Capitolul 19

11 0 0
                                    


Astăzi , profesoara Mc Gonagall ii adunase pe toti in clasa ei pentru a avea o discuție cu ei in legatura cu balul.
Fetele stăteau în partea dreaptă a sălii iar băieții in partea stanga . Ma așezasem lângă Hermione unde o priveam pe profesoara usor entuziasmate si totusi cu emotii pentru ce avea să fie diseară. Fred imi mai arunca câteva priviri din cand in cand si imi zâmbea , în timp ce Draco stătea foarte îmbufnat dar totodată aroganța ii ieșea prin toti porii. 


- Bun, elevi ! si se plimba prin clasa cu pași lenți privind pe fiecare in parte . Yule Ball, este balul de Crăciun facut an de an de cei din anul patru. Cei trei , respectiv patru acum, elevi care participă la Turnir trebuie ss deschidă balul printr-un vals. Va rog frumos sa va comportati civilizat si sa fie totul in ordine . Fetele cat mai grațioase iar băieții adevărați domni ... , si făcu câteva piruete in aer apoi se opri în fața lui Draco . 


- Draco ! Ce ai zice sa ne faci o demonstrație? 


Băieții începeau să chicotească care mai de care făcând haz de necazul lui Malfoy, iar Pansy ridică mana in aer pentru a dansa cu el . Se vedea cine era mai entuziasmat . Imi dau ochii peste cap si rad , dar cand voiam să îi spun ceva lui Hermione, am fost întreruptă de către profesoara . 


- Rito! Ce zici? Voluntară la un dans cu domnul Malfoy ? Hai, hai ! Si ma lua de mana , aducandu-ma in mijlocul sălii . 

 Il privesc pe blond in ochii săi albastrii care parca ma hipnotizau si ma ducea într-o altă lume . Tresar cand aceasta isi pune mana pe talia mea si se apropie de mine , simtindu-i mirosul de parfum scump si totusi de vanilie . Era divin dar imi adusesem aminte de Amortentia. Mirosul de vanilie si mar verde. Ma las purtată de dans , fiind desprinși parca din cărțile cu basme . Toată lumea era in extaz , în special profesoara care bătea din palme si ii îndemna si pe ceilalti elevi sa ni se alături . În toată zarvă aceea, toata foiala creată de elevi, blondul isi apropie chipul de al meu . 


- Imi pare ... rau , murmură el mai mult șoptit parca sa nu il aud eu .
- Pentru?

Nu dădu nici o explicatie , ma ținea de data asta mai strâns de talie si eram si mai aproape de el , deja parfumul lui se simțea pe haina si pe pielea mea . 


- Vrei să..... mergi la bal cu mine ?
Rămasem pret de cateva secunde nemișcată si înghițind cumva in sec . Chiar nu ma asteptam la asa ceva .
- Uite ce e, deja am fost invitată... dar ne vedem acolo ! ii explic eu zâmbind fara sa dau prea multe explicatii cu cine ma duc. Stiam ca o sa faca urat probabil cand o sa ma vada cu Fred , dar asta era partea a doua . Își lasă chipul in jos, fiind vizibil supărat ca Il refuzasem si ca aveam deja partener de dans .

-Bravo, copii ! Bravo Malfoy si Rito! Un dans de excepție , se vede ca va potriviți ! spuse profesoara si ne făcu semn ca suntem liberi in sfarsit pentru a ne pregăti de bal. O iau de mana pe Hermione si fug cu ea înainte, fără să audă băieții .
- Ce s-a întâmplat? De ce mă tragi asa ?
- Imi pare rau Hermione , dar trebuie să iti zic noutățile . Esti singura in care am incredere !

Si intr-adevar asa era. Era singura cu care puteam vorbi, ca fata , evident. De restul nu eram toc mai apropiată si simțeam că ei puteam sa ii spun orice . 


- Draco !
- Ce e cu el? Am vazut ca ati dansat ... si spre surprinderea mea ati dansat chiar , ... perfect! Prea bine chiar !


- Da, multumesc frumos de compliment. Ideea e alta. Cat am stat sa dansez cu Draco , ei bine, si-a cerut scuze ....


-A facut ce ? iar chipul satenei i se schimba brusc . Esti sigura ca era el? Nu era vreo vraja asupra lui? El nu isi cere niciodata scuze. 


- Sunt sigura . Ca dupa m-a invitat la bal ...
Hermione se ridică în picioare și clipi de cateva ori încercând să proceseze totul .
- Draco nu si-a cerut scuze in fata nimănui , ba mai mult , el cu fetele nu avea nici o tangență. Decat Pansy, care dupa cum observi , e cam obsedată de el.
- Stiu asta ....
- L-ai refuzat , asa-i ?
- Evident! Ma duc cu Fred ... nici nu vreau sa imi imaginez ce fata o sa faca cand o sa ma vada cu el. Probabil o sa ma urască mai mult decât
o face ... , si ma ridic si eu de pe scări Și o iau la pași mărunți către dormitoare. Trebuia să începem să ne pregătim. Fetelor le ia o vesnicie sa isi aranjeze rochia , machiajul , parul . O întreagă nebunie.


- Sa te urăsca ? Eve.... E evident ! Te place !   si zambi la mine larg, inca procesand toate informatiile.

- Ei, da ! Las-o moartă , Hermione!


- Atunci cum explici de in sala cea mare nu a avut nici o reactie asupra ta , cum explici ca si-a cerut scuze cand el nu a facut asta niciodată si cum explici ca te-a invitat la bal? 

- Vrei sa mai stii ceva Hermione ? si ma opresc brusc si inghit in sec.

- Ce e , Anna? 

- Stii ca m-ai intrebat la orele de potiuni, despre Amortentia, nu? Cam ce aroma miros .

- Da, mi-ai zis de lemn si de iarba, iar apoi ai zis ca e ceva ciudat , incerca sa isi aminteasca ce i-am zis.

- Exact. Am mai mirosit a vanilie si mar verde. Initial , am crezut ca e vorba de Harry dar el nu foloseste vanilia. Astazi cand am dansat cu el am simtit mirosul dulce a vaniliei .. 

- Tocmai ! Eu ce zic? Exista o chimie intre voi ! spuse Hermione fiind ferm convinsa ca "joaca" asta de-a soarecele si pisica era mai mult. 

Ii fac semn spre disperarea ei, ca sa o lase moartă. Pf! Malfoy? Sa ma placă pe mine? Sa fim seriosi . Singura persoana pe care place el e reflexia lui în oglindă .

HogwartsWhere stories live. Discover now