12. Elijah 's vertrouwen ( Deel 3 )

335 30 0
                                    

Hoofdstuk 12. Elijah 's vertrouwen. ( Deel 3 )


Ik en Elijah stappen de lift in en we gaan omhoog. Ik hou mijn hand elke keer vast en ik bijt op mijn lip. Ik kijk Elijah niet aan omdat ik bang ben dat ik dan echt ga blozen. Zodra we boven zijn stap ik gelijk uit de lift. Ik kijk Elijah aan en ik begin gelijk  te lachen. 'Waar gaan we heen'? Vraag ik. 'Elijah haalt zijn schouders op. 'Zoals ik al eerder zij mag jij het zeggen'. Zegt Elijah. Ik lach zachtjes. 'Zolang jij deze keer maar niet flauw valt'. 'Wij kunnen gewoon naar mijn huis gaan'. 'De buurvrouw is overdag meestal weg'. Zeg ik.

 Elijah knikt. 'Als jij het wil'. Zegt hij. Dylan en Kian komen gelijk na mij en Elijah de lift uit. 'Reve, waarom wil je eigenlijk geen vriendje op dit moment'? Vraagt Dylan ineens uit het niets. Ik kijk hem aan. 'Ik wil niet lastig zijn en ik kom net van een moeilijke relatie zoals jullie twee weten'. Zeg ik nogmaals. 'Geloof mij nou maar als ik zeg dat Elijah jou echt zal beschermen en helpen met alles'. Zegt Dylan. Ik schud mijn hoofd. 'Misschien later'.  Zeg ik. 'Morgen'? Vraagt Kian. Ik loop naar de deur van Callum zijn huis. Elijah loopt naast mij. 'Ik heb nog eens over de missie van Callum na gedacht en ik blijf denk ik toch even uit Callum zijn buurt'. Zeg ik.

'Ik ga niet mee als jullie gaan knoeien met vuurwerk'. Zeg ik. Ik kijk rond. Het word alweer donker. 'Ik wil niet nog eens in het ziekenhuis zijn en ik wil het liefste nu van het Poison af zijn voor ik mij op iets anders wil concentreren'. Zeg ik. Elijah knikt. 'Ik ben denk ik ook niet bij de vuurwerk missie van Callum'. 'Ik had beloofd bij jou te blijven'. Zegt Elijah. Ik lach weer. 'Ik wil vandaag het liefste snel slapen'. Zeg ik. 'Ik wil gewoon wat sterker zijn morgen ochtend'.

Ik en Elijah lopen al ergens richting mijn huis. Ik weet dat mijn buurvrouw nu niet thuis is. Ik pak mijn sleutel. Ik steek mijn sleutel in het slot en ik loop naar binnen. Ik trek gelijk mijn schoenen uit en ik ren naar boven. Ik loop mijn kamer binnen en ik zie dat de kussens en dekens nog beneden liggen. Ik stap mijn bed in en ik sluit mijn ogen. 'Elijah, kan jij het licht weer uit doen'? Vraag ik. Dan hoor ik het knopje van het licht. Hij is vast vergeten dat ik jongens niet helemaal vertrouw door die Clay van Eyscoot. Ik ga vannacht toch wel weg.  

Ik zal Clay moeten vinden om hem te bespioneren. Ik wil het tegen gif in mijn handen hebben en wel nu! Ik kijk  naar beneden waar ik Elijah zie. Gelukkig slaapt Elijah al. Ik ga met mijn voeten bij het trappetje van mijn bed zitten en ik zet ze op de eerste trede. Ik hoor een klein kraakje uit de trap komen. Ik kijk naar Elijah. Hij heeft gelukkig niks door. Ik zet heel snel af op de andere treden. Dan sta ik snel op de grond. Als ik via beneden ga gaat het huis alarm af. Als ik via het raam ga is de kans dat ik weer in het ziekenhuis lig.

