12.BÖLÜM

176 102 178
                                    

Elimde telefon yatağa oturdum korkudan elim ayağım titriyordu.

"Annee!"

Annemin gelmesini beklerken telefonuma gelen bildirim sesi ile ekranı açıp açmamak arasında kaldım.

Gönderen:+718...

Sakın Hayat...

"Ne oldu kızım?" annemin odaya girdiğini anlamamıştım. Görmemesi için hızla telefonun ekranını kapattım. Kapıda bekleyen anneme döndüm beni görünce endişe ile yanıma geldi. Elini alnıma koydu.

"Ateşinde yok ki, ne oldu sana?" dedi yanıma oturarak.

"Bembeyaz olmuşsun."

"Yok bir şey sadece tedirgin oldum."

Dizine başımı koydum çok uykum gelmişti ama uyuyabilir miydim?

"Anne biraz daha benimle kalsan olmaz mı?"

Bir eliyle saçımı okşarken diğer eli ile yanağımı sıktı.

"Benim küçük kızım korkuyor mu bakalım tek başına yaşamaktan?"

"Bilmiyorum hiç bir zaman tek başıma kalmadım. Hep birileri vardı yanımda."

"Anne bana bir şeyler anlatır mısın? Mesela buraya ilk geldiğinde ne yaptın, nasıl hisssediyordun?"

"Uçağa ilk bindiğimde elimde bir fotoğraf vardı  abin ve senin fotoğrafın... Başka da pek bir şey almamıştım yanıma . Beni bir kaç gün idare edecek kadar para ve kıyafet. Fotoğrafa bakıp ağlayan birisi her zaman yadırganır tuhaf bakışlara maruz kalır. Baş edebilirim demiştim ilk başlarda, ne kadar zor olabilir arkanda birilerini bırakmak ama sonra anladım ki çok zormuş çok acı."

Anlatmakta zorluk çekiyordu o günlere geri gittiğini anlıyordum.

"Pansiyonun küçük bir odasında kaldım günlerce. Maria diye bir yaşlı  kadın bakıyordu. Yaşlıydı ama her şeyini kendisi yapardı. Bugün gittiğimiz pizzacı da ki işi buldu. Başta çok zorlandım hayatında hiç çalışmamış birisi için garsonluk zordu ama sonra çok sevdim. Bir sürü güzel duygu yaşadım."

"Peki anneanneme niye gitmedin?"

"Çünkü gidemedim babanla evlenmemi hiç bir zaman istemediler babanın bana yaptıklarını öğrenselerdi daha kötü şeyler olurdu."dedi.

"Tina ile garsonluk yapıyorduk sonra bana bizimle eve çıkar mısın diye sordu . Bende kabul ettim. O zamandan Türkiye'ye gelesiye kadar onlarla yaşadım..."

Annemi dinlemeye çalışıyordum ama o kadar çok uykum gelmişti ki daha fazla dayanamadım gözlerimi açık tutmaya.

***

Aşağıdan gelen kahkaha sesleri ile gözlerimi açtım ilk önce nerede olduğumu sorguladım daha sonra bir bir yaşadıklarım aklıma geldi. Tina ve Alenis gelmiş olmalıydı.  O gizli kişiden bir arama ya da bir mesaj bekledim ama yoktu. 

Yatağımdan kalkıp gri bir tişört giydim altına da siyah bir tayt. Odamdan çıkıp lavobaya geçtim elimi yüzümü yıkadıktan sonra dolapları karıştırdım ve tarağımı buldum. Bozulmuş saçlarımı açıp güzelce taradım ve ardından sımsıkı bir at kuyruğu yaptım.  Şimdi daha iyi görünüyordum.

Mutfağın kapısına yaslanıp içeriyi izlemeye başladım. Tina ve annem kahvaltı hazırlarken Alenis sandalyede oturmuş telefonu ile uğraşıyordu.

"Günaydın." dedim .

Alenis'in karşısındaki sandalyeye otururken. "Ooo uyuyan güzelimizde uyanmış sonunda." dedi.

GÖKYÜZÜNDEKİ TEK YILDIZWhere stories live. Discover now