Raina LeBlanc

36 4 6
                                    

Soutěž od 33Charlie33

Jméno: Raina LeBlanc. Význam jména Raina je v překladu královna, rodiče při výběru jména jej sic nevěděli, ale opravdu na tuto dívku sedne. Jméno je napadlo při studování rodinné historie hodně detailně až do hluboké minulosti. Raina byla třetí dcerou syna zakladatele rodu, takže jeho vnučkou. Dle informací z knihy byla velmi půvabná, avšak o jejím mládí nejsou dochované žádné spisy a objevila se teprve ve svých 33 letech jakožto dvorní dáma Anny Rakouské, manželky Ludvíka XIII (otce Ludvíka XIV, krále Slunce)

Rodina: když už jsme tak trochu u té rodinné historie, budu pokračovat zde. Pojďme tedy zabrousit do detailů, jelikož pro tuto postavu je to důležité.

Nejstarším dochovaným členem rodiny je Jean s manželkou Charlotte. Jean je taktéž považován za zakladatele rodu, avšak je to sporné. Jedna větev rodiny říká, že to byl Jean a druhá zase že to byl jeho mladší bratr Jules. My se teda budeme držet Jeana, stejně jako Rainina rodina.

Nuže, byl to opravdu pozoruhodný muž a zasloužil si titul lorda čestně, když se vyznamenal přímo u krále (čím, to už není bohužel známo, proto jsou také spory o tom, kdo z bratří byl ten významný). Pojďme dál. Ve svých dvaatřiceti letech se oženil s o deset let mladší Charlotte. Měli spolu pět potomků, tři dcery a dva syny (Jean II, Victorie, Alexader a dvojčata Fiona a Isabella) Charlotte zemřela při porodu dvojčat.

Po smrti Jeana I. připadlo Jeanovi II. otcovo panství. V té době už byl podruhé ženatý, jelikož jeho první manželka zemřela bezdětná na neštovice. O rok později se oženil s Ofélií, která mu porodila pět dětí (Jeana III., Antonii, Rainu, Camille a Mariuse) dospělosti se však dožila jen Raina a Marius.

Nebudu to tu už dále natahovat, proto se přesuňme do doby dědečka Rainy, Simona LeBlanca, který bojoval v druhé světové válce. Nyní mu je úctyhodných 92 let. Ve válce přišel o kus nohy, takže jezdí na vozíčku. Je to dost nevrlý pán, který si rád mumlá pro sebe a v noc se budí s nočními můrami. Jeho žena Claire je již po smrti, ale porodila mu v pozdním věku dva syny Hectora (otce Rainy) a Tobiase (velkého a známého cestovatele)

Raina nemá žádné sourozence, i když se Hector a Cosetté snaží o další dítě, jelikož se stále jejich panství a pozemky dědí po meči. Hector se už trochu vyrovnal s tím, že vše jednou převezme jeho dcera, na kterou je velice pyšný.

Věk: 19 let

Minulost: Raina se narodila 29.12.2001 na rodinném panství kousek na sever od Bordeaux. Její rodina vlastnila nemalé vinice, kde se ráda Raina probíhala, když se ji zrovna povedlo schovat chůvě. Nikdy neměla moc přátel, do normální školy nechodila, jelikož ji byla zařízena individuální výuka s ostatními dětmi důležitých osobností. Nikdy se s nimi moc nebavila a po většinu času se věnovala jen studiu. Její rodiče byli často pryč. Otec je poslanec a matka známa návrhářka, takže často cestovali a Raina zůstávala v obrovském domě sama.

Většinu svého dětství zasvětila svým zájmům, (o kterých vám povím v následujících bodech). Když byla starší, okolo patnácti let, začala s rodiči cestovat po Francii. Navštívila Paříž, Lyon, Nice, Dijon a mnoho dalších měst, vždy se nerada vracela zpátky domů.

K osmnáctým narozeninám dostala vlastní byt v Paříži, ve kterém nyní žije a studuje jazyky a zahraniční politiku. Je to byt střední velikosti v nejvyšším patře. Obsahuje koupelnu spojenou s ložnicí, ve které je zabudované monumentální okno s výhledem na Paříž. Samozřejmě nechybí kuchyně s ostrůvkem, obývací pokoj a pracovna. Celé obydlí je laděno do neutrálních barev na škále černé a bílé.

