Capitolul 22

13 0 0
                                    

Timpul a trecut destul de repede , iar Crăciunul era maine . Chestii noi si interesante nu s-au prea intamplat in Hogwarts , decât ca Harry a ajuns până în etapa finală in turneul vrăjitorilor. Eu cu Harry? Eram bine. Prieteni foarte buni. Eu cu Fred? Ei bine, ne petreceam timpul amandoi destul de des , George fiind si el un maaare smecher lasandu-ne pe noi doi mai mult singuri.

Acum, eram in camera mea , impachetandu-mi ultimile lucruri pentru a pleca cu Fred către casa lui. Da, până la urmă ma duceam la familia Weasley să petrec sărbătorile. Eram într-un fel entuziasmată dar si rușinoasă totodată. Nu ii cunoșteam părinții absolut deloc , iar eu, să apar asa din senin acolo .. e putin ciudat. Bine ca merge si Hermione cu Ginny. În fond , nu aveam ce face in scoala , decât să îl aduc pe Snape cu orele si temele suplimentare . Toată lumea pleca de Crăciun.

Imi iau bagajul si cobor scările din dormitor , ajungând în camera comună. Era un brad imens în mijloc , decorat cu verde și argintiu , cum erau culorile casei Slytherin. La baza lui, era o cutie de cadou mică, verde cu panglica albă . Oare cine a primit? Ma aplec usor către ea încercând să descifrez ce scrie .

" Crăciun fericit, draga Anna. "

Ma ridic si mă mai aplec o data , poate nu am văzut bine ce scrie.

Scria chiar Anna. Deci , era pentru mine . Il iau in mana , il studiez cat de cat apoi il deschid. În cutie , era un inel de aur alb si cu piatra superba , de culoare verde. Semana foarte mult cu lantisorul primit dinainte de bal. Il pun pe deget totusi fiind confuza de la cine sa il fi primit. Dar aveam o idee.

Pun cutia in buzunar si plec fericita către ieșire. Afara , elevii erau strânși pentru a fi conduși de către Hagrid, la tren . Il vad pe Fred si il sărut pe obraz scurt.

-Multumesc pentru inel , șmecherule!

- Ăhm... inel? Ce inel? ramane putin mirat de ceea ce îi zic , iar eu , imi schimb imediat expresia ducandu-mi degetele către degetul unde il aveam. 

- Nu, nimic. Nu ma lua in seama....

L-am luat de mână și urcasem in tren . În compartiment eram eu, Fred , George , Hermione , Ron, Ginny si Harry.

- Deci ... sunteti pregătiți ? începu să râdă George.

- Pregătiți pentru ce ? spuse Ron printre înghițituri. Reuși să fure din bucătăria de la Hogwarts câteva briose.

- Mama, nu stie ca venim. Înainte de asta, i-am trimis o bufnita cum ca Snape ne-a dat multe teme iar noi nu putem veni. Nici unul.

- Ati înnebunit? striga Ginny. Dacă o sa se supere?

- Fii serioasă , Ginny ! Cand s-a supărat ea vreodată ? pufni in râs dar apoi deveni serios dandu-si seama ca au fost câteva dati cand chiar făcu urat . 

Dupa multe discutii , George incerca cat de cat sa puna intrebari despre mine si Fred dar primi de fiecare data ghionturi din cauza lui Ginny sau Hermione . 



- Haide , la următoarea coboram ! si Fred ma lua de mana zâmbind si entuziasmat în același timp . Emotii? Mai ales că mama lui nu știa nimic ca venim , inima imi bătea din ce in ce mai tare .

Ajungem in cele din urmă , în fața unei case care mai avea puțin și se daramau pereții . Părea veche de zeci de ani , dar grădina era impecabilă. Intrăm în casă , iar mirosul de plăcintă cu mere si scorțișoară ne inundara nările.

Pe cat de veche și de modestă arată casa , pe atât de primitoare si calda era . Imi dădea o stare atât de bună, cum nu am mai avut până acum. Ma simteam acasă . Bradul micuț stătea într-un colț, frumos aranjat si ornat.

- Oare mama unde e ? murmură Ginny urcând scările cu Hermione pentru a duce bagajele . Casa era destul de pustie . Pe masa , erau câteva prăjituri cu frișcă care aratau grozav. Își întinse mana către una dintre ele , dar tresări ca ars cand auzi vocea lui Molly.

- RON WEASLEY! se auzi vocea ascuțită din capul scărilor. Era o femeie micuță , cu părul roșcat și cu sortul de făină . Stătea pe scări cu mâinile în sold , privindu-l aspru pe roscovan.

-....Dar Mama...

- Nici o mama ! Am pregatit prăjiturile pentru Crăciun , nu sa te indopi ca un nesătul ce esti! Si ii dădu cu batista peste mâini , facandu-i semn sa plece de lângă ele.

- Pentru Crăciun? De unde ai stiut ca venim ?

Se întoarse pe călcâie către Fred, zâmbind larg.

- Freddie, o mamă mereu simte si mereu isi da seama. Voi credeti ca ma puteti duce de nas ?

- Dar tata unde e ?

- Tata e până la Minister . O sa ajunga maine dimineata , domnul Malfoy are treaba cu el , aparent . A vrut să îl facă să piardă reuniunea de familie , dar nu i-a reușit.. ofta scurt apoi privirea ei blândă se atinti spre mine , facandu-ma sa ma inrosesc.

- Tu Trebuie să fii Annabelle ! Fred mi-a povestit asa multe despre tine, si mă îmbrățișa strâns de parca ne cunoșteam de o viață.

- Daaaaa, ce ziceți sa ne mișcăm de aici ? tuși Fred si mă impinse de la spate sa ma duc de acolo, deoarece mama lui dădea prea mult din casa . Se inrosi ca un rac cand auzi de scrisori. Ne așezăm toti pe canapea , fiecare cu câte un pahar de suc de mere in mana , mai putin Ron care cotrobaia de zor in frigider .

- RON! Ce cauti acolo? si il lua de guler ca un copil mic si il puse pe scaun.

- Dar mi-e foame , mama ! facu o fata plouată si puse bot.

- Lasă , nu mori de foame ! Ginny , tu ai sa dormi cu Hermione, iar pe Annabelle am sa o mut in camera lui Bill. El nu ajunge de sărbători anul asta, are treaba cu munca.

Fred ar fi vrut să zică ceva , dar I se păru ciudat sa ii spuna mamei lui sa doarmă cu mine. L-ar fi facut pachet cu destinația Hogwarts , sau mai rau ! Către salcia bătăușă.

Molly bătu din palme iar cat ai clipi , masa era plină cu de toate: plăcintă cu brânză , pui la rotisor cu cartofi , cârnați de casa , prăjituri cu nuca si frișcă , mere coapte cu caramel si multe alte bunătăți care iti furau ochii . Începem să mâncăm, atmosfera fiind una de "acasa" in sfarsit si chiar mă simțeam că acolo . Mâine era Crăciunul ....

HogwartsWhere stories live. Discover now