Li Mao

47 6 2
                                    

Rpg: Škola dobra a zla od  Anonym006

Jméno: rodiče ji pojmenovali Li Mao (jméno Mao, příjmení Li v čínské kultuře se to píše opačně), což v čínštině znamená ctnostná a mírná, avšak ve škola dobra a zla vystupuje pod mužským jménem Feng Tian

Věk: patnáctiny oslavila 30.3. a to znamená, že jejím znamením je beran.

Pohlaví: žena, ačkoliv se vydává z logického důvodu za muže a je za něj i všemi považována.

Strana: Dobra, i když na to není zrovna pyšná. Ne že by chtěla stát na straně zla, ale nelíbí se ji být ve stejné sekci jako rozmazlené princezničky a nafoukaní princové.

Původ: Mulan a Shang  ji vychovávali v domě, kousek za vesnicí v Šeptavých horách.

Rodina (bohužel v tomto rpg, není minulost, takže jsem ji narvala sem): narodila se věhlasné bojovnici a zachráňkyni Číny Fa Mulan a generálovi Li Shangovi. Bylo to vytoužené dítě, protože se rodičům dlouho nedařilo zplodit potomka a když už, tak Mulan potratila. Když se Mao narodila, doktoři ji nedávali šanci se dožít déle než pěti dnů, ale Mao je velmi překvapila a začla vyrůstat jako zdravá dívenka, jenž byla takřka nemocná. Většina jích zraněních pocházela z rvaček či s tréninku bojového umění, které ji bylo odjakživa blízké. Zpočátku ji učila matka a někdy i otec, později ji přihlásili do školy, aby se naučila spolupracovat s ostatními dětmi.

Teda, převážně to byli chlapci a nedávali mladší Mao nic zadarmo. Mao sice byla smutná, že ji nevzali mezi sebe, ale nestěžovala si a s myšlenkou na své vítězství začla trénovat ještě více. Řídila se tím, jak to znala z pohádek, tím, že tvrdá práce jednou stejně zvítězí. Život ale není pohádka, všechny zápasy ji nechali prohrát, většinou provedli nějaký faul, který rozhodčí omylem přehlédli a Mao skončila dřív, než se někam dostala.

Nastal však den, když si řekla, že to stačí, že už nesnese to ponižování, a tak se rozhodla, jako dcera své matky, že se převlékne za chlapce. Nebylo to nijak těžké, ještě neměla vyvinuté žádné ženské křivky a na první pohled také není kdovíjaká krasotinka. Další soutěž vyhrála s přehledem a ihned se stala součástí týmu pod jménem Tian Feng. Toto jméno si nechala i když nastoupila do školy Dobra.

Povaha:  Mao se povahově moc neliší od svých rodičů - je nebojácná, silná, nezávislá na mužském protějšku. Nelíbí se ji myšlenka, že dívka vždy musí být ta zachráněná, však by byl skvělý příběh i o tom, že se princezna dokázala zachránit sama či ji drak zachránil před princem. Zde je vidět, jak nesnáší klišé a stereotypy.
Zástavá myšlenku jian jangu, v každém z nás je kus dobra či zla, tudíž vidí nějaké  zlo v navěcích a dobro zase v nikdyvících. Věří, že tím kdo jsme si určíme sami podle svého srdce, ne nějaké předurčení či věštba.
Avšak se ji velice hnusí ty všichny rozmazlené princátka a princezničky bez jakékoli mozkové buňky.

Na právní pohled může působit i jako outsider, nemá zrovna ráda hluk a spoustu lidí ve svém kruhu, a nebo taky rebel, jenž kašle na pravidla a dlouho ustanované tradice. Být týmovým hráčem taktéž není zrovna její parketa. Je impulsivní a temperamentní. Neustále hledá nové výzvy i dobrodružství a prospěch ve škole moc neřeší. Když přijde na velmi nudnou hodinu etikety, tak usne či udělá nějaký trapas. Nevěří v lásku na první pohled.

Schopnosti: jak již bylo nastíněno, Mao je bojovnice. Ovládá umění Kung-fu. Její oblíbenou zbraní jsou rozhodně vrhací hvězdice na dálku a na blízko si zase oblíbila čínskou, lehce zahnutou, šavli. Jednoho dne by se ráda naučila s šaolinským bičem, ale do jeho ovládnutí má ještě hodně daleko.
Její otec se s ní učil strategii bitev a poražení zloduchů, avšak Mao nemá zatím důvod proti nim bojovat. Nemá to zapotřebí a zachraňovat nějakého prince se ji taky zrovna dvakrát nechce, takže tyto vědomosti leží ladem.

Slabiny: Mao má víc slabin než se ma první pohled zdá. Rozhodně nepatří ke špičkovým ba ani k průměrným studentům. Věci, které ji nepřijdou zajímavé se v její hlavě dlouho neudrží. Nepůsobí dojmem ukázněného rytíře, jenž se vyzná v etiketě a dvornostech. Sama o sobě je celkem nešikovná a o vaření ani nemluvě, mohlo by se taky stát, že by vám její kuchařské dílo způsobilo týdenní nevolnost.
Nejvíce na světě se bojí dvou věcí - jehel a klaunů, s těmito fóbiemi se svěřila pouze svým rodičům, kteří ji poradili, že nevadí a je i dobré se bát.

Zájmy: Moc Mao nemá, nevynikala v malbě, kresbě, krasopsaní a poezii. Na druhou stranu umí krásně zpívat, svůj dar ale rozvíjí jen když je daleko od ostatních, protože je přece jen musí udržovat v domnění, že je chlapec. K tomu se váže další důležitá informace - Mao umí plavat, ale se třídou nechodí, rozmohla se pověra, že má přes celé břicho ošklivý šrám od nějakého zvířete, za který se stydí a proto se nepřevléká ve společné šatně. Protože se vydává za kluka, syna potulného rytíře, dělá všechny aktivity s nimi.  

Vzhled: dám vám sem dva vzhledy pro inspiraci - jeden dívčí, druhý klučičí. Budeme ignorovat fakt, že jsi nejsou moc podobní a také to, že ten klučičí je v médiích, protože wattpad a jeho jeden obrázek...

 Budeme ignorovat fakt, že jsi nejsou moc podobní a také to, že ten klučičí je v médiích, protože wattpad a jeho jeden obrázek

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Premades charactesWhere stories live. Discover now