Něco o + zájmy: Raina si za svůj celkem krátký život našla celkem dost koníčků a zájmů. U některých vydržela jen chvíli, některým se věnuje doposud. Asi jejím prvním koníčkem, se kterým začala v pěti letech, je jízda na koni. V rodinném sídle má zrzavého hřebce anglického plnokrevníka Renarda. Do patnácti i závodila, ale po jednom ošklivém pádu, který skončil zlomeninou lokte a čéšky (od té doby mívá bolesti v lokti, jenž se projevují při náhlé změně počasí či tlaku, není to však vždy). Nyní jezdí pouze na vyjížďky po panství. Na ostatní sporty moc není, občas zajde do fitka, aby si udržela postavu, či si jde zaběhat do parku.

Jakmile se naučila trochu číst, nedokázala pustit knihu z ruky. Začínala s klasickým Malým princem, samozřejmě přelouskala i Julese Verna, Bídníky a Tři mušketýry. Postupem času opustila francouzskou klasiku a zajímá se spíše o naučné knihy o jazycích, politice a historii. Tyto tři zmíněné věci jsou jejím největším koníčkem. Mluví plynně anglicky, španělsky, latinsky a japonsky, aby se více mohla ponořit do studia historie, učí se starořecky, takže je po většinu dne zahrabaná v knihách.

Ačkoliv to nahlas nepřiznává, je astrologický maniak, jak poznáte níže v povaze, je to přesný kozoroh. Dokáže lidi odhadnout podle pár vět a řekne vám, kdy se například narodil. Její ascendent se nachází v štíru.

Oblíbené:
Jídlo: u Rainy není jednoduché určit, co má nejradši. Je už po několik let zatvrzelá vegetariánka. Její chuťové pohárky ale potěší dýňová polívka či nějaký ten salát.
Pití: taktéž nemá nejoblíbenější, nejčastěji však pije perlivou vodu. Nepohrdne však žádným dobrým vínem, nejlépe červeným, ve kterých se dobře vyzná.
Květina: růže, zdá se být krásná, ale umí nelítostně bodat.
Zvíře: ačkoliv miluje jízdu na koni, tak tito tvorové nejsou její nejoblíbenější. Velmi ji totiž fascinují pumy.

Povaha: Ambicioznost a cílevědomost jsou dvě z předních Raininích vlastností, nenechá se zaskočit nečekanými výzvami a přistupuje k nim s chladnou hlavou. Je velice inteligentní a emoce si udržuje striktně na uzdě. Udělá vše, aby dosáhla po úspěchu, je velmi vytrvalá a nenechá se odradit neúspěchem. Na první pohled se zdá jako přísná žena, kterou také je k sobě i druhým. Působí vážným a důstojným dojmem a má smysl pro povinnost. Má svoji hrdost a když řekne ne, tak opravdu myslí ne.

Není ani moc přátelská, natož romantická (falešné lichotky také rychle odhalí), takovéhle věci považuje za zbytečné a hlavně neprospívající jejím cílům. Nerada si pouští někoho k tělu a na otázky odpovídá, jen když ji za to stojí, má za to, že snílci, optimisti a jim podobní jsou pod její úroveň. Vyjít s ní rozhodně není jednoduché. Když přijde na uhrančivý pohled, vsadila bych na ni, nezalekne se nikoho (nebo to alespoň nedá najevo). Nemá ani potřebu ses lidmi hádat, většinou je ignoruje, ať už jsou jejich poznámky a argumenty jakékoliv. Má smysl pro inteligentní humor a líbí se jí umění, které nepostrádá vtip. Cení si také tradic a ráda se k nim vrací.

Vzhled: Raina je středně vysoká žena s černými rovnými vlasy pečlivě setřiženými do mikáda. Sama o sobě působí chladným dojmem, jenž se podepisuje a na rysech jejího ostře řezaného obličeje. V očích ji víří ranní mlha s kapkami rosy. Rudá rtěnka na rtech je pro ní samozřejmost, a když už přijde na líčení, většinou si zvýrazní řasy a oční víčka černou barvou.
Hubenou postavu s něžnými ženskými tvary obléká do tmavých roláků či jiných úzských druhů oblečení. Nepohrdne ani šaty, avšak si dává pozor, aby nebyly odvážné a výstřední. Nejčastěji se halí do černých a neutralních barev, růžovou, žlutou či křiklavé barvy v jejím šatníku nenajdete.
O svůj zevnějšek se velmi stará, pravidelně si upravuje nehty, hodí ke kadeřnici či kosmetičce. Neuvidíte ji v něčem špinavém.

Tak tady to máš Charlie, snad se líbí a není to přehnaně dlouhé... délku kapitoly raději zmiňovat nebudu XD

Premades charactesWhere stories live. Discover now