4.

5.1K 210 4
                                    

     Át beszéltük a terveket , Damian és Conor  egyeztettek a kinézetről és a stílus váltásról . Megérzésem az volt ,hogy Damian nagyon jól ért a pénzügyekhez is ,mert fejben matekozta ki nagyjából az anyag költségeket . Mondta ,hogy ahogy végzünk a felújítással,  akkor össze ül a marketing csapattal , s egy reklámot is kitalál ,hogy teljesen új kinézete legyen még a táblának is . Conor szinte csak bólogatott , s láttam az arcán az örömöt ,hogy sikerül még jobban felfutatni a szórakozóhelyet . Debora és Kate elkéredzkedtek , így csak négyen voltunk már bent . Polly  mellém vágódott, s halkan kezdett el beszélni .
-Bakker milyen jó pasik . Olyan mintha egy örülten jó reklámot néznék.-nevetett fel .
-Az biztos. -kuncogtam.-Beszéltetek azóta Conorral?
-Nem . -rázta meg a fejét ,s szőke haja hullámozni kezdett . -Nincs is miről Mia . Én képzeltem bele többet .-kezdte el rágni a körmeit .
-Ne !-szóltam rá ,majd a  karjára csaptam. Polly nagyon rágta a körmeit ,ami a gyerek kori traumának tudható be ,mindig ezzel vezette le a belső feszültséget . Egy éve rakatott magának műkörmöt először ,hogy ne rágja többet .Úgy látszik be vált ,ám van mikor még ösztönösen a szájába landolnak az ujjai . -Polly mind a ketten tudjuk ,hogy ez nem így volt , csak töketlen.-suttogtam nehogy meghallja.
Polly hangosan nevetni kezdett ,amire mind a ketten felénk fordultak .Én próbáltam az ajkaim össze préselni ,hogy nehogy elnevessem magam.
-Néha mikor valami éjszakai cica baba jön be elképzelem ,hogyan itatnám meg vele a hashajtó teát  .-kuncogta halkan. A mondat végén már belőlem is kitört a nevetés .A szám elé tettem a kezem ,hogy ne legyen annyira hallható , de megint ránk szegeződött minden tekintet . Polly a maga 168 centiével és az ötven kilójával kis ártatlannak tűnt . Természetes szépség  ,aki bármikor képes bárkinek neki menni . Nagyon hirtelen természetű személyiség ,de itt a klubban nagyon vissza fogja magát ,így egy kicsit kordában van tartva .
A két főnök még váltott pár szót ,majd  elénk sétáltak .
-Mára ennyi . Holnap jön két új lány ,így őket be kell tennem a pultba ,hogy megnézzem ide valók e .Mia és te nagyon régóta nem kértetek szabad napot ,szeretném ha ti pihennétek ma és holnap .Rendben ?-beszélt Pollyhoz.
-Rendben.-egyezett bele azonnal Polly,én viszont csak úgy nem megyek ebbe bele .
-Beszélhetünk négyszemközt? -kérdeztem meg félve a főnökömet . Nem akartam mindenki előtt elmondani a helyzetemet . Ez csak rám tartozik. Conor bólintott  ,majd arrébb sétált a pulthoz. Leugrottam az emelvényről ,s oda sétáltam elé . Tudtam ,hogy megértő ,de mégis a főnököm , és nem biztos ,hogy tetszeni ,fog neki ,hogy ellenkezek a döntésével .
-Mi a baj ?-sétált be a pult mögé , s a hűtőből ki vett egy Redbull-t,majd megállt előttem .
-Nem szeretnék pihenni ,már csak ez az egy munka helyem van .Szükségem van a pénzre. -suttogtam ,hogy ne hallják mögöttünk .-Deb biztos örülne neki ,hiszen ott a kisfia . Én szívesen jövök . -tettem a pultra a kezem.
-Mi történt? Csőd? -tette fel lazás a kérdést .
-Idősek voltak már ,nyűgnek érezték,így bezártak.
-Sajnálom .Tudom Mia mennyire kell a pénz ,de ...-sutyorogta ,majd bele kortyolt az italba .
-Ne tedd ezt velem .-szakítottam félbe ,majd  elgondolkoztam,van egy dolog ami lehet ,hogy most kihasználhatok. Hátra fordultam Pollyhoz,aki Damiannal beszélgetett miközben miket néztek. -Van egy ajánlatom!-csaptam az asztalra .
-Na és mi az ?-nevetett fel a harmincas előttem álló férfi .
-Elviszed Pollyt valahova és elmondod neki mit érzel .Ne legyél ekkora nyuszi!-mutattam rá.
- Hogy venné ki magát ,hogy együtt vagyunk?
-Conor ,hát mióta érdekel téged ki mit gondol? Felnőtt emberek vagytok,nem? A szeretitek egymást ,akkor szeressétek úgy ahogy kell ,ne mások véleményeire adjatok.
Láttam az arcán ,ahogy elgondolkozik .Először csóválni kezdte a fejét ,mintha rá kényszerítettem volna . Reméltem ,hogy be adja a derekát ,s végre boldogak lesznek egymás mellett . A heti jó tettem is megtörténne akkor . Pollynak ki járt már ennyi rossz után a boldogság ,s ebben szerettem volna kicsit segítkezni is .
-Rendben!De.-emelte ki hangosan úgy ,hogy a többiek is hallották. -Két napot pihensz !
-Igen is értettem.-adtam be a derekam viccesen.A homlokomhoz tettem a kezem,mint egy katona ,majd mikor elnevette magát megfordultam ,s elindultam a táskámért . Tudtam ,hogy odakint dög meleg lesz, ezért fogtam a bőrkabátom ,s a derekamra kötöttem. Felvettem a fél oldalas táskát ,majd elindultam kifelé,mikor Damian megszólított . Azt hittem már elfelejtette . Remek , tölthetek el egy kellemetlen fél órát vele. Miről fogunk beszélgetni?Hova akar egyáltalán vinni ? Miért is egyeztem ebbe bele ?Biztos, azért is éreztem ennyire nyomasztónak ,mert a vágyaimban álmaim férfija kinézetre . Teljesen össze tud zavarni .

Egy csendes kis bisztróban ültünk le a vízparton . A stégen foglaltunk el egy ,két személyes asztalt magunknak . Egymással szemben ültünk le ,s Damian azonnal az étlapot kezdte el vizsgálni .
-Engeded ,hogy teát én válasszak?-szólalt fel hírtelen, ám a szeme ugyan úgy az étlapon pihent .
Teát ? Komolyan azt hiszi ,hogy a tea jobb, mint a kávé ? Ez egy örült .
-Igen .-motyogtam ,miközben a fülem mögé dugtam egy hajtincset .
Percekig ültünk csöndben , s én rettentő kínosnak éreztem. Próbáltam addig elterelni a figyelmem , s a fogpiszkálókkal kezdtem el játszani. Egyszer csak össze csapta az étlapot ,majd rám nézett a tenger kék szemeivel .
-Te választottál?-tette egymásba a kezeit maga előtt könyökölve ,s így csak a szája teljes takarásban volt . Nem értettem a kérdést ,így rá vágtam valamit .
-Nem vagyok éhes köszönöm .-motyogtam ,miközben vissza tettem a helyére a pálcikákat.
-Akkor rám bízod ?-csillant fel a szeme,amitől én teljesen ámulatba estem. Kisimult teljesen az arca , kisé gyermekien tiszta lett . Nem volt szúrós tekintet ,se felhúzott szemöldök. Egy mondat ennyire feldobja?
Bólogattam ,s kisé mosolyra húzódott a szám , de hogy leplezzem össze préseltem az ajkaim.
Damian ki kérte a rendelésünket ,majd ugyan úgy engem nézett .Teljesen zavarba hozott ezzel . Tudtam ,hogy ezt ha valaki látná komolyan randevúnak gondolná ,s egyből pletykálna mindenki .
Kisé feltámadt a szél amitől a hajam a saját utjára indult , hátra dobtam ,hogy ne az arcomba szálljon .
-Annyira szép vagy .-jelentette ki úgy ,hogy a tekintete kereste az enyémet . Hirtelen felkaptam a fejem a kijelentésére ,s azonnal találkozott a szemünk . Kiszáradt a szám ,s alig tudtam megszólalni . Váratlanul ért a kedvessége.
-Tessék ? -akadt el a lélegzetem .
-Örülök ,hogy eljöttél velem ide . -terelte el a szót az előbbiről . Biztos voltam benne ,hogy tudja ,hogy értettem minden szavát . -Egy két hete fedeztem fel , s mennyei amit itt készítenek . Remélem neked is ízlik majd ,s lesz egy tea partnerem . -dörmögte ,miközben letette a szája elől a kezeit . Nem tudtam eldönteni ,hogy ez randi meghívás lenne e vagy sem .
-Köszönöm a meghívást ,csodaszép hely.-mosolyogtam el mikor a tengerre néztem .
-Miért nem mosolyogsz többet ?-tette fel ismét kertelés nélkül a kérdését .
-Nincs túl sok öröm az életemben.-motyogtam,majd lesütöttem a fejem. Tudtam ,hogy nem fogja abba hagyni , ezért témát szerettem volna váltani. -Azt csiripelik a madarak ,hogy betársulsz a céghez. Igaz?
-Először nem akartam , aztán..-hallhatott el mikor megjelent a pincérnő egy -egy tál almás pitével ,s a teával . Jó étvágyat kívánt, majd mosolyogva távozott . Damian nem folytatta hanem neki esett az almás pitének . Felvettem a villám ,majd én is leválasztottam egy kisdarabot ,majd a számba tettem . Olyan volt, mintha egy íz bomba robbanna a számba. Önkéntelenül felnyögtem ,mert szerintem életemben nem ettem ilyen finomat . Ez valami titkos recept lehetett ,mert ez nem a sima minden üzletben kapható almás pite .Damian elmosolyodott azon ,hogy hangokat adtam ki evés közbe . Eszembe jutott ,hogy az előbb nem fejezte be a mondatot , ezért vissza kérdeztem .
-De ?-választottam le egy újabb falatot ,majd bekaptam.
-Meggondoltam magam . -dörmögte .
Valahogy evés közben feloldódtam ,mert folyamatosan beszélgettünk . Úgy beszélgettünk ,mintha ezer éve ismernénk egymást . Folyamatosan olyan dolgokat mesélt amin nevetnem kellett .Elmesélt egy csomó kiskori emlékét .Rossz gyerek volt , s rengeteg csínytevést követett el .Örültem ,hogy a kellemetlen ebédből egy nagyon kellemes beszélgetés kerekedett .

VonzódásWhere stories live. Discover now