3. Prosince 🎄

61 5 0
                                    

Z pohledu Ally

Seděla jsem na pláži, vítr si pohrával s mými vlasy a můj pohled patřil vlnám, které šplíchaly na mé nohy a pomalu jsem se zaposlouchávala do šumění moře. Zavřela jsem oči a užívala si rajskou hudbu pro mé uši, než jsem byla vyrušena vibrací mého telefonu. Zvedla jsem mobil, abych se podívala kdo volá na displeji se objevilo Austin. Hovor jsem po váhání přijala.

Hovor

,,Ahoj Austine, jak se máš?" ,,Dobře, zatím jsou všechny koncerty vyprodaný, takže turné šlape jako hodinky" pronesl nadšeně ,,Na to jsem se zrovna neptala" pomyslela jsem si ,,To je fajn" ,,A co ty? Jak se daří v Miami?" ,,Ale jo, jde to." ,,Stalo se něco přijdeš mi smutná?" ,,Nic, jen že už je to moc dlouhý. Vždyť už si pryč tři měsíce" ,,I mně se stýská, ale musíme to ještě vydržet" ,,Já vím, Vánoce jsou za chvíli a strávíme je spolu." ,,No víš Ally, já nakonec na Vánoce domů nepojedu" ,,Proč?" ,,Turné se prodlouží až do ledna, takže přes Vánoce budu v Evropě" ,,Aha, myslela jsem, že budeme spolu" ,,To já taky, ale tohle je úžasná příležitost, která se už nemusí opakovat" ,,Chápu" ,,Jojo, už jdu" ,,Promiň Ally, ale už musím jít. Zase ti zavolám. Miluju tě" ,,Já te..."
Položil hovor.

Konec hovoru

A takhle to bylo pořád od doby co odjel na Evropské turné. Zavolal sotva dvakrát týdně a to jen na pár minut. Cítila jsem se tak osamělá jako snad ještě nikdy. Už delší dobu jsem přemýšlela nad rozchodem, ale vždycky když jsem uslyšela jeho hlas, nedokázala jsem to. Nechci ho ztratit, i přes to všechno ho pořád miluju a někde uvnitř jsem cítila, že on mě taky. Tolik jsme toho spolu prožili, nedokázala jsem si představit, svůj život bez něj. Po tváři mi stekla jedna neposedná slza a začala mi být zima. Sbalila jsem si věci a vrátila se zpátky do Sonic Boom.
Když jsem vešla dovnitř Trish s Dezem akorát o něčem horlivě debatovali, aniž by si mě všimli ,,Tohle se Ally nesmí dozvědět" řekla Trish ,,Cože se to nesmím dozvědět, Trish" když jsem jim za zády promluvila, oba se lekli a Trish si schovala za záda nějaký časopis ,,Jé Ally, jak už jsi tu dlouho?" ,,Dost dlouho na to, abych slyšela že přede mnou něco tajíte!" založila jsem si v ruce v bok a hodila na ně přísný pohled ,,Ne to si jen špatně slyšela. Jen jsme si tady o něčem povídali" ,,Vážně a o čem?" šťouchla loktem Deze ,,O motorkách" prohlásil Dez ,,Trish o kdy tebe zajímají motorky?" ,,No přeci od jakživa" ,,Vážně a ten časopis co schováváš za zády je určitě o motorkách?" ,,No jasně, že jo" ,,Tak mi ho ukaž, ráda se podívám" ,,Ale to není nutný. Tohle už je starý číslo, zítra ti přinesu novej" ,,Trish, dej mi to" ,,Tak fajn, není o motorkách, ale než ti ho dám, tak chci aby si věděla, že nemusí vůbec být tak jak to tam je napsaný, přeci sama víš jak novináři lžou" začalo mi docházet, že se to týká Austina. Nastavila jsem ruku a ona mi dala časopis do ruky. Samozřejmě, že se to týkalo Austina. Byl hned na úvodní straně s titulkem ,,Austin Moon si užívá turné s půvabnou kolegyní. Je mezi něco víc?" ,,Co to má sakra znamenat?" ptala jsem se sama sebe ,,Ally to je určitě lež" snažila se mě uklidnit Trish ,,No tak s někým ho asi vidět museli, když tady je fotka" ukázala jsem na fotku, kde drží nějakou brunetu kolem pasu ,,A ty nevíš, kdo by to mohl být?" ,,Ne, o tom mi neřekl, že na turné není sám" ,,Promluv si s ním o tom. Musíte si to vysvětlit. Třeba to je jen nějaké nedorozumění" ,,O tom silně pochybuju, ale až příště zavolá, bude to první věc na kterou se ho zeptám"
,,Tohle odloučení mezi vámi už brzy skončí. Vánoce jsou za chvíli" ,,Austin mi dneska oznámil, že na Vánoce nepřijede a že zůstává v Evropě" ,,A to se tě ani nezeptal jestli ti to vadí?" ,,Ne, jen se tvářil tak že to musím pochopit" ,,Tak to mě mrzí" ,,To mě taky" zazvonil jí telefon ,,Promiň Ally to je máma musím to vzít" ,,Jasně v pohodě" vzala si telefon a odešla do vedlejší místnosti" po pěti minutách se vrátila ,,Promiň Ally, už budu muset jít. Nevadí ti to" ,,Jistě, že ne jen běž" ,,Mám tě ráda, uvidíme se zítra" ,,Já tebe taky" s úsměvem odešla.
Já jsem si přečetla celý časopis, ale asi jsem to neměla dělat. V hlavě se mi tvořily jenom další otázky a pochybnosti.
Ale nejvíc mě trápilo, že Austin nepřijede na Vánoce a každý je budeme trávit sám nebo spíš já s tátou, Trish a Dezem a on s nějakou brunetou v Evropě. Tohle budou úplně odlišné Vánoce od těch ostatních.

Zdravím vás zase u další kapitoly našeho letošního adventního kalendáře. Co říkáte na dnešní kapitolu? Jak si myslíte, že to s Austinem a Ally dopadne? Opravdu stráví Vánoce každý jinde? To se dozvíte, když se mnou na téhle vánoční cestě našich hrdinů budete pokračovat se mnou. Těším se zase zítra.

Vaše Val

Adventní kalendář Where stories live. Discover now