Capitolul 16

11 0 0
                                    


- Pe barba lui Dumbledore, ce căuta ea aici și unde e Hermione ,? o privesc degustată pe Lavander. Nu o suportam deloc , mai ales că se agata ca o disperata de Ron și știind că Hermione îl place pe roșcovan. 


- Eu și Wey-Wey vrem sa ne plimbam . Nu e așa ? adaugă ea pe un ton mieros și total scârbos , făcându-ma pe mine să mă strâmb spre amuzamentul lui Harry . 


Așa voiam să îi iau la bătaie pe cei doi , dar mă abțineam maxim . Pentru Hermione. Plec de acolo, lăsându-i in pace și mă duc in castel. Gândul îmi era acum la Hermione , probabil a fugit in dormitor plângând de nervi . Băieții ăștia .... cine îi mai înțelege ?
Ziua a trecut destul de rapid, fara sa dau de Hermione . Săraca . Unde o fi ? Nu aveam chef de mâncat așa că mă duc să mă plimb de una singura , gândul îmi era doar la ce pățise cea mai buna prietena a mea. Așa îmi venea să îl omor pe Ron , nimeni nu își închipuia ce ciuda am prins eu pe el.

∆∆∆∆∆

Era ora 23 iar eu umblam brambura prin castel , cu bagheta in mana. Speram din tot sufletul sa nu dau peste vreun profesor , sau mai rău ... Draco. Atât îmi mai trebuia . Cineva îmi spunea că undeva, prin castel , este acea Oglinda a lui Errised și că îți arată cea mai ascunsa dorință a ta . O iau pe un coridor micuț când deodată aud o voce. 


- Ce faci aici , Mudblood ? și apăru in lumina astfel încât să o pot vedea și eu . Pansy Parkinson. Cel mai urat coșmar al meu .
- Ce vrei ?
- Oh, micuța Mudblood se plimba prin castel ? Sa ii zic profesorului Snape ce faci ?
- Cat de rea poți să fii ?
- Eu ? Spre deosebire de tine , îmi merit locul in Hogwarts. Îmi merit locul la Slytherin ! Nu ca alții ... , și își dă ochii peste cap crezând că eu nu îmi dau seama că se referă la mine.
- Bravo ție , și dau sa plec dar mă prinde de par .
- Unde crezi că pleci , Mudblood ? Nu am terminat cu tine ! Sa nu crezi că dacă ești in echipa de Quidditch și te dai bine pe lângă Draco o să scapi așa ușor ! și îmi dă drumul din strânsoare , împingându mă pe jos .
Sângele îmi fierbea in vine , dar mă ridic de jos ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat , făcând-o pe Pansy sa se enerveze și mai tare .
- Tu și cu prietenii tăi idioți ! Mai ales Hermione... Alt Mudblood idiot !

Până aici mi a fost . Până la prieteni . Plina de furie și cu lacrimi in ochi , scot bagheta și o îndrept spre ea .
- AVADA KED....
- Expelliarmus ! se auzi alta voce și bagheta îmi zbura din mana , făcându-ma să tresar și să ies din starea acea de furie. Era Snape. Pansy rămase mută și se uita cu groaza la mine de parca as fi vrut să fac o crima.
- Rito, mergem in biroul directorului. Acum ! Iar tu Parkinson, să vii mâine in biroul meu. răspunse profesorul sumbru și mă iau după el . Nu înțeleg de unde mi-au ieșit acele cuvinte , ce înseamnă aia și ce voiam să fac. Nervii și ura au pus stăpânire pe mine . Ajungem in biroul directorului Dumbledore . Se pare că nu era aici .


- Rito , așteaptă aici . Dumbledore o să vină imediat , și pleca din încăpere.
Trag aer in piept și mă plimb cu pași micuți , privind cărțile vechi și ușor prăfuite care zăceau pe raft.
- Annabelle.. , se auzi glasul cald și bun a lui Dumbledore.
- Profesore ! Eu nu...
- Știu ce vrei sa spui. Poți lua loc , să discutăm .
Și mă așez pe scaunul din fata biroului înghițind in sec . Îmi era frica sa nu mă exmatriculeze și să dau apa la moara la toți cei care nu mă suporta .
- Annabelle... Vraja care ai vrut să o faci , știi cumva ce înseamnă ?
- N-nu... Ce vraja e ?
- Vraja cea mai de temut și cea mai gravă , care aduce moartea ..


Mă schimb la fata total. Deci de asta Pansy se uita la mine cruciș și atât de speriata.
- Dar cum ? Dacă eu nici nu știu vrăjile interzise și nici nu am auzit de ea..
- Ei bine , Annabelle ... E legat de trecutul tau , și îmi zâmbi cald dar mai mult mă neliniștea .
- Trecutul ... m-meu ?
- Da . Nu degeaba ai fost selectată la Slytherin și nu degeaba te-am adus aici . Pentru că aici , părinții tăi au fost elevi și am crezut de cuviință că e mai bine sa fii aici ..

Părinții mei ?........

HogwartsWhere stories live. Discover now