can you save my bastard soul?

64 4 0
                                    

Sziasztok!

Ebben a részben, a másik kedvenc együttesem dalszövegeiből fogok szemezgetni, ami pedig a Bring Me The Horizon. Szerintem sokak nevében mondhatom , hogy átsegített engem egy csomó zenéjük. Oliver Skyes hangja pedig eszméletlen. Annyira beleéli magát a dalba, hogy szinte szárnyal éneklés közben. Minden számukat nagyon szeretem. 

A fenti szám is megmutatja, mennyire király hangja van a srácnak, és mekkora erő van benne.

Hosszú rész lesz, kb mint a Twenty One Pilotsos. De itt is inkább egy kis elmélkedés várható, és a véleményem témákról, amiket a dalszövegeikben feldobnak. Itt is odaírom a dalok címét, így meg tudjátok őket találni.

I am an ocean, I am the sea

There is a world inside of me -Crucify me

Sokunk nem is tud arról, mekkora ereje van. Egész világok épülnek fel bennünk, amik olykor eszméletlenek. Bármennyire is úgy érzed, hogy valaki ezt lerombolta, gondolj arra, hogy csak egy részét tette tönkre. Végtelen sok hely van, ami még ép, és abból kell gazdálkodnunk, újraépítve a többit.

I've said it once, I've said it twice, I've said it a thousand fucking times

That I'm OK, that I'm fine, that it's all just in my mind -It Never Ends

Nekem ez a pár sor úgy tűnik, mintha a szerző úgymond eleget akarna tenni azoknak az embereknek, akik szerint ez mind csak a fejében van. Rengetegen lesznek az életedben olyanok, akik nem tartják majd validnak a mentális betegséged, mert hát... Mentális? Mindenki hiszem vagy látom alapelven működik aki ezt mantrázza. Ha mentális nem vagy ép, akkor sehogy sem. Lehetsz fizikálisan bármennyire is makk egészséges...

I've said it once a thousand fucking times

You say this is suicide,I say this is a war

And I'm losing the battle -It Never Ends

Az öngyilkosság egy olyan harcnak az eredménye, amit nem mi nyerünk meg. Hanem a depresszió, a szorongás és az egyéb mentális betegségek. Az öngyilkosság sosem a beteg döntése. Ez nem egy döntés, ez egy kibaszott egérút. Nem támogatom, hiszen már kifejtettem a véleményem róla, de átérzem mit érez ilyenkor az ember. Hisz bennem is számtalanszor megfordult már. Senkit sem szabad elítélni soha, mert ha odáig eljut, hogy meg akar halni, akkor az valószínűleg okkal történik.

We all have our horrors and our demons to fight

But how can I win, when I'm paralyzed?  -Don't go

Mindenkinek megvannak a saját démonai. Akikkel egész nap harcol. Sosem tudhatjuk, mi jár a másik ember agyában, éppen ezért, ne bántsunk senkit se ok nélkül. Nem tudhatod a történetét. Sőt, van hogy a sajátunkkal sem vagyunk tisztában.

Don't go, I can't do this on my own

Save me from the ones that haunt me in the night I can't live with myself, so stay with me tonight -Don't go

Ezt csak itt hagyom...ÉN nem sírok. 

Got a feeling in my stomach that just won't quit

It's subtle as a shotgun

Heavy as a brick -Home Sweet Hole

Szerintem sokan átéltük már ezt az érzést. Akár buszozás miatt, vagy egy felelés előtt. Akár komolyabb dolgok miatt is. Számomra ez a fajta érzés, mindig vagdosás előtt jött elő. Mikor csak annyit éreztem, hogy nyom valami, és görcsöl a gyomrom.

HELPWhere stories live. Discover now