12.časť

2.3K 122 20
                                    


Arriana


Oči som mala zapichnuté do jeho chrbta až do momentu, kým prešiel dverami. S hlbokým povzdychom som sa zložila na stoličku a tvár si zaborila do dlaní. Snažila som sa spracovať informácie. Mozog mi dával jasné signály, ale ja som ich stále nechcela prijať. Nedokázala som si pripustiť, že som sa vďaka jeho kúzlu mohla ocitnúť v akomsi tranze. Iné vysvetlenie som však nenachádzala. Nie je predsa možné, aby sa moje správanie zmenilo v priebehu pár sekúnd. Spomienky na posledné intímne chvíle s Lucasom mi stále spaľovali vnútro, spôsobovali akési dozvuky, z ktorých sa moje telo snažilo spamätať.

V hlave sa mi vynorila spomienka na Olíviine slová a ja som nesúhlasne pokývala hlavou. Skutočne môže byť Lucas iný?

Kládla som si otázku, či čomusi takému vôbec dokážem veriť. V prípade, že by mojou hlavou v prítomnosti Lucasa nepulzovala energia, ktorú som nedokázala žiadnym spôsobom opísať, neverila by som. Cítila som, že vo mne ostalo čosi, čosi...z Lucasa.

~

Neprekvapilo ma, keď som sa ráno na svahu objavila medzi prvými. Opodiaľ stála Jenna, ktorá živo diskutovala so Samanthou a ako zvyčajne, nebolo po nej ani náznaku po prehýrenej noci. Keď ma zahliadla kývka mi na pozdrav a rukou mi naznačila, aby som sa pridala. Nemali sme možnosť sa dnes stretnúť, keďže som sa z izby vytratila skôr, ako obe vstali.

Nervózne som prestúpila z jednej nohy na druhú a odkývala im späť. Ostala som však stáť na mieste, ako keby ma tam pribili.

O pár sekúnd som si uvedomila, že som urobila tú najsprávnejšiu vec. Pridal sa ku nim Kyle a chvíľu pohľadom blúdil po okolí. Bolo mi jasné, že sonduje moju prítomnosť. Keď jeho pohľad zastal na mne, nervózne sa zapýril a arogantne nadvihol obočie. Dal mi tým jasne najavo, kde je od teraz moje miesto.

Zahanbene som zapichla pohľad do zeme a v mysli si znovu prehrala včerajší večer. Telom mi pri tej spomienke prebehla vlna zlosti. Stále som si nedokázala priznať, že za moje správanie môže nejaké Lucasove okúzlenie. No zároveň som nemohla uveriť tomu, že by toto moje chovanie mohlo mať inú príčinu. Pri spomienke na Lucasa som sa rozhliadla okolo seba, ale nikde som ho nezazrela.

Na rozkaz učiteľov sme sa spoločne pobrali na svah, kde sme si na začiatok dali krátku rozcvičku. Napriek tomu, že som sa na svah tak veľmi tešila, dnes by som najradšej ostala v hotelovej izbe zababúšila sa do teplých perín a vyšla odtiaľ až na konci týždňa.

Za jediný deň som si dokázala získať hneď dvoch nepriateľov. Z toho jeden z nich mi dokázal vidieť do hlavy. To som si aspoň myslela.

,,Ahoj."

Prekvapene som sa otočila za hlasom, ktorý som na prvý krát takmer nespoznala.

,,Ty si chorá?" Opýtala som sa a ruku položila na Jennine čelo.

,,Ježiš, čo to robíš. Rozmažeš mi make-up," bránila sa Jenna, strhávajúc mi z tváre ruku.

,,Si zachrípnutá," vysvetlila som a pokrčila plecami.

,,Keby si sa celý večer neflákala kade tade vedela by si, že som vyhrala karaoke súťaž," nadšene sa vystrela a jednou rukou si popravila lyžiarsku bundu, ktorá sa jej trochu vyhrnula.

,,Iste," zamrmlala som a znovu sa obzerala po okolí, či neuvidím známu tvár. Po Lucasovi však ani stopy.

,,Čo je s tebou, do riti? A čo sa vlastne stalo medzi tebou a Kyleom? Myslíš, že som si nevšimla, ako sa jeden druhému vyhýbate?" Založila si ruky v bok a spýtavo nadvihla obočie.

