Capitolul 9

13 0 0
                                    


Ies ușor nervoasa din biroul lui Snape și mă îndrept către Harry și ceilalți.
- Ce s-a întâmplat ? ,întreba Harry fiind vizibil îngrijorat. Ce ți-a făcut ?


- Te-a băgat în detenție ? , întreba Hermione.

-Nu .., inspir aer adânc în piept. Pe lângă faptul ca trebuie sa îi suport pe cei de la Slytherin în camera comună , acum trebuie sa fac parte și din echipa de Quidditch ! , le răspund pe un ton mai ridicat și Draco cu "gașca lui" mă aud.

- Poftim ? Tu noul jucător de la Quidditch ? Snape e în toate mințile ? , răbufni blondul și se apropie de mine . Era ceva ciudat si la el, parca privirea nu mai era la fel de taioasa la fel ca inainte. Il simteam nelinistit. Ceva il daduse peste cap. Oare ce avea?

- Las-o în pace ,Malfoy ! , se rasti Harry la el , luându - mi apărarea. 

- Oh, se pare ca ți - ai făcut un nou prieten ! , începu sa rada cu toți ceilalți dar pe fața lui se citi dispreț și dezgust. Te așteptăm , la ora 15 ! , zâmbi răutăcios apoi pleca . 

Chiar nu îmi venea sa cred. Pun pariu ca cineva i-a zis ca umblu cu Harry și prietenii lui , astfel încât Snape sa se răzbune pe mine sau sa mă tachineze.

☆☆☆☆

Ora 15:00, vestiarele de la Quidditch.

Intru ușor sfioasa în încăpere , având mari emoții. Și când zic mari emoții , chiar așa era. Toți erau în încăpere cu profesorul Snape , iar când intru toate privirile erau ațintite asupra mea. Înghit în sec și mă așez pe banca , așteptând. 


- Bun ! , adaugă Snape fiind mulțumit ca are echipa întreagă . Rito , o sa facă parte din echipa de Quidditch. Aveti ceva de obiectat ?


Toți mă priveau de parcă as fi fost o criminala în serie . Bineînțeles , nimeni nu îndrăznea sa conteste deciziile lui Snape. Mă îmbrac și eu în uniforma , luându-mi matura și mă îndrept către stadion pentru antrenamente. Privesc stadionul uriaș și mă urc pe mătură . Sa înceapă !
Mai exact , eram apărător . Trebuia sa apar poarta de minge sa nu înscrie puncte. 


- Bun, Rito. Sa vedem cum te descurci cu mingea !,spuse căpitanul echipei și începu sa arunce la poarta. Spre surprinderea tuturor , dar mai ales a mea , reușesc sa resping toate mingile.



- Dacă ar fi așa la toate meciurile ... Am putea câștiga !
Ceilalți încă mă privesc urat și cu superioritate. Mâine aveam meciul împotriva la Ravenclaw și trebuia sa le demonstrez ca sunt bună de ceva și sa nu mă mai judece .

HogwartsWhere stories live. Discover now