8. časť

2.2K 137 26
                                    


Arriana

,,Davis, ty imbecil!" Zabručal Kyle a pomaly sa pozviechal zo zeme.

Podal mi ruku, aby mi pomohol vstať, ale naše lyže sa skrížili, a tak sme sa znovu obaja ocitli na zemi. Lucasov úškrn sa prehĺbil v škorodatostný úsmev a bez jediného ,prepáč' sa pustil svahom dolu. Čo som vôbec čakala?

,,Poď, zájdeme si na rum s čajom," navrhol ešte stále namosúrený Kyle, keď sme sa konečne pozviechali na nohy a ja som bez slova prikývla.

,,Najradšej by som ho prerazil!" Precedil cez zuby a začal ma opatrne oprašovať od snehu.

,,Náhodou to bola sranda," pokrčila som plecami v snahe trochu odľahčiť situáciu.

,,To je predsa jedno. Proste mi už lezie na nervy!" Rozhodil rukami Kyle.

,,Poď, ideme," ignorovala som viac jeho slová a spustila sa svahom dole.

Tiež ma Lucasove správanie vytáčalo a navyše som mala pocit, že z nejakého, pre mňa neznámeho dôvodu sa zameral práve na Kylea. Stále som však netušila prečo. Nedávalo mi zmysel, že by pre jednu knihu dokázal urobiť čosi tak zvrátené a Kylea takmer ubiť k smrti.

,,Rum, čaj, alebo oboje?" Žmurkol na mňa Kyle, čím ma vytrhol z premýšľania a rukou ukázal na neďaleký bufet, kde už stálo pár našich spolužiakov na čele s Jennou a Samanthou, ktoré nám s pohárikom v ruke kývali na pozdrav.

,,Radšej by som si ešte dala jednu jazdu. Za chvíľu sa zotmie," zamračila som sa na preplnený bufet.

,,Budeš mať na to celý týždeň. No tak, poď," potiahol ma za rukáv Kyle, no ja som protestne zakývala hlavou.

,,Sľubujem, že len jednu jazdu. Potom sa ku vám pripojím," sľúbila som.

,,Tak fajn," pokrčil porazenecky
plecami Kyle a pobral sa ku bufetu.

Pomaly som sa presunula k lanovke. Predo mnou sa už nachádzalo pár ľudí, tak som si počkala a nemotorne sa posadila na voľnú sedačku. V okamžiku sa vedľa mňa ocitol Lucas. Prekvapene som na neho vyvalila oči, no bez slova som odvrátila tvár.

,,Vedel som, že prídeš," prehovoril po chvíli.

,,Čože?"

,,Vážne som sa potešil, keď som ťa v tom autobuse videl. Tak trochu som dúfal, že sa tu bližšie spoznáme, Arriana," prehovoril hlbokým hlasom a pohľad zapichol do mojich tmavých očí.

,,To iste," potichu som sa zasmiala, no hneď po tom, ako som tvár obrátila, neunikol mi Lucasov pobavený výraz.

,,Vidíme sa," žmurkol na mňa a v tom istom momente sa lanovka ocitla na mieste a Lucas šikovne zaskočil. Bola som natoľko zmätená, že som úplne zabudla vystúpiť, a tak som sa nechala zviesť späť dole a rozhodla sa, že sa radšej pridám ku partii v bufete.

,,Tak tu ju máme," ozvala sa Jenna, keď som sa konečne dostavila na miesto.

,,To bola rýchlosť," zaškeril sa Kyle a ruku automaticky prehodil okolo mojich pliec.

,,Rozmyslela som si to. Nechcem mať hneď v prvý deň svalovku," žmurkla som na neho dúfajúc, že som znela aspoň trochu presvedčivo a do ruky si vzala šálku s čajom, ktorú mi podával. V ústach som už mala ako v púšti, a tak som sa z chuti napila.

,,Čo to je?" Vystrúhala som na tvári znechutenú grimasu a zvraštila obočie.

,,Rum s čajom. No tak, Ria, nebuď taká citlivka," zasmial sa Kyle a ruku so šálkou mi presunul späť k ústam. Ak som sa nechcela obliať, musela som si dať z čaju poriadny dúšok. Musela som však priznať, že účel splnil a hrdlom sa mi rozliehalo príjemné teplo.

𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐈𝐋'𝐒 𝐁𝐑𝐈𝐃𝐄 𝟏,𝟐 ✅Where stories live. Discover now