1. Prosince 🎄

151 9 0
                                    

Z pohledu Emmy

Bylo 1. prosince a Story Broke se jako každý rok připravoval na nejhezčí svátky v roce. V bistru u babičky to už pár dní vonělo vánočním cukrovím. Trpaslíci spolu s dalšími pohádkovými bytostmi zdobili na náměstí vánoční strom.
Henry už od půlky listopadu nemluvil o ničem jiným než že by si k Vánocům přál novou knihu a moji rodiče se těšili na první Vánoce s Neelem jen já jsem v sobě cítila jakousi prázdnotu, která mě velmi tížila. Upřímně na Vánoce jsem se netěšila tak jako všichni ostatní. Od doby co se Hook vrátil zpátky do Země Nezemě, jsem byla jako tělo bez duše ,,Mami jsi v pořádku?" zeptal se opatrně Henry a svou dlaň položil na mé rameno ,,Jistě" ale zrak jsem stále upírala k padajícím sněhovým vločkám, které se pomalu snášely na Story Broke ,,Jak se má Regina?" ,,Dobře, pozdravuje tě. Prý se za tebou brzy zastaví, až pomine ten vánoční shon" ,,Dobrá, musí toho mít v poslední době hodně" ,,Ne tolik jako ty" ,,Jak to myslíš?" znervózněla jsem a svůj zrak jsem obrátila na něj ,,Stala si se temnou, na Kamelotu si málem přišla o Hooka proto si  taky nakonec propadla temnotě. A když Hook přišel na tvoje tajemství rozhodl se mstít. Šla si pro něj do podsvětí a on se nakonec vrátí do Země Nezemě." ,,Měl k tomu svoje důvody" ,,Podle mě se zachoval jako sobec" ,,Chce si žít po svém" ,,Ale ty si se s tím ještě nesmířila, že ne?" v očích mě začínaly pálit slzy ,,Ne, a nevím jestli někdy dokážu zapomenout"  objal mě ,,Mami, už se netrap prosím" ,,To nejde Henry, nesouvisí to jen s Hookem" ,,S čím?" ,,Měla jsem vidění" ,,Jaké vidění?" ,,V té vizi jsem zemřela" ,,Cože?" ,,Bojovala jsem tak jako vždy, a chvíli jsem vyhrávala, ale ten někdo proti mně vytáhnul druhou zbraň a bodnul mě přímo do břicha, neměla jsem nejmenší šanci" ,,Ne to není možné" ,,V tom to nebude
Swannová" ,,Co tu děláš?" ,,Jdu na návštěvu" ,,Neměla jsi vizi své smrti, je to jen strach" ,,Co víš o mém vidění Golde?" ,,Možná víc než si myslíš" odmlčel se ,,To vidění, není vize tvé smrti je to pouze strach" ,,Strach?" zopakovala jsem nechápavě ,,Z čeho?" ,,Z toho, že selžeš, že všechny zklameš a že jednou už nebudeš mít dostatek sil bojovat a na konec zemřeš" ,,Takže, to není budoucnost?" ,,To neříkám" podívala jsem se na něj nechápavě ,,Je to vize toho, že když se nepostavíš svému strachu tak právě takhle to  dopadne" ,,Dá se proti tomu něco dělat?" ,,Ale jistě budeš se muset svému strachu postavit" ,,To nevím, zda dokážu" sklopila jsem pohled ,,Ale jistě, že dokážeš a já ti v tom pomůžu" ozval se Henry, vděčně jsem se na něj usmála ,,Děkuju" ,,Máte pravdu, svým strachům se postavím, tak jak to jen půjde" ,,Ne musíš jít i přes své hranice, protože něco mi říká že už brzy nás čeká velká bitva, kterou vyhrajeme jen tehdy když půjdeme až za hranice našich možností ,,Dobrá, Golde jak chceš půjdu až za hranice svých možností" ,,Swannová tohle bude jedna z největších bitev jakou jsme kdy zažili a po ní už nic nebude stejné. Už nic nebude tak jako dříve"
,,Chápu, takže půjde o hodně. Připravím se na všechno" ,,Já myslím, že má to se připravit nejde, pouze když se postavíš strachu a zbavíš se všech svých demónů" chystal se k odchodu ,,A jak to mám podle tebe udělat?" ,,Přemýšlej, chytrá si na to dost"  bez dalších slov odešel.
Praštila jsem do stolu ,,Neboj mami, zvládneme to a všechno bude zase dobrý" ,,Já vím" pevně jsem ho objala, ale můj strach narůstal, nebyla jsem si jistá zda zvládnu stát proti další a ještě silnější hrozbě než byli ty předchozí. Jistá jsem si teď byla jenom jedním tyhle Vánoce budou úplně odlišné od těch ostatních.

Tak máme tu první kapitolu z adventního kalendáře. Jak se vám líbí? Proti komu asi nakonec bude Ema a všichni ostatní bojovat?
V tomto adventním kalendáři bude víc příběhu než jen jeden a nebudou jsou se zde řešit pouze Vánoce, ale i tak doufám, že se vám bude líbit 😉.
Přeju vám krásný první prosincový den.

Vaše Val

Adventní kalendář Where stories live. Discover now