20ǂ The Undying and the War Clouds

53 6 1
                                    

Media: Vitar


The Undying and the War Clouds


„Zradia nás," prehovoril Kai, keď prešli vysokou, kovanou bránou, ktorá delila divokú prírodu od prepychového pozemku. Ešte sa obzrel cez rameno, aby si zamračeným pohľadom premeral obrovský dom, v ktorom bolo viac izieb než obyvateľov. Prišlo mu zbytočné, aby niekto býval v takomto ozrutnom príbytku, hlavne, keď mal okolo seba nedotknutý svet, ktorý ponúkal omnoho viac možností než ktorákoľvek z izieb.

V'alak prikývol. „Ja viem. Rátal som s tým."

Spolu!" pohŕdavo pokrútila hlavou Amalthea, no hovorila pokojným hlasom. „Relikviu vraj zničíme spolu. Najprv som si myslela, že to hovoria preto, lebo poznajú  jediný spôsob zničenia Relikvie. Vôbec. Opak je pravdou. Netušia, ako sa zabiť Relikvie. Preto je viac než jasné, že si ju chcú nechať. Ani im len nenapadlo, že čím viac trvajú na spoločnom zničení, tým sú nápadnejší. Hlupáci!"

„Chcú ju použiť," povedal Kai ako jasnú vec. „Podľa toho, čo nám Marin s Rothschildom povedali vtedy v lese sa to dalo čakať. Chcú vyvolať chaos medzi svetmi, ktoré navzájom zničia všetku mágiu a z tých, čo mágiu nevyužívajú prežijú len tí najsilnejší – a Liga sa medzi nich určite sama ráta."

„Spolupracujeme s nimi len preto, aby sme ich mali pod kontrolou a zničili ich spolu s Relikviou, je tak?" overovala si Amalthea a zároveň tak odpovedala Kaiovi na nepoloženú otázku, ktorá sa mu zjavila v mysli.

„Presne tak," súhlasil s oboma lovcami V'alak. „Práve nás zaviedli priamo do sídla, ktoré doteraz skrývali pred celým svetom. Posielajú s nami ich mladých, vnukov členov Komisie, ktorí sú po tej katastrofe, ktorá sa stala ich deťom, jedinou nádejou budúcnosti. Myslia si, že nás zničia, ale pritom nám poskytujú všetky zbrane, ktoré proti nim môžeme použiť."

„Takže ideme nielen po Nikom a Relikvii, ale aj po celej Lige Civilizovaných," zhodnotil Kai. Preto necítil nutkanie zabíjať ich. Ich mágia pochádzala od V'alaka a ak cítil zlo on, cítili ho i oni. Ak mal on nejaký plán, ako zlo zničiť – a najmä taký, ktorý už bol rozbehnutý – ich agresivita bola tlmená. Teraz to všetko dávalo zmysel.

V'alak prišiel s taktikou, ktorou zničia viac než len jedného nepriateľa.

„Poviete to aj ostatným?" spýtala sa Amalthea.

„Nie," odvetil jej okamžite. „Niežeby som im neveril, to nie. Ale Civilizovaní majú oči aj uši. Čím viac ľudí bude vedieť, o čo nám ide, tým bude pravdepodobnejšie, že sa to dozvedia aj naši nepriatelia."

Kai si s Amaltheou vymenil rýchly pohľad. Ešte stále sa mu v hlave ozývali slová, ktoré medzi nimi zazneli na ceste do sídla Sinclairovcov. Skupina Lovcov sa snaží získať nadvládu nad Hordou, lebo si nemyslí, že V'alak je naďalej schopný viesť ich. Ak si ostatní budú naďalej myslieť, že naozaj spolupracujú s Ligou Civilizovaných, dajú rebelom do rúk silný argument. Keby však V'alak prezradil svoje skutočné zámery, rebeli by to mohli tiež využiť vo svoj prospech, nehovoriac o risku, že by ich plán odhalila Liga. Kai s Amaltheou budú musieť sledovať ostatných Lovcov pozornejšie než doteraz.

„Čo tí traja skrytí v stene?" Kai zmenil tému. „Vyzeralo to tak, že Komisia o ich prítomnosti nevedela."

„Nejakí zvedavci. Museli počuť o tom, že prídu Lovci z Aldevaru a chceli sa pozerať. Viac by ma však zaujímal Aelis Marin. Ak sa naozaj stretol s Temným rytierom a prežil to," povzdychla si, „tak všetka česť. Pochodil lepšie než generácia jeho otca."

Azyl  ✔Where stories live. Discover now