Nevhodný telefonát

41 8 3
                                    


Zobudila som sa veľmi čiperná. Bolo mi oveľa lepšie. Dala som si kúpeľ, prezliekla sa a šla si spraviť niečo pod zub. To už na chodbe čakali jeho gorily. Niečo po mne chceli, ale ignorujúc ich hlas som sa šla najesť. Zobrala som si jogurt a zajedala ho s olúpanou mandarínkou. Idúc za nimi, čo mne chceli, som rozmýšľala, kde je Joker. Bez jeho povolenia sa nepohnú nikde.

Zverenec: Doniesli sme papiere.

Ja: Aké papiere? Ja o ničom neviem.

Zverenec: Šéf prepísal klub na vaše meno.

Ja: Ako napísal na mňa? Ste sa dačím nadopovali?

Zverenec: Nie a napísal to na vás slečna. Keď sa vráti šéf, vám to vysvetlí. Necháme vám tu papiere. Nezničte ich.

Ja: Chm. Nesľubujem.

Konečne odišli. Sadnúc si na pohovku som si zapla televízor. Papiere som nechala položené na linke. Pozerala som správy. Práve dávali vykradnutý obchod, ale než stihli povedať čo zberateľ ukradol mi ju niekto vypol.

Ja: Hej, ktorí z vás mi ju vy-pol.

Otočiac sa za pohovku som zmeravela, stál tam Joker. Celá natešená som skríkla.

Ja: Cukríček!

Vstala a šla som ho objať. Chýbal mi a ja som mu zaspala.

Joker: Plná energie. Spánok teda pomohol.

Ja: Hej. (Povedala som previnilo.) Mrzí ma to.

Joker: Harley.

Ja: Zaspala som, ty si mal taký výraz, že som znova odpadla. Prepáč.

Skúsila som šteňacie oči a drobný úsmev. Prevrátil očami a pobozkal ma. Pritisla som ho ešte viac k sebe ako by mi mal ujsť. Zrýchlil sa nám dych. Spomenula som si na papiere. Ochladilo ma to trocha. Otiahla som sa od bozku, hoci si užívam tieto chvíle, keď ma chce rovnako ako ja jeho. Zamračil s, no dych sa mu nestíšil. Zrejme si na niečo spomenul.

Ja: Cukrík, čo sú to za papiere, čo doniesli tí dvaja?

Joker: Honey. Kazia sa mi kšefty. Keďže si začali dovoľovať na to čo vlastním, tak to chcú zničiť. Chlapci ich išli dať dokopy, no z môjho klubu zostal popol. Preto chlapci vybavili, že klub, o niečo väčší než som mal, prepíšu najprv na mňa, no ja som povedal tvoje meno. Tak ho tam dali. Máš vlastný klub, hocijaké zmeny, úpravy dizajnu, ľudí je na tebe a stačí to povedať chlapcom. Zariadia to. Keby boli problémy, že ho chcú späť, je to na tebe.

Ja: Super mám klub a more starostí okolo toho. To mám miesto zábavy?

Joker: Definuj zábavu. U teba to znamená viac.

Ja: Pravda. Zábava s tebou, zábava v meste, teraz aj v klube. Tuším, že mám VIP členov.

Joker: Členov?

Ja: Teba. Ty si jednotka. (Ždurla som ho lakťom.) Potom sú poskoci, nech sa zabavia mimo prácu.

Uškrnul sa nado mnou ako podpisujem papiere. Vlastný klub a moje pravidlá. Zobral si papiere a odišiel. Zrejeme sú dôležité, tak ich šiel schovať. Robiac si ovocný šalát, lebo sa vo mne ohlásil hlad, som prepočula, že ma volal. S hotovím šalátom som šla na chodbu.

Ja: Volal si ma?

Joker: Pod hore, honey.

Kráčajúc za Jokerom som pojedala šalát. Nasmeroval ma medzi izby jeho zbierky nožov. Sedel tam na koženom kresle pozerajúc na nože, no keď som vošla do izby, stočil pohľad na mňa. Usmial sa na mňa. Odložila som šalát na stôl a podišla k nemu. Podal mi ruku a ja som si sadla na jeho stehná. Rukami som ho objala okolo a hlavu si priložila k jeho srdcu.

Joker: Mali by sme ti spraviť kérku.

Ja: Vážne?

Joker: Nejaká by sa ti hodila. (Povedal tajomne.)

Pritisla som sa k nemu viac a dala mu pusu. Z jednej pusy sa stalo vášnivé bozkávanie. Rukami mi stlačil zadok, zatiaľ čo som mu hladila vlasy. Odtiahol sa, prečo znova cukrík, potom ukázal na moju nenačatú zbierku. Zapozerala som sa. Nové pálky. Vstala, kráčajúc k pálkam sa Joker otočil z kreslom.

Ja: Preto si vypol telku. Inak by som vedela, že ju možno dostanem. Mám pravdu, Puso?

Joker: Krásna, múdra a nebezpečná. Moja Harley Quinn.

Zapozerala som sa na pálky, vybral naozaj dobre. Boli na nich rôzne nápisy, no tri väčšie. Prvá s nápisom GOOD NIGHT, druhá PRETTY DEATH a tretia MADE LOVE. Pálku som jednu po druhej vrátila do vitríny a posadila sa naspäť na jokerove stehná. Objala som ho okolo krku a pobozkala. Jeho ruka mi zachádzala pod tričko a druhá na zadok. S rukami som mu začala rozopínať gombíky na košeli. Odtiahla som sa, nech sa nadýchneme. Využil to na vyzlečenie trička. Rozopnutú košeľu som sťahovala z ramien a tým odhaľovala každé tetovanie svetlu. Zadívala som sa na každé tetovanie, žolíkové karty a hlava, smejúce sa ústa, jeho meno cez brucho a symbolický smiech. Každé malo význam už len preto, lebo boli vytetované na jeho koži. Tak zamatovej koži na dotyk. Prstom som prechádzala po tetovaniach. Znamenali pre mňa ako mapa k jeho samotnému ja. Zodvihol mi tvár. Hypnotizoval ma, oči, tvár, osobnosť, on celý, lebo je tým, čím je. Pohľadom z mojich očí sa presunul na moje pery, ktoré následne pobozkal. Zazvonil mu mobil, odtiahol sa.

Joker: Kurva, čo chcú teraz. (Zdvihol to.) Som veľmi zvedavý, prečo ma teraz rušíte.

Láska mení zmysel života (Joker and Harley Quinn)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt