2.

514 22 0
                                    

Posadím se celá zpocená na posteli, podívám se na hodinky a zjistím, že jsou 2 hodiny ráno. Prohrábnu si vlasy, vstanu z postele a dojdu do koupelny. Podívám se na sebe do zrcadla.
,,Newt." zopakuji jméno chlapce z mého snu.
,,Subjekt A5." oprávím se okamžitě a zatřepu hlavou. Napiju se vody z kohoutku, opláchnu si obličej a vrátím se zpátky do postele.

Tentokrát usnu bezesným spánkem a když mě ráno probudí budík, skoro si na můj zvláštní sen vzpomenu.

Udělám si raní hygienu, obleču se a sbalím si sebou laptop. Vyjdu ven na chodbu, ještě před tím, než vyjedu na střechu, dojdu zkontrovat naše subjekty skupiny D.

,,Jak to vypadá?" zeptám se Tessy, nejspíš se už vystřídala s Noahem, který tu byl celou noc.
,,Stejně jako včera, výsledky budou dnes večer." vysvětlí mi. Přikývnu.
,,Uvidíme se za tři dny."  připomenu ji a odejdu z místnosti.

Na střeše mě čeká helikoptéra, ve které je už připraven můj otec.
,,Stephane." pozdravím ho. Od té doby, co nás zradil ho neoslovuji otcem.
,,Mio." přikývne.

Vrtulník se zvedne z plošiny, přeletí přes ochrané zdi a před námy se vyskytne nekončící poušť.

o den dříve
POHLED THOMASE

,,Tome, Zlosin si jde pro Sonyu." ozve se mi v hlavě. Podívám se po ostatních.
,,Zlosin si jde pro Sonyu." zopakuji, aby to slyšeli všichni přítomní.
,,Frase!" zanadává Minho. Newt jde ostatním oznámit, že se musí přemístít do druhého bezpečného domu.
,,Theresa?" ověří si Minho. Přikývnu.
,,Takže ji věříme?" pohodím rameny.
,,To se nejspíš dozvíme." seberu zbraň a jednu nachystám Newtovi, který je zpět co by dup.

Netrvá to ani 20 minut, když nahoru vyjde nejspíš velitel téhle operace.
Odbavíme ho a řekneme, co říct ostatním. Když však promluví, uvědomím si že to není on ale ona. A ne ledajaká, je to moje sestra.
,,Helmu." vyzve ji Minho, aby se ujistil. Když tak udělá, nevěřím svým očím.

Minho měl však pravdu, tohle není Scarlett. V jejích očích něco chybí.

,,Stůj!" namířím na ní zbraň. Nechci ji znovu ztratit, někdo hluboko je to furt moje mladší sestra. Oba však víme, že bych na ni v životem nevystřelil. A taky mi to připomene. Skloním zbraň a nechám ji odejít.

