Capitolul 5

15 0 0
                                    


Zilele au trecut , bineînțeles eram tachinată de ceilalți de la Slytherin dar nu prea băgam de seamă. Eram prietenă cu ceilalți , mai ales cu cei trei. Ajutam pe toată lumea cu zâmbetul pe buze , spre surprinderea tuturor și scârba colegilor mei de casă. Astăzi nu aveam ore așa că voiam să mă relaxez în sala cea mare , citind o carte bună. Cea de ierbologie. Adoram ierbologia! Deschid ușile mari ale sălii și mă îndrept spre un loc cât mai retras și cât mai liber pentru a mă putea concentra asupra cărții . Bineînțeles , Draco era acolo cu "babuinii" lui Crabbe și Goyle. Sa nu uitam de fandosita de Pansy care e inebunită după blond din anul întâi. 


- Hei, ratato! , adaugă Pansy iar ceilalți au început să râdă în hohote dar bineînțeles , ca eu nu îi bag în seamă. Mă așez la masă concentrându-mă la ceea ce scria în carte și despre leacurile din plante. Nu durează mult și în fața mea apare "trupa de șoc ".


- Parcă ți - am zis ceva ! , bătea ea din picior într-un mod foarte nervos dar nu am zis nimic. Am zis sa o ignor. Draco îmi lua cartea brusc și o rupse în bucăți , aruncând-o pe jos apoi râse. Rămân șocată. 


-Oh, probabil fetița cea buna de la Slytherin , o sa plângă ! Vai, vai , vai! Nu ești demnă de Slytherin! Pălăria aia stupidă a greșit ! Tu și cu adunătura ta de prieteni prosti ! , urlă ea spre amuzamentul celorlalti din Slytherin .

 Sângele începea sa îmi fiarbă în vene , dar mă abțin . Cu greu , dar mă abțin. Le zâmbesc frumos și mă îndrept spre baia abandonată a fetelor. Unde își făcea veacul plângăcioasa Myrtle. Aici veneam eu deobicei ca sa mă calmez când ceilalți făceau mișto de mine. Eram singură, eram în lumea mea. Mă așez pe marmura rece și îmi aduc genunchii la gură. De ce nu am fost lăsată acolo, în Franța ? De ce m-au adus aici ? De ce toți își bat joc de mine ? Pentru ca sunt bună? Aceste întrebări îmi răsunau în minte dar liniștea fu spulberată de ușă. Era Harry. 


- Annabelle ? , întreabă el apropiindu-se de mine . Îmi șterg lacrimile cu mânecă de la robă și murmur un "da" , mai lent. 

- Ce s-a întâmplat ? Ești bine ? , își scoase din buzunar o bomboană și mi-o întinde. Poftim ! Ai sa te simți mai bine ! , zâmbi larg iar eu îi mulțumesc dând din cap aprobator.
- Scuze ca mă vezi în starea asta Harry , încep să mă joc cu ambalajul de la bomboana intre degete. Chiar era foarte buna, avand un gust de capsuni cu frisca.
- Nu trebuie sa te scuzi , Annabelle. E vorba de cei de la Slytherin , așa-i?
- Da.....
- Cei de acolo,sunt foarte enervanți și pe mine mă tachinează tot timpul . Nu trebuie sa te lasi descurajata, asta le da si mai mare satisfactie. Mai ales lui Malfoy..
- Diferența dintre mine și tine e că tu ești la Gryffindor, ești departe de ei, Harry. Eu cum ajung în camera comună, cum începe batjocura. Ca sa nu mai zic că împart dormitorul cu ei , de aia nici nu prea stau prin camere, mereu ma refugiez undeva ,   si oftez prelung.
Harry nu mai zise nimic. Într-adevăr , el îi avea le Hermione și pe Ron și nu avea sa îi suporte pe cei de la Slytherin mereu. Chiar și așa , erau foarte răi . Liniștea era din ce în ce mai apăsătoare pana când se ridica de jos și îmi întinde mâna.
- Haide , nu putem sta aici pentru totdeauna . Mergi mâine la meciul de Quiddich? Joaca Gryffindor contra Slytherin.
-Mâine ? Ok.. probabil o sa mă huiduie toți iar că o să fiu în tribune la voi și o sa va susțin , surâd ușor ieșind din baie. Poate îi dai și o lecție domnului " fac ce vreau " , îmi dau ochii peste cap .
- Oh, da. Cu siguranță .

HogwartsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum