Capitolul 4

15 0 0
                                    


Ajungem cu toți într-un final și în sala de mese . O încăpere imensa , cu mulți elevi și lumânări aprinse care atârnau în aer. Tavanul imita foarte bine un cer înstelat . Fiecare casă aveau mesele lor , dar eu m-am așezat lângă Harry așteptând cu sufletul la gură sortarea .

- Bine ați venit , dragi elevi ! Sunt profesoara Minerva McGonagall. As vrea ca cei noi, sa facă rand în dreapta mea și am sa îi strig la sortare.

M-am așezat printre cei mici , sub privirile curioase ale tuturor. Se auzeau tot felul se susoteli , deoarece eram singura persoana mai mare printre pitici . Oare cine eram ? Chiar asa... cine eram? Tot ce voiam e sa nu pic la Slytherin. Nu au fete prea prietenoase și era și băiatul ăla din tren care tocmai l-am ..... sărutat. Era grozav daca eram la Gryffindor cu Harry si ceilalti . 

- Annabelle Rito ? , întreabă și mă caută cu privirea. Oh, nu . Mă așez pe scaunul și toți erau curioși de rezultate. Profesoara îmi pune pe cap pălăria magică și zâmbește .

- Hmm..... e foarte greu sa te repartizez la o casă, adaugă deodată pălăria vorbitoare. Curaj ca la Gryffindor, inteligență și creativitate ca la Ravenclaw , ambiție ca la Slytherin dar și prietenoasă ca cei de la Hufflepuff. Unde să te sortăm? Grea decizie ? spuse pălăria apoi tăcu preț de câteva secunde bune în care inima îmi bătea cu putere . Dar totuși ..., sparse tăcerea . Ai acel ceva ce te deosebește de celelalte trei case așa că o să te repartizez la ...... SLYTHERIN !

Ce ....? Din toate casele fix acolo m-a pus ? Unii din casa Slytherin aplaudau , alții nu. Tipul cel blond îmi trimitea priviri tăioase și urâte. O să fie un an greu, după cum se pare.

- Poftim ? , murmura Ron către ceilalți. Cum sa fie ea la Slytherin ?

- Chiar nu știu ..., îi răspunse Harry . Mă uit la cei trei cu o față ușor dezamăgită și mă așez la masa, într-un colț mai singură. După ce toți elevii au fost sortați, directorul se ridică în picioare cu zâmbetul pe buze .

- Să înceapă ospățul ! , iar în fața noastră au apărut deodată tăvi pline-ochi cu mâncare de tot felul. Bineînțeles , cine putea sa se atingă de mâncare când ceilalți te bârfeau și privirile lor parcă te străpungeau fix în inimă. După masă, nu aveam chef de nimeni și nimic și voiam să mă bag în pat să nu aud sau văd pe cineva.

- Cei de la Slytherin , urmați-mă către dormitoare ... inclusiv ,

.. tu ! , adaugă Prefectul cu o scârbă când se uita la mine . Oare cine era Prefect ? Draco ! Cu siguranță o să îmi urăsc viața de acum încolo .

HogwartsHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin