2.

5.5K 234 4
                                    

Egyszer ,mikor felnéztem akkor láttam ,hogy minket néznek Conorra , s valahogy azt éreztem támadt  ,hogy rólunk van szó . Éreztem a kékszemű pillantását magamon , amitől szinte égett a bőröm . Kissé kínos volt ,hiszem mennyi esély van erre ? Pont őt úton el , s ő lesz a főnök tárgyaló partnere . Az egész éjszaka hol az irodákban ,hol a galérián voltak . Mintha megfigyelnének  minket . Valahogy nem tudtam elgondolni miért maradt zárásig, s nézte minden lépésünket.
Négy óra fel már  csak egy két ember volt bent , akik mondjuk túl részegek voltak már . Elém is vánszorogott egy aki követelte a következő kört .
-Adj egy vodkát.-dadogta.
-Sajnálom ,de záróra ,nem adhatok többet . -utasítottam el illedelmesen .
-Kit érdekel ? Fizető vendég vagyok! -mondta a szavakat keresve . Annyira részeg volt ,hogy szerintem fel se fogta amit mondtam.
-Ezzel  tisztában vagyok, de hajnali négy van .-mutattam az órára .- ...hivatalosan már be zártunk ,szóval legyél szíves kifáradni egyedül vagy segít a kollegám .-mutattam Mike felé . Mike azonnal lépet egyet előre ,hátha az elég hatásos lesz a túl buzgó vendégnek.
Hívd ide a főnököt !-ordította el magát ,úgy hogy mindenki hallja ,hiszen már a zene se ment . Conor jelent meg a galéria korlátnál , s figyelte mit lépek.
-Ne ordibáljál itt ,ha az elkövetkezendő alkalommal is szeretnél itt bulizni ! -szólítottam fel ,majd neki álltam letörölni a pultot .
-Nem tilthatsz ki!-nevetett fel majd szét tárta a karjait jobbra-balra dőlve  .Túl fáradt voltam ezt a harcot folytatni, ezért Mikera néztem aki értette mit szeretnék . A hóna alatt megragadta a csávót, s a bejárati ajtóhoz kísérte . Hallottam ahogy meg az őrökkel veszekszik , de már nem tudtam ezzel foglalkozni ,mert neki álltunk a lányokkal placcolni. Már alig volt pár feladat , így gondoltam ,majd én befejezem a többit .
-Hagyjátok csajok ,én ezt befejezem egyedül .-mosolyogtam rájuk . Mindenkit várt otthon valaki ,csak engem nem ,ezért nem siettem . Conor már megszokta ,hogy mindig szinte vele egyidőben távozok.Hiába a főnököm elég sok mindent tud rólam . Már itt dolgoztam ,mikor a szüleim autóbalesetben elhunytak .Ismeri minden egyes gondom,bajom ,s mégsem ítélkezik. Épp fel mostam magam után a pult mögött , mikor Conor szólalt meg a hátam mögött .
-Haza vigyelek?-kérdezte, ám hallottam egy magassarkú kopogását a távolban .Megjött Conor mai partnere .Conor szinte minden este mással megy haza,pedig tudom ,hogy érez valamit Polly iránt ,de képtelen még magának is bevallani .
-Nem kell köszönöm .Haza sétálok .-egyenesedtem fel ,majd felé fordultam . Meglepetten  tapasztaltam ,hogy az áldozatom is a főnök mellett állt ,s mind a ketten engem néznek . Hirtelen zavarna jöttem .
-Hiszen messze laksz . -kezdett bele Conor ,ám én félbeszakítottam.
-Szükségem van a reggeli sétára , így legalább fitt maradok.-nevettem fel,ám szinte azonnal abba is hagytam ,ahogy a vendégre néztem . Farkas szemet néztünk . Próbáltam kiolvasni mit is gondolhat , de annyira titokzatosnak tűnt ,hogy szinte esélyt nem láttam arra kitaláljam mi is jár a fejében . Fogalmam sincs meddig nézhettük szó nélkül egymást , mikor Conor krákogása térített vissza a valóságba .
-Szóval ...-krákogta.-Had mutassam be Miat, aki az egyik legjobb munkaerőnek. Két éve hajtja velünk a szekeret , s talán egyszer ha kért szabad napot. -mutatott felém kedvesen ,majd elnézet  jobbra ,ahol a partnere szólította a nevén.
-Jónapot !-nyújtottam felé a kezem ,amit ő egy apró mosollyal a száján nyugtázott .-Mia Davis .-ráztam meg az erős nagy kezeit ,mikor felém nyújtotta . Mikor össze ért a bőrünk ,mintha valami megrázott volna . A szemkontaktust egy percre se törtük meg . Biztos vagyok benne ,hogy nem mindig vettem levegőt .
-Damian O'conor vagyok . -mondta szép lassan ki a nevét amitől teljesen libabőrös lettem . Hidegen és távolság tartóan mondta ki a nevét ,amit meg is értek  ,hiszen nem tettem rá valami fényes benyomást . Megint megcsapott ugyan az a parfüm amit az első találkozásnál is éreztem . Vettem egy mély levegőt ,majd zavaromban elengedtem a kezét .
-Örülök ,hogy megismerhettem .-kedveskedtem tovább dadogva ,mint aki azt se tudja melyik bolygón van .
-Hát még én .-grimaszolt . Szuper neki se leszek a szíve csücske . Remélem nem lesz sűrű vendég ,mert irtó  kínosan érzem magam a közelébe . A kezét a farmer nadrág zsebébe dugta ,amitől lazábbnak látszott ,ám még is azt éreztem ,hogy jobb ha meg tartom a három lépés távolságot tőle .
-Biztos ne vigyünk haza Mia ?-kérdezte Conor tőlem ,miközben egy szőkeséget ölelgetett. Észre se vettem ,hogy elsétált mellettünk .Teljesen elvesztem Damian szemébe.
-Nem kell köszönöm .-mosolyogtam felé .-Végeztem mára ,mehetek vagy segítsek meg valamiben ? 
-Kísérd ki a vendégünk ,aztán menj nyugodtan . -dörmögte majd távozott is az irodájába a hölgyeménnyel. Ketten maradtunk Damiannal , s teljesen zavarba jöttem ettől ,meg kellett szólalnom ,hogy ne tűnjek meg ennél szánalmasabbnak .
-Felkapom a cuccom , és kikísérem Önt!
Damian bólintott ,én pedig ott hagytam . Magamra kaptam a farmer dzsekim , a hátamra pedig a táskám . Kisétáltam a vendéget keresve , aki körbe körbe sétálgatott az üres  klubban . -Készen vagyok !-motyogtam kedvesen ,mire ő hirtelen pördült meg .
-Elég sok elismerésetek van ! -mondta miközben felém sétált .
-Igen ,nagyon fontos nekünk az ,hogy szeressenek ide járni a vevők .Szerencsére nagyon kedves Conor is , így szeretünk bejárni dolgozni .
-Ez tetszik !Te és Conor között van valami ? -tette fel kertelés nélkül .
-Dehogy is !Ő a főnököm !-vágtam rá azonnal .Hogy van egyáltalán képe ezt megkérdezni ismeretlenül .
-Értem !-dörmögte a lépcső előtt . -Merre felé laksz ?
-Öt  utcányira lentebb.A Joy Street-en. -mosolyogtam el kínomban .-Viszont én most elköszönök  ,mert este ismét jövök . -hadartam el mutogatva magam mögé a kezemmel .
-Haza viszlek ,arra megyek én is.-ajánlotta fel .
-Köszönöm erre semmi szükség . Szeretem a reggeli sétákat ,így legalább ki tudom szellőztetni a fejem . -hadartam minden badarságot össze -vissza .
-Biztos ? Szívesen haza viszem azt a személyt aki tönkre vágta a szépen sorba rendszerezett papírjaimat.-húzta fel a szája egyik sarkát .
-Tényleg nagyon sajnálom , annyira siettem ,hogy beérjek időben , utálok késni . -vakarásztam a fejem kínomban .
-Nem történt semmi baj  .-dörmögte ,majd elő vette a slussz kulcsot , s megnyomta az egyik gombot.  A túloldalon levő  Ford VR terepjáró villant fel . Majdnem leesett az állam .Ez egy méreg drága autó. Persze ahogy a fickóra néztem azonnal tudtam ,hogy elég nagy kutya, de az -az autó egy álom . Mikor eszembe jutott ,hogy biztos idiótának néz amiért tátva maradt a szám azonnal be csuktam .
-Rendben ,viszont én most tényleg megyek .-mutattam el kínosan a hátam mögé , s kezdtem el hátra felé menni ,hogy minél távolabb legyek tőle . Teljesen össze zavarodtam a közelébe ,volt benne valami bizsergető .Valami olyan dolog amit most nem tudnék megfogalmazni , de egyszerre hívogatott és taszított . Zavarban voltam .Reméltem ,hogy feladja , s végre haza mehetek .Damian bólintott egyet ,majd intett egyet a jobb kezével ,s az autójához sietett ,s a hátam mögött a motor távolodó  bugását hallottam . Elő vettem a farmer zsebemből a mobilomat ,s fülesen kapcsoltam zenét . A böngészőben gépelni kezdtem a nevét ,hogy meg tudjam kivel sodort össze sors. Meg akartam róla tudni mindent .  A kereső szerint negyedik leggazdagabb Bostoni agglegény . Reklám és kreatív ügynökség alapító tagja , s több cégben társtulajdonos . Nők ezrei vannak oda és vissza érte. Na ezt valahogy megértem .Több  ezer cikket találtam róla , sok szól róla és a nagyapjáról. Nagyon sok botrány címlapon szerepel ,s mindig más- más nővel .  Egy újabb gazdag fickó .

VonzódásWhere stories live. Discover now