26.časť

1.6K 130 36
                                    


Arriana

,,Kde si bol s Olíviou a o čom ste sa rozprávali?" Opýtala som sa rázne a Lucasove zovretie na mojich ramenách okamžite povolilo.

,,Len som jej vysvetlil, aby sa do nás viac nemiešala," odvetil ľahostajne, no ja som vedela, že predo mnou niečo tají.

,,Myslíš si, že nezistím, keď mi klameš?" Odvrkla som a urobila jeden krok dopredu, aby som sa dostala z jeho prítomnosti, no to som si neuvedomila, čo tým môžem spôsobiť.

Noha sa mi nešikovne šmykla o kraj takzvaného útesu a nebyť Lucasovej pohotovej reakcie, zrútila by som sa priamo dolu.

,,Zbláznila si sa?" Zreval, čo ma vydesilo ešte viac, ako pád, ktorý mi pred malou chvíľou hrozil.

,,Neurobila som to naschvál," pokrčila som plecami a tento krát sa z jeho zovretia vymanila na opačnú stranu, kde mi nič nehrozilo.

,,Vyľakala si ma," vydýchol, no ostal stáť na mieste.

,,Tak mi konečne odpovieš?" Ignorovala som jeho posledné slová a oči upriamila do jeho tváre, ktorá sa mi však všemožne vyhýbala.

,,Už som ti to predsa povedal," pretočil otrávene očami, no ani na jediný moment sa nepozrel mojím smerom.

,,Tak fajn. Mám ešte jednu otázku," zhlboka som sa nadýchla a Lucas zastával naďalej pózu ignoranta.

,,Ja viem, načo sa chceš opýtať. Čo som myslel tým, keď som mojej rodine povedal, že teba mi nevezmú. Že sa to už viac nezopakuje," konečne otočil tvár mojím smerom a ja som prikývla.

,,Tak, čo si tým myslel?" Odvetila som a oprela sa o dvere auta.

,,Už som raz mal dievča, ktoré rovnako, ako ty vedelo pravdu. No bola obyčajná a my sme spolu byť nemohli. Napriek tomu som ju priviedol domov a až po čase zistil, že jediné čo chcela bolo dostať sa do mojej rodiny. Vedel som, že sa zaujíma o okultné vedy a podobné veci, no netušil som, že je tým až tak posadnutá. Bola posadnutá mnou, mojou rodinou a..."

,,Hovoríš o Olívii, alebo začínam blázniť?" Skočila som mu do reči, no on moju otázku odignoroval. Čím ma presvedčil, že mám skutočne pravdu. Muselo sa jednať o Olíviu. Myslím, že som nepoznala väčšieho blázna, na ktorého by tento príbeh sedel.

,,Verila, že ak ju moja rodina príjme medzi seba, môže získať rovnaké schopnosti. Nedokázala pochopiť, že to nie je možné. A tak začala byť paranoidná. Začala moju rodinu prenasledovať, hľadať až príliš veľa informácií a tým ohrozovať nás všetkých. Mal som ju rád, no vedel som, že je len zaslepená. A tak sa moja rodina rozhodla konať. Museli ju potrestať. Vymyslieť niečo, aby nám dala pokoj," vydýchol a rukami si vrazil do vlasov. Začal sa prechádzať z jednej strany na druhú a v momente, keď prudko zastavil, pribehla som ku nemu a vrhla sa mu do náručia.

Nedokázala som si svoju reakciu vysvetliť, no napriek tomu, že sme sa ešte nedostali ku koncu príbehu, vedela som, že Lucasa spomienky naň boleli. Cítila som každú jednu emóciu, ktorá sa vpíjala do jeho mysle a bolestivo ju škrtila.

Prekvapene ma vtiahol do objatia a pobozkal do vlasov.

,,Urobili jej niečo strašné, Arriana," vydýchol trasľavým hlasom.

,,Mne sa to nestane. Sľubujem. Ja som silná. Ty to vieš," jemne som sa odtiahla a ukazovák mu zapichla do hrude.

,,Ja viem. Ja to nedovolím," pritiahol ma znovu späť a ja som si užívala teplo, ktoré mi jeho telo ponúkalo. Nos som zaborila do jeho mikiny a nadýchla sa korenistej vône, ktorá ma jemne podráždila v nose.

𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐈𝐋'𝐒 𝐁𝐑𝐈𝐃𝐄 𝟏,𝟐 ✅Where stories live. Discover now