Capitolul 2

18 0 0
                                    

- Ai comentat ceva ? si se intoarce catre mine privindu-ma cu ochii albastrii ca de gheata dar nici eu nu ma lasam mai prejos. Nu am admis niciodata in viata asta sa isi bata cineva joc de mine sau sa se creada superior. Stii cum e, daca te comporti cu mine frumos , ma comport si eu . Nu ? O sa ai de suferit . 

- Da, am comentat . Asa , si ? imi las putin cartile pe jos si imi pun mainile incrucisate la piept , privindu-l extrem de serioasa. 

- Ha ! Are tupeu ... tu stii cine sunt eu ? se apropie de mine fara sa rupa contactul vizual iar eu raman pe loc neimpresionata de atitudinea lui . Era mai inalt ca mine cu aproape un cap , blond cu ochi albastrii , imbracat in negru si cu pelerina lunga cu un sarpe pe el . Iar cei doi babuini care stateau dupa el , erau un fel de servitori aparent. Cu aceasi pelerina cu emblema de sarpe . O fi in aceasi casa. 

- Da, stiu cine esti . Un ticalos care nu are maniere fata de o domnisoara si nici cei sapte ani de acasa. Asa ai fost tu educat? Pacat de aparente, ca esti chiar simpatic , ridic scurt din umeri si imi iau cartile de pe jos dar atunci fata lui se schimbase la 180 de grade. Rosi putin in obraji si se enerva mai rau decat era. Isi scoase bagheta si o indrepta spre mine . Bineinteles, nici asta nu ma impresiona dar atunci apare un alt tip , brunet cu ochelari care imi lua apararea.

- Malfoy ! Lasa bagheta jos , acum !

- Oh, Potter ! Noua ta iubita , cumva? incerca sa faca misto iar eu ma ridic cu tot cu carti cu aceasi expresie pe fata , total neimpresionata. 

- Da ! spun eu raspicata ramanand inclusiv baiatul cu ochelari perplex de raspunsul meu . Il iau de mana si plec de acolo , lasandu-l pe blond sa comenteze in voie. Chiar nu aveam chef de el si de dramele lui de diva. Ma indepartez destul de el , ajungand la raftul cu cartile despre creaturi magice. 

- Multumesc frumos, dar nu trebuia. E un ticalos , din cate am vazut.. si imi dau ochii peste cap zambindu-i baiatului. 

- E impresionant ! Mai nimeni nu ii tine piept lui Malfoy . Oricum , numai gura e de el ... 

- Da, am observat. Tu esti .. ? 

- Harry Potter ! 

-Oh , deci tu ești Harry Potter .... , măresc ochii și îi zâmbesc înapoi . Annabelle Rito! Încântată !

- Ești noua ? Nu te-am mai văzut pe aici , adaugă el deodată ajutându-ma sa îmi car multitudinea de cărți .

- Aici , da. În lumea vrăjitorilor ,nu. Vin din Franța , dar la indemnul directoarei de acolo și a lui Dumbledore , am fost transferată ... , și mă îndrept către casa pentru a plăti cărțile .

- Aici erai ! ,și am fost întrerupți de către o fată cu parul saten ,creț și un băiat mai înalt roșcat . Te-am căutat peste tot !

-Îmi pare rău ... , murmura Harry dar eu îi tai orice vorbă.

- Nu, eu ar trebui sa îmi cer scuze ! Îmi pare rău că l-am reținut ! , și mă aplec în fața lor în semn de scuze .

- Noua ta iubita , Harry ? , îl întreabă un alt băiat roșcat mult mai înalt și începe sa rada . Se pare că nu era singur . Era cu fratele lui geamăn .

- Bineînțeles ca iubita lui, cine nu ar vrea sa fie iubita faimosului Harry Potter ? Apropo, ai fost grozava ! I-ai aratat tu lui Malfoy ! , adaugă fratele lui geamăn.

Toți începură sa rada în hohote printre care și eu . Am început sa povestim , sa glumim cu toții . Se pare că directoarea fostei mele scoli , a avut dreptate. Poate chiar o sa îmi fie mai bine aici decât la vechea școală .

HogwartsWhere stories live. Discover now