Iná realita?

1.3K 66 3
                                    

Až teraz mi to do seba zapadlo. Samov návrat a tí muži. Dokonca aj Jackson. Predtým mi to nenapadlo, no jeho som veľmi dobre poznala. Vedela som, že niečo so Samom je, ale nečakala som niečo takéto.

Teraz už viem, prečo len tak odišiel. Hľadala ho polícia, čo ma znovu privádza len k jednému záveru. Včerajší telefonát a to väzenie. Archie.  Každopádne, zatiaľ som to nevnímala, bola som až príliš v šoku.

,, Je Jackson v meste? "

,, Ako o ňom vieš preboha?!"

,, Proste viem. Je v Portlande?! " vykríkla som hlasnejšie, ako som chcela. Z hlboka som sa nadýchla a potom som vydýchla.

,, Je tu." sklonil hlavu a ja som zalapala po dychu. Bol to rovnaký hajzel ako Archie. Rozdiel bol len v tom, že on dokázal mučiť ľudí bez toho, aby si niečo vyčítal. Bol to človek bez chrbtovej kosti.

,, Ešte mám jednu otázku. Už vtedy si to hral však? Vždy som sa divila, že to čo som povedala tebe, vedel aj on. Navyše vždy po tom, čo ma zbil a nechal ma tam ležať, si sa ako zázrakom objavil ty. " zachrapčala som. Bolesť, ktorú som cítila sa nedala opísať. V hrdle mi navrela obrovská hrča.

,, Zrejme si si vybrala." uchechtol sa a ja som sa zamračila.

,, Nevybrala som si Sam. Nemáš právo na to, aby si ma do niečoho nútil. "

,, Pusť ma!" Sam sa vytrhol a priblížil sa ku mne.

,, Choď od nej."

,, To je v poriadku Dean. Neublíži mi. "  zaprela som sa do Deanovej hrude. Teda aspoň fyzicky nie. Bola som si tým istá.

,, Tak? Koho si vyberáš? "

,, Povedala som ti predsa, že nikoho. Ale ak ti o to vážne ide, tak jeho. Vždy by to bol on." usmiala som sa na neho a on mi úsmev opätoval.

,, Uvidíš Jes, ešte len prídu zlé časy. " dal mi bozk na líce a odišiel. Ostala som na neho pozerať s otvorenými ústami.

Viete, zatiaľ som si to vôbec neuvedomovala. Všetko bolo také zvláštne. Akoby som sa zrazu ocitla v inej realite, do ktorej nepatrím.  Lenže ja som sem patrila až príliš.

Môj život... Môj život bol ako jedna veľká komédia. Teda možno skôr tragédia. Keď sa mi do života priplietol Archie, myslela som si, že budem ten najšťastnejší človek. Mala som všetko. Spevácku kariéru, milujúceho priateľa a rodinu.

To som však netušila, že po pár týždňoch sa z Archieho vykľuje niekto, kto mi bude ubližovať. Všetko sa začalo rozpadať a môj život náhle nabral nový spád.

V podstate to už nebol môj život. Každým dňom som sa predierala s pocitom, že nie som slobodná. A ani som nebola. A teraz? Vrátil sa Sam, ja som spoznala pár úžasných ľudí a hlavne Deana. Znovu som si myslela, že všetko sa dostane do starých koľají a ja môžem byť aspoň na chvíľu šťastná. Chcela som to. Vážne.

No zrejme mi to nie je súdené a vždy sa musí niečo pokaziť. Pravda o Samovi ma zrazila na kolená. Akoby aj nie, keď to bol môj najlepší kamarát. Vždy mi pomohol a bol mojou oporou. Nikdy som si však nevšimla, akým spôsobom ma využíval. Až teraz, keď som sa dozvedela pravdu, som si to uvedomila.

,, Rose? "

,, Haló,"

,, Nešťuchaj do mňa Lýdia!" prepálila som ju pohľadom a ruky dala do obranného gesta.

Moje myšlienky sa striedali jedna cez druhú.  Vedela som však jedno. Mame a Adalinth to nemôžem oznámiť. Musím ich od toho ochrániť.

,, Pusa," zachrapčal Dean a ja som na neho pozrela sklenenými očami. Nevládala som.

Znovu som sa cítila tak prázdne a bezvýznamne.

💋💋💋

Kratšia, no predsa. ❤️ Prepáčte, že dlho nevyšla časť, no rodinné problémy. 🙈❤️

Tieň minulosti ✓Where stories live. Discover now