Capitolul 8

13 0 0
                                    


A doua zi , încercăm pe cât posibil sa ignor pe oricine din casa Slytherin. Eram hotărâtă sa nu mai las pe nimeni sa mă afecteze și sa îmi văd de prietenii mei adevărați . Mă ridic din pat și mă îmbrac dar nu înainte de a mă spăla pe fața . Îmi aranjez parul lung și brunet și ies , îndreptându-ma către sala de mese pentru a lua micul dejun. Bineînțeles , doar nu eram nebuna sa stau cu ani ca ei . Mă așezam lângă Harry si ceilalti.

 
-Bună dimineața ! , îmi zice el cu zâmbetul larg pe buze. 


-Bună dimineața și ție ! Îi răspund și eu și încep sa mănânc din clătitele din fata mea și îmi pun niște suc de portocale într-un pahar. Se pare că astăzi aveam Poțiuni cu domnul profesor Snape. El însuși mă credea o dezamăgire pentru Slytherin deoarece eram prietenoasă cu ceilalți și deschisa . Iau câteva guri din clatita și fug cu Harry către clasa de Poțiuni. Speram din tot sufletul profesorul sa nu fie încă în clasa , dar se pare ca m-am înșelat. 


- Potter! , se auzi vocea lui groasa și sumbra din întuneric și își încrucișă brațele la piept. Ai întârziat , ca deobicei. 

 
- Dar profesore ..


- Gura , Potter ! , apoi își muta privirea spre mine și înghit în sec și mă uit la el cu ochi mari. Rito ! După ore , la mine în birou. Acum ,în bănci ! 


Dau din cap afirmativ și nu mă pot concentra toată ora . Oare ce avea sa îmi zică ? Sigur mă bagă în detenție . Harry voia sa îmi atragă atenția sa mă simt mai bine , dar nu aveam cum. Ceilalți de la casa mea , inclusiv Draco râdeau de mine din cauza ca am dat de belea cu Snape. Ce nesuferiți ! 

- Astazi o sa vorbim despre Amortentia ! Stie cineva ce este? si se plimba printre banci privind pe fiecare in parte. Ca deobicei , Hermione era cu mana sus dar nu baga de seama. Rito , ne poti completa?

Inghit in sec, deoarece nu stiam absolut nimic despre potiuni . Era materia la care nu pricepeam deloc .

- Se pare ca nu toti cei din casa Slytherin se pricep la potiuni , nu-i asa Malfoy? Ne poti spune tu ? Poate asa domnisoara Rito o sa mai invete cate ceva.

- Bineinteles, domnule profesor ! Amortentia este una dintre cele mai puternice potiuni de dragoste. Mirosul difera de la o persoana la alta , depinzand de persoana pe care o placi sau o iubesti . Administrata cuiva, poate deveni periculoasa deoarece, nu face persoana respectiva sa se indragosteasca de tine, ci sa devii obsedat de ea sau el , spuse el mandru iar Snape nu ezita sa acorde 10 puncte propriei case.

Erau doua cazane mari , deja cu Amortentia in ele si ne apropiam de ea, mirosind destul de ciudat. Cu cat ma apropiam mai mult de potiune , deja incepuse sa se distinga mirosurile . Eram la cazan cu fetele, iar langa mine era Hermione . 

- Ce aroma are a ta? o intreb pe Hermione care ii tragea priviri subtile lui Ron . 

- A mea? Iarba proaspata , pergament si ... 

- Si? 

- .... mirosul parului lui Ron , imi sopteste la ureche astfel incat sa nu auda nimeni , dar pentru mine era evident ca Hermione il placea de Ron si aparent , cumva si invers. Doar ca Ron nu prea isi arata simpatia fata de ea. Dar tu?

Eu ... eu? Miros putin potiunea si imi veni mirosul lemnului de la matura , iarba proaspata, iar un alt miros ceva mai subtil .... a mar verde cu vanilie. Pana la mirosul de mar verde cu vanilie, era evident ca era Harry. Dar de acolo ...

- E ceva ciudat ... stramb slab din nas deoarece pe Harry nu il vazusem niciodata cu vreun mar verde . 

Cand Hermione voia sa ma intrebe ce s-a intamplat, fu intrerupta de Snape care anunta terminarea orei , dar nu înainte de a ne da tema . De făcut un eseu despre importanta potiunilor . Minunat ! Toți ceilalți pleacă iar Harry mi-a zis ca mă așteaptă în curte cu Hermione și Ron . Eu rămân de una singura , în banca iar profesorul Snape la catedra. Era o liniște totala încât nici musca nu o auzeai. 

- Rito ?

- Ăăă....da ? , mă uit atenta la el așteptându - mă la ce e mai rău. 


- Ora 15:00 sa fi prezenta pe stadionul de Quidditch. Ești noul jucător . 


Ce ? Poftim ? Eu jucător de Quidditch ? Nu,nu ! Nu se putea una ca asta. Nu mă pricepeam deloc la sportul ăsta.


- Dar....
- Îmi pui la îndoială deciziile , Rito ? , ridica o sprânceană fiind la fel de serios.
- N-nu ... dar ,
- Dar ce ?
- Nimic , îmi las capul în jos oftând prelung . Îmi iau la revedere de la profesor și mă îndrept către curte unde trebuia sa mă întâlnesc cu Harry si ceilalti.



HogwartsWhere stories live. Discover now