Zadívám se na zem na vojáky, kteří nás byli připraveni zabít.
,,Musíme jít, Tommy." probere mě z transu Newt. Podívám se mu do očí.
,,To byla Scarlett, Newte! Jak můžeš být tak v klidu?" zavrtím nad ním hlavou.
,,Tohle nebyla Scarlett." připomene mi.
,,Jo, ale někde tam je. Musíme ji pomoct. Zachránit!" podívám se za něj na Minha, kterej se dívá z okna.
,,Gally měl pravdu, možná by bylo lepší, kdybych ji tehdy nechal umřít." sklopí oči.
,,Jak tohle můžeš říct!?" zavrtím nad ním hlavou.
,,Nechápeš to, Tommy? Nikdy ji nezískáme zpět, je na druhé straně té zdi obklopená vojáky Zlosinu, kteří by nás bez mrknutí oka zabili. Nepamatuje si mě, tebe nenávidí, protože si myslí, že jsi zrádce a Minha bere jako kamaráda z minulosti, který není vůbec důležitej. Kdyby jsme nebyli v přesile, zabila by nás bez výčitek svědomí. Věř mi, že příště nezaváhá. Doslova mě bolí ji takhle vidět, obětovala pro nás všechno, dostala nás z labyrintu, zachránila mě před erupcí, zachránila mě v labyrintu! Co si budem není dokonalá, ne vždy jsme se na všem shodli, ale byla to Scarlett, ale všechno, co kdy udělala bylo, aby nás ochránila. Myslel jsem, že ji zachraňuju, když jsem zabránil té kulce, aby ji zabila, ale spíš jsem ji odsoudil k něčemu horšímu!" vyhrkne ze sebe.
,,Neříkám, že nemáš pravdu, Newte, ale na tomhle se neshodneme. Je to moje sestra a jestli chceš zabít ji, budeš muset zabít nejdřív mě." Minho přijde k nám, aby nás hodil do chládku, já jsem však ještě neskončil.
,,Vy jste to s ní možná vzdali, ale Scarlett je naživu, možná že se změnila, ale jen proto, že tě neměla ve svým životě, aspoň to si myslí. A já to s ní nevzdám dokud její srdce bije!" vymněním si mezi nima pohled.
,,Byla v bezpečí, mohla utíct před Zlosin tu noc, ale vrátila se, protože věděla, že by nás zabili. Takže já se pro ní vrátím taky, kolikrát jen bude potřeba." nenechám už je promluvit. Naštvaně vyjdu z budovy. Chodím různě po městě, jelikož čekám kdy se na mých hodinkách objeví půlnoc.

Když se tak stane, vplížím se jedním tenulem do zdi. Ocitnu se v jedné z mnoha chodeb. Stráže se právě střídají, takže se nepozorovaně dostanu skoro až nahoru.

Vezmu si dalekohled, kterej tu mám schovanej. Najdu Scarlett pokoj, je zhasnuto, nejspíš už spí. Vyhledám pokoj Tessy. Ta je ještě vzhůru, chodí po pokoji sem a tam. Přemýšlí. Nesnažím se ji kontaktovat, jsem z ní zmatený. Chci věřit Gallyho teorii. Chci věřit ji, přece jen nás varovala, ale nikdy si nemůžu být jistej, že tohle nebylo naplánovali, aby si ověřili Scarlett oddanost ke Zlosinu. Povzdechnu si, schovám zpět dalekohled a vyplížím se zpět do chodby, kterou jsem sem přišel.
Vlezu zpět do tunelu a vrátím se na ulici. Nejsem si jistý, jestli chci čelit svým přátelům. Nejsem si jistý, jestli to Newt řekl, protože trpí stejně jako já, nebo to myslel vážně.

Potloukám se nocí ještě dlouho, nakonec však vejdu do druhého bezpečného domu. Většina lidí už spí, doufal jsem že už budou i kluci, ale oba sedí v kuchyni u stolu.
Vzhlédnou, když vejdu, nikdo však nepromluví. Tenhle dům je větší než náš bývalý, proto mi chvíli trvá než najdu Chucka.
Někdy zapomínám, že si se Scarlett měli spolu blízko. Byla pro něj jako sestra a on pro ni jako bratr. Hraje si statečného, ale já dobře vím, že ji chybí stejně jako mě. Nám ostatním.

Posadím se vedle něj. Podívám se ven z okna a chvíli sleduji Měsíc.
Snažím se usnout, ale celou noc oka nezamhouřím. Jde mi hlavou moc myšlenek.
,,Tři dny." ozve se mi v hlavě. Opět je to Tessa.
Chvíli čekám, jestli řekne, co se stane za tři dny, ale víc už neprozradí.

Podívám se na dveře, měl bych to říct ostatním, ale neudělám tak. Aspoň ne hned. Musím si to promyslet s čistou hlavou.

Enlightenment✔️Onde histórias criam vida. Descubra agora