Lu

43 5 5
                                    

Rpg od kranys

Jméno: Luan - Ting, avšak se ji zkráceně říká jenom Lu. Druhé jméno Ting používá převážně mezi zákazníky.
Luan znamená v portugalštině měsíc, v albánštině lev a podle Keltů to znamená bojovník. Je to spíše klučičí jméno, ale rodiče ho vybraly kvůli tomu, aby byla jejich dcera silná a odvážná.
Ting naopak znamená vděčná a je to ryze ženské jméno.

Věk: 18 let, oslavila je před půl rokem.

Element: vládce krve, tuto schopnost zdědila po dědečkovi, jelikož se v jejich rodině dědí ob generaci, avšak se stávají výjimky, kdy je někdo, kdo je měl získat nedostane.

Rodina: Asi nejznámějším a přitom nejtamějším členem rodiny byl dědeček Lu. Jeho jméno bylo zapomenutu už hodně dávno a nikdo mu neřekne jinak než Krvavý poutník. Toulal se po světě a občas sám vyvraždil celou vesnici. Nikdo nevěděl proč to dělá. Najednou však na pár let přestal a zmizel. V té době se mu totiž narodily dvě krásné dcerky - Mhisanda a Melenthia, avšak za pár let byl odhalen a nelistnoste popraven za jeho malým domkem.
Další významná událost rodiny se stala, když Melenthia přivedla domů svého manžela - vládce ohně. Její sestře se to nelíbilo a hádka se završila tím, že Risuka popálil Mhisandě kus obličeje a odešel se svou ženou. Od té chvíle mezi sebou sestry nemluví. Mhisandě se narodil syn jménem Trystan (Annaeli2 ) o kterém Lu ví.

Minulost: Risukimu a Melethie se pár letech po souboji narodila dcera Luan. Vychovávali ji pět let na Jižním pólu. Vlastně to bylo pohodové dětství, než se začali Lu objevovat, jak Mel předpokládala, schopnosti vládnout krvi. Zjevili se zcela nečekaně, když na Lu zaútočilo jakési divoké zvíře a ona mu nevědomky snížila puls, čímž ho uvrhla do spánku. Matka ji chtěla naučit vládcovství ovládat v odlehlé vesničce na Jižním pólu, aby se o ní nikdo nedozvěděl, ale Risuki byl povolán do Republic city, jelikož byl zvolen plukovníkem Fire Nation (ohnivého národa, nejsem si jistá překladem ). Také ji tam chtěla nechat kvůli znetvořené pravé ruce, ktera připomíná spíše pařát nějakého monstra. 

V Republic city si koupily střešní byt, který nebyl zas tak v centru a Lu mohla trénovat své schopnosti. Taktéž chodila do školy, kde se seznámila s vládcem země Ghinem, jehož matka provozovala několik podniků s jídlem, ale hlavně bary a jiné místa s nekalou pověstí. Avšak to Lu ani Ghin nevěděli a často ji pomahali v kuchyně. Většinou to skončilo katastrofou. V té době se desetiletá dívka naučila svoje schopnosti skrývat a nehrozilo, že ji někdo objeví. Pro všechny však byla nevládce s černou dlouho rukavicí na pravé ruce. Všichni věděli, že nemá ruku v pořádku, ale ona se bála ji ukázat.

Bohužel však přišla smrt Korry a země začala upadat do chaosu. Její otec byl hrozivě zavražděn atentátníkem z vodního klanu, když vycházel z práce a její matka byla taktéž ošklivě zraněna, že je upoutána na vozíček. V ten den se všechno Lu obrátilo naruby, neměla ani čas truchlit pro otce, protože šli i po ní. Z tohoto důvodu se s matkou ukryla v podzemí. Peníze však po ani ne po roce začali docházet, jedli jen zřídka a dělili se s ještě jednou rodinou o malinkatý byteček. Ona rodina taktéž potřebovala z někoho přežívat a nechtěla se dělit o dům s dvěmi vyvrheli, takže dali matce s dcerou ultimátum. Buď se budou podílet na běhu domácnosti a budou přispívat na jídlo, nebo je vyhodí na ulici. Mel už nebyla v kondici, aby pracovala, proto to na sebe vzala dcera. Vyhledala svého starého přítele Ghina a jeho matku a prosila, aby u nich mohla pracovat. Ghinova matka souhlasila a do patnácti ji zaměstnala v kuchyni, avšak na ni spíše prodělávala, takže ji nabídla či spíše donutila do něčeho jiného - stane se společníci jejích zákazníků.

Premades charactesWhere stories live. Discover now