Ik kijk naar mijn kamer deur en dan naar mijn raam. Liever het ziekenhuis dan. Ik loop langs Elijah naar het raam toe en ik zet het in één klik open. Ik klim op mijn vensterbank en ik laat mij voorzichtig naar beneden zakken. Ik laat mijzelf een beetje naar beneden slingeren en ik land uiteindelijk al op de grond. Ik laat de rand los en ik ren naar de poort. Het zit zoals altijd wel weer op slot. Ik klim op de schutting en ik ga op de schuur staan. Ik kijk even rond. Ik zie Clay verder op al lopen! Zodra hij mijn kant op kijkt buk ik snel en ik loop naar de rand van de schutting. Ik spring naar beneden. Ik ren snel naar de rechterkant toe. Al snel zie ik Clay met een aantal spulletjes in zijn hand. Wat zou hij vast hebben? Is dit weer een truc of weet hij niet dat ik achter hem aan zit?

Wat de spullen zijn weet ik niet maar ik hoop dat er ook het tegen gif bij zit. Ik zie Clay wat spullen op de grond zetten en weg rennen zonder de spullen. Ik draai mij nog even om  en ik kijk of niemand mij aan het volgen is in het steegje. Clay verdwijnt in de struiken verder op. Ik loop richting de spullen op de grond zodra ik bijna zeker weet dat Clay echt weg is. Dan hoor ik een kleine knal ongeveer twee meter van mij vandaan. Ik schrik mij kapot. 

Ik kijk naar de grond. 'Vuurwerk'! Roep ik. 'Reve'! Hoor ik vlak achter mij. Ik stap naar achter voor dat alle vuurwerk voor mij af gaat. Ik draai mij om. 'Ga nu bij dat vuurwerk weg'! Roept Elijah. Ik knik maar dan hoor ik nog meer knallen en gaat alle vuurwerk af.  Ik ren zo snel mogelijk naar Elijah toe maar ik ben al te laat. Ik schiet naar voor toe en ik beland bewusteloos op de koude grond. Ik hoor alleen nog een harde piep in mijn oren en Elijah op de achtergrond schreeuwen. Ik sluit mijn ogen voor ik niks meer kan horen.

De eerst volgende keer dat ik dingen kan horen dan is dat weer een luide piep. Ik open mijn ogen en de piep in mijn oren verdwijnen steeds meer. Van de schrik ga ik rechtop zitten. 'Nee'! Roep ik. 'Niet alweer'! Ik ben weer in die stomme ziekenhuis kamer! Precies dezelfde als vorige keer.

Ik knipper een paar keer om niet te huilen. Ik slik een keer en ik kijk naar mijn kamer. 'Elijah'! 'Elijah, waar ben je'!? Roep ik. Iemand pakt mijn hand vast. 'Reve, ik zit naast jou'. Ik voel een aantal tranen over mijn wangen lopen. Ik kijk Elijah aan. 'Ik wil hier echt niet zijn'. Zeg ik. Elijah gaat naast mij op het bed zitten. 'Het spijt mij heel erg'. Zeg ik. 'Ik zal jou terug brengen naar huis zodra Callum hier is'. 'Maar Reve, ik wil dat jij mij vertrouwd'. Zegt hij. Ik knik. 

'Elijah, ik vertrouw jou ook'. Zeg ik. 'Maar waarom geef jij mij geen kans'? 'Ik kan jou altijd beschermen'. Ik zucht. 'Kan ik even na denken'? Vraag ik. Elijah slaat zijn arm om mij heen. Hij kijkt mij in mijn ogen aan en gaat langzaam naar mij toe. 'Als je dit waagt'. Zegt mijn gedachte maar ik negeer het. Ik raak hem bijna aan. 'Elijah zal poisoned worden als je met hem zoent'. Ik sla zijn armen om hem heen als de deur open gaat. Ik schrik en ik schuif naar achter.

------------------------------------------------

Hey,

 Ik ga morgen weg dus ik kan dan niet updaten en misschien ook niet typen in deze vakantie. Hopelijk tot snel

-YinYangLaraa

Poison (1)Where stories live. Discover now