Zachariah Vasiliev

45 4 7
                                    

Jméno: Zachariah Vasiliev, zkráceně Zach, je jeho vymyšlené jméno, jelikož to své nezná a rozhodně se nebude jmenovat Ivan Klastev, jak ho pojmenoval starý kovář, u kterého chvíli žil. 

Věk: je ve škole pravděpodobně nejmladší, jelikož před pár dny oslavil své čtrnácté narozeniny. 

Pohlaví: Zach je samozřejmě muž.  

Strana: zla, samozřejmě. Člověk který celý život přežíval okrádáním, plánováním vražd a vydíráním by nikdy nebyl pozván na školu dobra, kam by se však rád někdy podíval a rozhodil ten jejich dokonalý systém. 

Rodina (zase k tomu přilepím minulost): Zach se narodil jedné z prostitutek města Notthingam. Nezná její jméno, podobu, vůbec neví kdo byla ta žena, která ho nechala zmrznout na ulici. Rád by se ji za to teď krvavě pomstil. Říká si, že kvůli ní je tím, kým se stal. Nedostal od ní ani vlastní jméno, pojmenoval ho až kovář, který ho našel u popelnic. Věřil, že ten chlapec přežije a vzal ho domů své ženě, která též před týdnem porodila krásnou plavovlasou holčičku, takže není divu, že se jim moc chlapeček se zakaleným levým okem nelíbil, ale přijala ho do domácnosti. 

Dali mu jméno Ivan, zatímco jejich pravé dítě se jmenovalo Evgenia. Se svou sestrou byli za jedno, hráli si spolu, prali se a v noci kradli ze spíže dobroty a jahodovou marmeládu. Ivan ale moc dobře věděl, že nepocházel z lůna Světlany, často mu to také opakovali, aby náhodou nezapomněl. Měli ho však rádi a snažili se být pro něj ti nejlepší možní rodiče. Zach však stále naléhal, že by rád poznal svou vlastní matku, bohužel ani jeden z nich nevěděl odkud se zval a co se stalo s jeho rodiči. 

V pohádkách se říká ,,Žili spolu šťastně až do smrti," u Zacha to platí také, jen ,,Až do smrti," přišlo dříve než by někdo očekával. Jednoho zimního večera si hrál s Ev na vojáky, chodili po domě a zabíjeli své nepřátele, jejich hra skončila příchodem matky, která je zahnala spát. S velkým odmítáním poslechli a slíbili si, že ráno porazí kapitána Hrnce. Tu avšak nikdy nedohráli, v domě vypukl požár, někdo nedovřel dvířka od krbu. Sedmiletý Zach vycítil ze spaní kouř, jak hrozně se zlekl, když viděl jídelnu v plamenech, snažil se zachránit sestru spící ve vedlejším pokoji, ale nezvládl to. Od té doby nevěří na krásné konce, či princeznu pokaždé zachrání urozený princ na bílém koni.

Znovu byl sám, nevěděl co se životem. Nottingham bylo velké město a lehce se v něm malý chlapeček ztratil. Několik měsíců přežíval na odpadcích, žebrání. V chudinské čtvrti toho moc k prospěchu nebylo, ale Ivan si řekl dost. Změnil jméno na Zachariah a začal se živit krádeží. Brzy zjistil, že na to má opravdu talent a lidé si jej začali všímat. Dávali mu zakázky, byl malý a všude se vešel. Nepokládal zbytečné otázky a svou práci plnil výborně. Zabil poprvé v deseti letech, na smrt kolem sebe byl zvyklý a dospěl rychleji než jeho vrstevníci. První oběť byl zákazník, který odmítal zaplatit a vysmíval se mu. Vykuchal ho a jeho střeva pověsil z okna ven, v ten den ho začali brát vážně a nabízet mu trochu morbidnější práce. 

Pořád to je jen kluk v pubertálním věku a dospělí lidé jsou silnější než on, takže se mu občas stalo, že i on byl ten mučený a vydíraný, pokaždé se mu z toho povedlo vybruslit anebo utéct. Nedokázal však zdrhnout před nástupem do školy, kam byl doslova a do písmene násilně dotlačen. Nechce se učit, chce být volný a budovat kariéru v svém městě a být jeho podsvětním králem. V hloubi duše přece jen chce tady načerpat nové triky a poznat jiné nikdyvíce a okoukat jejich styly. 

Povaha: Zach není jako většina studentských záporáků, kteří horko těžko kontrolují své emoce a žárlí či nedokáží si přiznat porážku. Tohle by rozhodně nemohla být charakteristika Zachariaha, avšak s většinou sdílí vlastnost - podlost. Své spojence bodne kudlou do zad (někdy i doslova) když mu začnout být bezcenní. Raději ale pracuje sám, však je to taky vlk samotář - nepouští si lidi k tělu. Po většinu dne má na tváři znudění nebo lhostejný úšklebek. Myslí si, že všichni jsou pod jeho úroveň, což by se mu mohlo vymstít.

 Nechápe jakékoliv morální zásady, z ulice se naučil pravidlo ,,Využij každou příležitost ve svůj prospěch." Udělá vše proto, aby si zachránil vlastní krk a nejlépe si ještě něco vydělal, nevadí mu brát ani ty nejčernější kšefty. Je velice inteligentní, plány vymýšlí jen k těm nejtěžším úkolům, jinak improvizuje, naučil se ze spousty věcí vykecat a jeho lež je těžko znatelná od pravdy, jelikož je prokládá skutečností. 

Dovednosti: Jednoznačně jeho zkušenosti a učenlivost. Během šesti let se stal mistrem loupeže, jeho rychlé prsty seberou vše, co jim přijde pod ruku. Jeho zbraní jsou většinou nože a skalpely, ale nejvražednější je rozhodně jeho schopnost vymýšlet plány. Také by se za schopnost dalo považovat to, že se dokáže od lidí rychle odprostit, což je spíše smutné. 

Slabiny: Pohrdá zbytkem nikdyvíců, na první pohled je odsoudil a rozřadil do skupin. Po oné tragické události trpí lehkou fobií z ohně, dále mívá paranoidní strach, že je mu někdo v zádech či narušuje jeho soukromí. Svůj pokoj zamyká na několik zámků a skrývá své osobní věci jak nejlépe může, což vede ke strachu z otrávení jedem, už třikrát si to zkusil a rozhodně to není nic pro něj. Další jeho slabinou je jen jedno oko, druhé má zakalené a nosí přes něj pásku. 

Zájmy: Většina byla řečena v dovednostech, ale ráda bych dodala jeho zájem pozorování lidí. Tiše sedí a pozoruje vás na každém kroku, líbí se mu, jak lidé začnout být neklidní a zajímá je, proč to dělá. Jeho oblíbená hra jsou šachy, knihy moc nečte, jelikož se to nikdy pořádně nenaučil, to však neznamená, že neumí psát. Píše ale velmi zvláštně, některé výrazy nahrazuje obrázky, jiné napíše gramaticky špatně. Na sport ho nikdy moc neužili, bojuje stylem, jenž ho naučila ulice. 

Vzhled

Vzhled: 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Premades charactesWhere stories live. Discover now