Henrik z Údolí

65 5 1
                                    

Kryofenix - měla to být jen vedlejší postava, ale začla se v rpg objevovat často, tak si myslím, že by měla tu být

Jméno: Henrik

Rodina: matka Valina a otec Isiah, žijí poklidný život v malé vísce v Údolí a nemají nejmenší tušení, co se z jejich synem stalo. Po vykopnutí vlastního syna zplodili další tře potomky - Dayla, Gregora a Bellu.

Titul: bez titulu, Stín

Sídlo: nemá žádné stálé sídlo, je to špeh a bojovník, jde tam kam Allie (první postava v téhle knize) rozkáže

Slouží: zcela oddaně lady Allie Westshire. Nezajímají jej nějaké politické soutěže, ani kdo je zrovna na trůnu. Necítí žádnou zodpovědnost těmto lidem nějak podléhat a klidně jim řekne do očí, že to jsou volové bez mozku.

Minulost: Narodil se jako jediný syn chudého obchodníka s kořením na území lorda Arynna. V šesti letech se ztratil v lese. Dva dny a dvě noci tam přežíval, dokonce se i skamarádil s orlem. Pojmenoval ho Uxu. Jinak bylo jeho dětství poměrně klidné, běhal po venku s kamarády, prováděl naschváli starému mlynáři a občas z hospody ukradl pivo.

Jednoho dne šel hrát s přáteli karty. Prohrál vše co měl. Rodiče ho vykopli z domu, a tak se začal živit loupeží, později se stal nájemným vrahem. Nelíbilo se mu to, ale musel aby splatil všechny dluhy, jaké si za ty roky nečestné práce nadělal. Ale i v temnotě se najde světlo, Allie ho našla zlomeného na ulici v Králově přístavišti, dala mu najíst, čisté šaty a nabídla mu práci jako její špeh. Henrik přijal nabídku a začal se učit být stínem. Na oplátku Allie požadovala, aby ji nikdy nelhal, neoslovoval lady, a úplnou lojalitu pouze jí. Henrikovi podmínky nevadili, a tak se stal jedním z nejlepších stínů.

Se svým ,,povoláním" projel většinu Západozemí a Essosu, poznal mnoho zajímavých lidí a některé z nich dokonce i zabil. Jeho přítel Uxu na těchto cestách umřel při jedné malé bitvě s Dothraki, kde jej zastřelili. Henrik potom neměl slitování. Jiného zvířecího přítele si už nikdy nenašel.

Věk: dožil se dvaceti jedna let. Narodil se uprostřed horkého léta a zemřel na začátku kruté zimy.

Výška: 180 cm

Povaha: Henrik býval velice veselé povahy, dokázal rozesmát lidi s kamennou tváří a ti, kteří si nemysleli, že ještě někdy uslyší vlastní smích. K jeho veselé povaze přibyla i prostořekost, a tak se často dostával do malérů, se kterých se zvládal bravurně vymluvit, a když ani to nezabralo, byl donucen použít své milované nože. Naučil se ovládat svůj vlastní strach a přestal se bát smrti. Záleželo mu více na kamarádech než na sobě samém a pro svou lásku položil i vlastní život. Rád se učil novým věcem a byl srdcem i duší dobrodruh. Zemřel s pocitem, že prožil krásný život po boku těch, které miloval a chránil.

Schopnosti: Henrik byl výborný na boj s noži jak na dálku, tak na blízko byl smrtelně nebezpečný. Ve špionáži vynikal a předával Allie nejcennější informace, jelikož si uměl dobře roztřídit priority. Uměl několik světových jazyků, takže zvládl přirozeně splynout s davem, když bylo potřeba. Nikdy moc nezpíval, ale bylo jasné, že má na to hlas. Jediné, co v životě neuměl bylo rozpoznávání jedů a ošetřování, zastával teorii, že buď se tělo zvládne vyléčit samo nebo zemře vědomí se přenese do jednoho ze sedmi pekel, či nebes

Hraje :

Hraje :

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Co se s ním stalo v rpg: společně s ostatními stíny přijel na rozkaz Allie na pomoc Zimohradu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Co se s ním stalo v rpg: společně s ostatními stíny přijel na rozkaz Allie na pomoc Zimohradu. Nabídl se lady Catherine, že ji naučí bojovat s nožem, protože byl do ní zamilovaný už od prvního pohledu. Postupem času se do něj zamilovala i Catherine, i když byla lady a on jen prostý voják. Když se bála, zpíval ji píseň "I see fire". Zemřel, když mu probodl šíp, mířící na lásku jeho života, hrdlo. Jeho poslední slova byla: ,, Žij Catherine... "

Premades charactesWhere stories live. Discover now