Capitolul 20

10 0 0
                                    


Imi iau la revedere de la Hermione si ma indrept spre dormitoare . Trebuia sa ma pregatesc . Voiam sa imi las mintea limpede si sa ma distrez in seara asta , fara ganduri si idei stupide . Sa ma bucur din plin de moment fara sa mi-o strice cineva . Ma imbrac cu rochia de la Hermione si caut prin dulap dupa ceva, accesoriu . Un inel , ceva.

- Ce ma fac acum ? spun usor dezamagita aruncand de colo-colo hainele si dau de un pachet . Ciudat, eu nu aveam nimic impachetat in dulapul meu . Iau cutiuta mica si cand o deschid raman inmarmurita . Un lantisor argintiu cu un mic sarpe care avea o piatra verde-smarald. Era superb. Din cutiuta cade un mic biletel , pe care il ridic imediat .

" Sper sa iti placa si sa il porti in seara asta , printesa Slytherin ! " . Atat. Nici macar un nume sau macar o initiala sa imi dau seama de la cine e pachetul sa ii pot multumi . Nimic. Ma imbrac in cele din urma , imi pun lantisorul si imi prind parul intr-un coc lejer. Cand ma uit in oglinda parca nu eram eu si imi era putin jena sa cobor asa si sa ma vada o intreaga scoala , mai ales ca eu nu aveam incredere in mine deloc si nici nu prea purtam asemenea tinute .

Trag aer in piept, imi iau inima in dinti si cobor in cele din urma deoarece Fred probabil ma astepta deja la coliba lui Hagrid. In camera comuna era chiar Pansy fiind extrem de fericita ca se duce cu Draco la dans topaind de colo-colo . Era imbracata intr-o rochie neagra cu o dantela destul de ciudata si urata . Era oribila imbracata . Nu ca vreau sa fiu eu rautacioasa , dar si-o merita din plin iar entuziasmul ei debordant imi dadea dureri de stomac grave si sa vars fix intr-un ghiveci cu flori. Se intoarse catre mine si din topaitul ei enervant , se opri brusc si se albi la fata de parca vazuse o stafie .

- Ce e ? Nu m-ai mai vazut demult sau ce ? ridic o spranceana si merg incet pentru a nu imi rupe gatul pe tocurile astea . Aratam ca Flich la o seara dansanta dupa 10 beri . O las pe Pansy cu gura cascata si ma indrept catre coliba lui Hagrid unde ma astepta roscovanul . Ajung in cele din urma acolo , iar el era deja cu un trandafir de un alb pur in mana si cand ma vede, aceasi reactie ca si Pansy de mai devreme.

- Pot sa stiu si eu , de ce ramaneti toti muti cand ma vedeti ? Da, stiu ! E prima data cand port rochia asta si sincer nu ma simt tocmai in largul meu ... , oftez usor si imi privesc rochia . Era de un verde smarald pana in pamant , cu decolteu in V si cu o taietura imensa pe partea stanga pentru a-mi etala piciorul .

- .... uhm , nu mai am cuvinte , si inghite in sec fara sa isi dezlipeasca ochii . Nici daca il pocneam in momentul asta, nu isi revenea. Sa fi avut vreo vraja rochia asta? Putin probabil .

- Mergem ? si ii intind mana zambind dar nu inainte ca Fred sa rupa trandafirul si sa il puna in parul meu lung si negru .

- Esti mai mult decat superba ! 

Sala cea mare era transformata complet . In mijlocul salii era un brad imens , mesele erau impodobite cu flori care mai de care mai frumoase iar din tavanul magic de data aceasta, ningea linistit . Ron si Harry stateau singuri la masa , bolborosind din cand in cand nemultumiti de partenerele lor de dans . Cand intru in sala cea mare de brat cu Fred, toate privirile erau antintite spre noi , iar Harry varsa bautura pe el .

- Dracie ! Chiar ea e ? murmura Ron mai mult in barba si se uita foarte mirat la Harry apoi la fratele lui , care radia de fericire si era foarte mandru de intrarea noastra.

Anna ? intreba Harry si facea semne catre mine ca si cum as fi fost vreun goblin , nu prietena lui .

- Puteti sa nu va mai agitati atat ? Sunt eu , Annabelle , de la Slytherin . Ce vi se pare asa de uau ?

- Sa fiu al naibii ! se auzi din spatele nostru vocea lui George si il batu pe umar pe Fred fiind si el extrem de mandru de fratele sau . Anna, arati s-p-l-e-n-d-i-t ! Aratati mortali amandoi !

- Da, bine . Multumim frumos de complimente, dar eu una deja ma simt stanjenita de toata treaba asta ... unde e Hermione ? iar Ron arata cu degetul catre ringul de dans unde ea dansa deja cu Krum deschizand oficial balul . Harry abandonase dupa trei miscari , deoarece nu se pricepea absolut deloc la dans. Roscovanul ma ia de mana si ma trage catre ring, urmand un vals. Toti erau pe ring , iar eu ma lasam purtata de melodie si ma simteam superb . Ma simteam in sfarsit , eu , superba . 

Dupa acest dans, imi pusesem niste bautura in pahar iar fratii Weasley disparu de langa mine indreptandu-si pasii catre Snape. Oh, o sa se lase cu o detentie urata pentru cei doi.

- Domnuuuuule profeeeesooor ! Stiti ca sunteti favoritul nostru ? tipa George si il pufni rasu.

Expresia luI Snape era de neclintit . Se astepta in orice moment sa faca o gluma proasta cei doi si incerca sa ii ignore cat de mult putu pe cei doi , dar la cat de zvapaiati erau , nu aveai sanse.

- Ce vreti ? replica profesorul pe un ton sobru.

- Am venit si noi la dumneavoastra sa va zicem ca ne plac orele de potiuni , spuse George 

- Si ca vrem sa dansati cu noi! il completa Fred.

Profesorul isi dadu ochii peste cap si pleca de acolo de la bal, dar nu inainte sa isi spuna "sunt inconjurat numai de idioti" , fiind spre deliciul gemenilor.

Draco isi facu si el aparitia in sfarsit cu Pansy si la fel ca toti ceilalti , ramasase masca cand ma vazu . In schimb, la el era ceva mai mult . Nervii isi facu aparitia si incerca sa ramana cat se poate de calm in acea seara dar nu rezista pana la finalul balului si disparu . Dupa toata agitatia, pe la ora 5 dimineata , eu cu Fred am iesit afara deoarece rasaritul se vedea superb la Hogwarts. Eram cu pantofii in mana , foarte euforica dupa toata nebunia asta dar si fericita .

- Cum ti s-a parut ? si se aseza pe iarba rasfulad usurat si inspira aerul proaspat si rece de dimineata . Eram intr-un loc retras , stiut numai de fratii Weasley si foarte ferit de ochii elevilor sau profesorilor.

- Cum mi s-a parut? A fost minunat ! As repeta experieta asta la nesfaaaarsiiiit , si incep sa rad , probabil acel wiskey adus pe ascuns de catre George isi facu efectul la amandoi . Nu eram in toate mintile amandoi , oricum. Am stat ceva vreme la povesti in locul acela , iar rasaritul era superb.


HogwartsDär berättelser lever. Upptäck nu