Sierra Calestra

20 6 0
                                    

rpg od Annaeli2

Jméno: Ačkoliv její jméno nezní příliš anglicky, celý svůj život bydlela ve Velké Británii. Pouze její otec pocházel z Belgie, díky němu získala toto příjmení.

Věk: Radila bych vám, ať se na její věk neptáte, není to pro ni příliš příjemné, navíc vám stejně neodpoví. Hádat můžete podle jejího vzhledu, avšak datum narození vědí pouze rodiče, či by to mohlo být zahrabané v nějakých úředních papírech.

Povolání: Sierra je čtvrtou náměstkyní ministra kouzel už po deset let. Předtím měla post druhého náměstka, avšak dobrovolně odstoupila na nižší pozici, aby udělala místo mladším.
I ze čtvrté pozice má velmi výrazný hlas a své názory podává tak ladně, že dokáže zaujmout. V životě by se vám nepodařilo ji podplatit.
Po studiu ještě vyučovala Dějiny čar a kouzel v Bradavické škole, avšak po druhém obléhání Bradavic se rozhodla přejít na ministerstvo.

Vzdělání: Moudrý klobouk se u ní moc nerozmýšlel, sice měla rozum havraspárců, avšak zmijozelské vlastnosti převládaly.
Byla to velmi pilná a organizovaná studentka. Ze zkoušek byla sice vystresovaná, ale NKÚ zvládla výborně a OVCE udělala rovnou z pěti předmětů - Dějiny čar a kouzel, Starodávné runy, Obrana proti černé magii, Přeměňování a lektvary.

Minulost: Sierra se narodila jako druhé a poslední dítě rodiny Calastra. Její rodiče, Grace a Thomas se poznali u Svatého Munga, kde oba pracovali. Grace na oddělení kouzelné infekce a otec v oživovací sekci. Tvořili spolu velmi nevšední, avšak zamilovanou dvojici. Po třech letech manželství se Grace narodila dcera Tiana a po dalších dvouch Sierra. Sestry spolu vycházely na výbornou, což u sourozenců zvykem příliš nebývá, proto i smrt Tiany zasáhla Sierrů více než kohokoliv jiného.

Tiana zemřela v prvním ročníku svého studia v Bradavicích. Bystrozorům se nepodařilo přesně vypátrat příčinu její smrti, proto rodině bylo řečeno, že spadla z Astronomické věže. Sice Tiana vypadala, že zemřela při pádu, ale když padala byla již mrtvá. Někdo či něco ji muselo zabít ve škole.
Tato událost všechny silně poznamenala, ačkoliv rodiče se to snažili překonat, Sierra se uzavírala do sebe a snažila se, co nejméně být jako její optimistická, veselá, možná lehce naivní a lehkovážná sestra.
Nástup do Bradavic byl pro ni velmi těžký, měla obrovský strach, že osud se rozhodne vzít si i ji. První rok probíhal klidně, Sierra byla jednou z nejpečlivějších žákyň, která nenechávala nic náhodě. Přátel příliš neměla, vlastně měla pouze svou sovu pálenou Anett a byla spokojená.

Rodiče byli na ni převelice pyšní, sice je rmoutilo, že nemá kamarády, ale mysleli si, že je pouze stydlivá. To ale Sierra nebyla ani zdaleka. Nakonec se ale seznámila s Jean. Jedna byla jako druhá, silný postoj, dobré známky, ambice. Jak vidíte opravdu si rozuměly. Taktéž se společně staly prefetkami a navštěvovali šachový klub. Svůj školní život zasvětily studium namísto zábavy. Na párty se nikdy neobjevily.

Jejich cesty se rozešly po složení OVCE, zatímco Sierra šla učit svůj nejoblíbenější předmět, Jean se přidala k bystrozorům. Nadále však byly přítelkyněmi.
Učení bylo to pravé pro mladou dívku s chutí něco předat dalším generacím. Avšak temné časy znova započaly.
Zaháněla zrovna nezbedné studenty do postelí, když se dozvěděla, že se chytá útok na Bradavice. Společně s dalšími profesory vyčarovala kolem institutu magický štít. Když bylo hotovo, jako jediná zůstala venku. Kolegové měli spoustu práce s evakuací studentů, avšak Sierra se snažila kontaktovat svou kamarádku, aby bystrozoři přišli na pomoc. Mezi tím posilovala ochranná kouzla, jenž jsou její specialitou. Naštěstí ministerstvo přišlo včas a ona se postavila do boje po jejich boku. Na chvíli propadla naivní iluzi, že Chlapec, který přežil, zvládne Noira vyřídit levou zadní. Bitva ale trvala několik týdnů. Sierra viděla umírat děti, její žáky, které měla chránit. Při bitvě též zemřela její kamarádka Jean. Po všem byla téměř třicetiletá žena velmi zdevastována. Nemohla již nadále procházet chodby, kde slýchávala smích mrtvých dětí a kolegů. Odstoupila z funkce a přidala se na ministerstvo. Díky vyznamenání v bitvě se stala pomocnicí druhého náměstka. Později získala i jeho místo.

Premades charactesWhere stories live. Discover now