12. Prosince 🎄

52 3 0
                                    

Z pohledu Ally

,,Ally, posloucháš mě?" promluvila na mě Trish ,,Jistě" zkřížila si ruce na prsou ,,Tak schválně, o čem jsem mluvila?" ,,O tom novým vánočním videoklipu?" zkusila jsem si tipnout ,,Ne, o tom jsem nic neříkala. A jestli tě nezajímá, že tě nominovali na ceny Grammy tak o tom nemusíme mluvit." nemohla jsem uvěřit vlastním uším ,,Ty si děláš legraci, že?" ,,Ne, je to pravda nominovali tě!" ,,To není Trish. Já jsem tak šťastná. Tohle je sen každé zpěvačky být nominována na nejprestižnější soutěž ve zpěvu." ,,Vím, jak dlouho o tom sníš a je tady velká šance, že by si mohla vyhrát." ,,Tak to si nemyslím přeci jenom je tam spoustu jiných dalších skvělých zpěvaček" ,,Neříkej, že by si nechtěla vyhrát" ,,Samozřejmě, že bych chtěla jen si nechci dělat marné naděje." ,,A koho vezmeš na předávání?" ,,Nevím, kdy se to vůbec uskuteční?" ,,Někdy příští týden" ,,Tak to tam asi půjdu sama, když je Austin v Evropě." ,,A nechceš sebou vzít jednu svou dobrou kamarádku a zároveň svoji velmi úspěšnou a obětavou manažerku?" ,,A ty by si chtěla jít?" ,,Ani nevíš jak moc bych si to přála" ,,Takže Trish, půjdeš se mnou na předávání? Moc bych tě tam chtěla mít. Prosím." ,,Samozřejmě, že půjdu. Ale tebe něco trápí, viď?" ,,Ne jen je mi nějak smutno." ,,Z čeho?" ,,Jak rychle čas ubíhá." ,,Proč tě to zrovna teď napadlo" ,,Jen tak. Víš občas si říkám jaký by byl můj život bez Austina, kdybych ho nepotkala on mi neukradl písničku a pak spolu nezačali spolupracovat. Zkrátka jaké by to bylo kdybych ho neznala?!" řekla jsem nahlas otázky, které jsem si už pár dní pokládala ,,Nechápu, jak to myslíš?" ,,Byla bych taková jaká jsem, byl by můj život takovýhle? Dokázala bych se sama bez Austina postavit svému strachu? Byla bych bez něj nominována na ceny Grammy?" ,,Ally za své úspěchy nevděčíš Austinovi, ale sama sobě. Jsi skvělý člověk, úžasná zpěvačka a především moje nejlepší kamarádka! Neznám laskavějšího a dobrosrdečnějšího člověka než si ty! A myslím to naprosto vážně!" ,,Děkuju, ale i tak si myslím, že bez Austina bych byla nic naprosto neznámá a neviditelná holka, která jde s davem" ,,Máš pravdu, ale Austin ti pomohl jen s prvními krůčky, to ostatní už si přece zvládla sama a nikoho si nepotřebovala. Přestaň o sobě pochybovat! Dobře?" ,,Já se jen bojím toho, abych se znova nestala tou ustrašenou holkou co se bojí vylézt na pódium. Ušla jsem dlouhou cestu a nechci znovu spadnout na dno" ,,To se nestane a i kdyby máš přeci mne. Já tě chytnu, když budeš padat" bouchla mě do ramene ,,Díky" ,,Nemáš za co, ale už budu muset jít. Slíbila jsem mámě, že dneska přijdu brzy." ,,Tak se měj" ,,Ty taky" objala mě a odešla.
Vešla jsem po schodech nahoru až do zkušebny. Sedla jsem si k pianu a pomalu začala hrát melodii, která mě v tu chvíli napadla. Pomalu jsem se poddávala rytmu melodie začala si pobrukovat melodii a snažila se k tomu napsat slova. Psaní nové písničky vyrušil příchozí hovor od Austina.

Hovor

,,Austine, děje se něco?" ,,Chci ti jen pogratulovat, právě jsem se to dozvěděl" zněl nadšeně ,,K čemu mi chceš gratulovat? Nechápu" ,,No přece k tomu, že tě nominovali na ceny Grammy v kategorii Zpěvačka?! Nebo jsi to ještě nevěděla?" ,,Jo, už to vím" ,,Ale nezníš moc nadšeně!" konstatoval ,,Jsem nadšená, vždyť je to jedna z nejprestižnějších cen, které může zpěvačka dosáhnout" ,,Tak co ti je?" ,,Nic, jen to na mě nějak všechno doléhá" ,,Co přesně?" ,,Tak nějak všechno, nechci o tom mluvit. A hlavně si nechci dělat zbytečné naděje, když nevyhraju" ,,Fajn, jak chceš. A s kým půjdeš na předávání cen?" ,,Dohodla jsem se s Trish" ,,Aha, myslel jsem...?" ,,Co sis myslel, že tady na tebe budu čekat jako chudinka co jí přítel opustil, kvůli evropskému turné." ,,Chtěl jsem tam s tebou jít" ,,Taky by si šel, ale ty přeci zůstáváš na Vánoce v Evropě a za tu já rozhodně nemůžu" ,,Já vím a myslel jsem, že to chápeš!" ,,Chápu, pokud ty budeš dělat a respektovat to samé tak to bude klapat. Promiň Austine, už musím jít, ale brzy se ozvu. Měj se!" zmáčkla jsem červené tlačítko a hovor ukončila.

Konec hovoru

Mobil jsem položila zpátky na stůl a dál se věnovala své předchozí práci

Touto kapitolou se dostáváme přesně za polovičku příběhu.
Jak myslíte že to nakonec všechno dopadne?
Přeji hezký zbytek večera.

Vaše Val

Adventní kalendář Where stories live. Discover now