,,Pobozkala som ho," priznala som po chvíľke ticha a hlavu si založila do dlaní. Telom mi prešla vlna hanby a ja som v jedinej sekunde oľutovala, že som sa Jenne priznala.

Bola to úžasná kamarátka, ale jej povaha a tiež názory sa od mojich neprekonateľne líšili.

,,A čo je na tom? S Kyleom som sa bozkávala snáď milión krát a nikdy sme sa preto nepohádali," pretočila očami a v lyžiarkach sa pomaly presúvala ku bufetu, ktorý práve otvárali. Potešila som sa, že si to nenamierila k lanovke a tak som ju pomaly nasledovala.

,,To je čosi úplne iné. Vy ste najlepší priatelia, ale my...povedal mi, že sa do mňa zaľúbil. A navyše, pred tým ma pristihol s Lucasom vo vírivke, takže si teraz určite myslí..."

,,Počkať dievča, zastav!" Prerušila ma a prudko sa otočila mojím smerom.

,,S kým a kde ťa pristihol? Zopakuj mi to, pretože môj sluch sa ma snaží presvedčiť, že si povedala s Lucasom vo vírivke. Ale to je úplna blbosť, však mám pravdu?" Povedala tak rýchlo, až som sa v jej slovách takmer stratila.
,,Tak hovor, inak zošaliem!" Dupla nohou a ja som sa musela rozosmiať. Občas sa správala, ako malé, rozmaznané dievčatko. Iste, Jenna aj bola rozmaznané dievčatko, len občas zabúdala, že už nie malé.

V krátkosti som jej vyrozprávala, čo sa stalo vo vírivke, avšak schválne som vynechala fakt o bozku. Keby som sa jej mala priznať, že som sa Lucasovi okamžite poddala, ako dievčatá, ktorými som sama občas pohŕdala, prepadla by som sa od hanby. 

Tiež som vynechala to najpodstatnejšie. A to zistenie, že mi Lucas, prinajmenšom počaroval. Pokiaľ si nebudem istá čo sa skutočne deje, nechám si všetko pre seba.

,,Chceš mi nahovoriť, že ste sa v tej vírivke stretli náhodou? Blbosť!"

,,Tichšie," upozornila som ju a lakťami sa oprela o malý stolík, stojaci len niekoľko metrov od bufetu, kde sa už zbiehalo niekoľko deciek zo školy. 

Ak by ste poznali Jennu tak dobre, ako ja, vedeli by ste, že ak sa jej jazyk raz rozbehne, zastavíte ho veľmi ťažko. 

Presne to bol aj dnešný prípad. Za nič na svete by sa nedala odbiť mojou chabou odpoveďou, ktorú som jej prestrela.

Keď som však v kráčajúc ku bufetu zahliadla Olíviu, všetky Jennine slová som vnímala len veľmi matne, ak vôbec.

Hlavu som prudko natočila smerom odkiaľ kráčala Olívia a v momente, ako sa moje oči stretli s jej čokoládovo hnedými som ignorujúc Jennu vyštartovala jej smerom.

Predierala som sa menším davom ľudí tvoriacim sa pred vydajným pultom, až sme sa napokon ocitli len niekoľko centimetrov od seba. Chladný Olíviin pohľad ma zarazil, no neodradil ma, aby som od nej vymanila informácie, ktoré som tak veľmi potrebovala a ktoré jediné mi mohla ona prezradiť.

,,Ahoj, Olívia," pozdravila som so sileným úsmevom na perách.

,,Viem, prečo si tu. No ja som ťa varovala," odvetila chladne a môj úsmev v sekunde zamrzol.

_________________________________________



Ahojte, milí moji. Ospravedlňujem sa, že ste si ja túto časť museli trošku počkať, ale celý víkend som bola odcestovaná.

Verím, že sa vám časť bude páčiť.  Myslela som, že ešte ani dnes nestihnem napísať novú časť, ale teraz bez srandy!!! Celú noc sa mi snívalo s Wattpadom! Normálne ma máta, ešte aj v sne. A tak som ráno vstala a hneď som si sadla k PC, čo ak náhodou 😂

𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐈𝐋'𝐒 𝐁𝐑𝐈𝐃𝐄 𝟏,𝟐 ✅Where stories live. Discover now