al een idee. Mijn broers zal ik nooit voor altijd in de steek laten maar in de buurt zijn van mijn ex vind ik ook vervelend. Behalve op dit moment dan. Ik loop naar beneden en ik trek mijn schoenen aan.

Ik laat mijn sleutels gewoon binnen liggen. Nu kan ik ook niet meer naar huis toe. Ik pak mijn blauwe jasje en ik trek de deur achter mij dicht. Ik ren gelijk richting het huis van Clay. Ik let onderweg goed op of ik iets opvallends zie. Ik weet dat Maya mij achter na gaat. Maar waar ze is weet ik niet. Ze zal mij gelijk tegen houden als ze mij betrapt met Clay.

Ik sta weer bij Clay zijn huis. Deze keer ben ik niet bang. Deze keer heb ik een kleine glimlach op mijn gezicht. Ik loop snel naar de deur voor Maya mij tegen kan houden als ze mij bespioneert. Ik druk op de bel en gelijk gaat de deur open. Clay zet een stap naar mij toe en slaat zijn armen om mij heen. Mijn glimlach word al groter. Zodra hij mij in mijn ogen aankijkt weet ik gelijk al een voorkeur als keuzen.

'Blijven we bij jou binnen of gaan we buiten'? Vraag ik aan Clay. 'Buiten'? Vraagt hij. Ik knik. Hij pakt een sleutel uit een kast en trekt de deur achter zich dicht. We lopen richting het bos waar ik het liefste altijd ben. Hier was ik de vorige keer met Elijah. 'Als je iets verdachts ziet zeg het dan'. Zeg ik. Clay kijkt mij aan. 'Waarom dan'? Vraagt hij. Ik zucht. 'Ik heb Maya beloofd dat ik geen contact met jou, Elijah of mijn broers zal zoeken'. Zeg ik.

'Waarom doe je het dan toch'? Vraagt Clay. 'Clay, nadat jij mij ontvoerd had begon ik je weer leuk te vinden'. Zeg ik. Hij lacht. 'Ja, ik zou niet weten hoe dat kan'. Zegt hij iets te verdacht. 'Je heb een nieuw soort Poison gemaakt of niet'? Vraag ik. Hij zucht. 'Reve, het spijt mij maar dat was het waart'. Zegt hij. Ik knik. 'Dat ben ik met je eens'. Zeg ik. Hij lacht. 'Je vind het dus niet erg'? Vraagt hij.

Ik schud mijn hoofd. 'Nee, waarom zou ik het erg moeten vinden'? Vraag ik. Clay kijkt mij aan. 'Maar je bent nu toch met Elijah'? Vraagt hij. Ik knik. 'Maar in de dagen dat ik geen contact met jullie twee mag zoeken ga ik juist deze nachten met jullie door brengen'. 'Vandaag met jou en morgen met Elijah'. 'Maar ik twijfel'. Zeg ik. 'Ik ben verliefd op jullie allebei'. 'Maar na deze twee dagen moet ik van zelf kiezen'. Zeg ik. 'Als ik mij beter voel bij jou dan stap ik uit mijn spionnen groep en hoor ik bij jou kant'. Zeg ik.

Clay glimlacht. 'Reve, ik vind dat je een  goede beslissing moet nemen'. 'Denk er goed over na als je bij Elijah wil blijven'. 'Heel goed'. Zegt hij. Ik knik. 'Dat zal ik zeker doen'. Zeg ik. We hebben de hele nacht gezellige gesprekken gehad. Ik snap niet dat niemand mij is gaan volgen. Geen spionnen. Nergens. Ze vertrouwen er kennelijk op dat ik gewoon thuis blijf. Ik kijk na een tijdje op de tijd op mijn telefoon. Ik schrik.

Het is al half drie midden in de nacht. Ik kijk Clay aan. ' Ik moet naar huis voor iemand nog door heeft dat ik vanavond bij jou ben geweest'. Zeg ik. Clay knikt. 'Ik spreek je snel nog wel'. Zegt hij. Ik knik. 'Dat is goed'. Zeg ik. Ik ren gelijk al richting huis. Deze keer heeft Clay zich niet vreemd of gemeen gedragen. Er is altijd wel iets met Clay. Alleen niet deze nacht.

Het leek de vorige keer alsof hij allemaal gemene plannen had en nu heb ik eindelijk zijn aardige kant gezien. We hebben veel plezier gehad. Ik weet niet hoe snel het gaat maar de eerst volgende keer dat ik mijn ogen sluit lig ik uitgeput in mijn bed. Kian en Dylan zijn thuis en ze hebben deze keer gewoon niks door gehad.  Hadden ze de deur niet gehoord dan? Ik kan al niet wachten tot de eerst volgende nacht als ik stiekem bij Elijah ben. 

——————————————————————————————-

Heyhey,

Ik heb al wat inspiratie erbij. Dit heb ik nog even bedacht.

Ik ben er zelf eigenlijk op tegen om jongens te verraden maar toch typ ik het in één van mijn boeken. Hahaha, 

Voor welke kant denken jullie dat Reve gaat kiezen? Elijah of Clay?

Ik ga nu weer geen antwoord geven maar als ik Reve was op dit moment was ik bij de kant van Elijah gebleven. Ik zou bij mijn broers en Elijah blijven.

Maar wat zal Reve doen?

Laat weten in de reacties wat jullie denken.

Byebye

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now