32. Některé vztahy jdou ruku v ruce se štěstím

45 2 3
                                    

|31.1.1999|

Theodor Nott se procházel s Daphné Greengrasovou po školních pozemcích a drželi se za ruce. Jejich vztah byl na první pohled normální, harmonický a perfektní, úplně stejně jako byl doopravdy. Nelhali si a důvěřovali si, což je i základ úspěšného vztahu.

Poslední dobou spolu trávili hodně času, hlavně proto, že od napadení Tessi a stálému nechycení některých smtijedů, byl klid. Přesně takový jako je ticho před bouří. A toho se všichni báli nejvíc. Že jednoho dne se něco stane, a oni už se nikdy s některými nebo už vůbec nikdo z nich neuvidí.

"Co si o tom všem myslíš?" zeptala se Daphne Thea a ani nemusela říkat o čem mluví, bylo to jasné.

"Myslím, že je to ticho před bouří, ovšem kdy vypukne 'bouře' nemohu odhadnout"

"Mám strach, co když o tebe příjdu" zastavila se Daphne a otočila se na Thea, který se taky zastavil. " A nebo o Astorii nebo někoho z ostatních" teď už ji po tvářích stékali slzy"

"Zlato, neboj se, nepříjdeš o mě a ani o Astorii nebojí někoho z těch bláznů slibuji" usmál se na ni a otřel ji slzy. "Ale i já mám strach, ale nesmíme na to myslet" dořekl svoji myšlenku a naklonil se k ní a políbil ji. V tu chvíli, na vše zapomněla a nechala se unášet pocitem štěstí.

***

Neville Longbottom a Lenka Láskoradová, seděli v knihovně a četli si knihu do Mloka Scamandera; Fantastická zvířata a kde je najít. Nepotřebovali mluvit, aby věděli, že jsou spolu. Tenhle vztah jim fungoval úžasně. Neville často přemýšlel, jestli by Lence řekl, co k ní cítí nebo ne. Částečně jim k tomuhle vztahu pomohla válka, ale ta nebyla nic pěkného. Madam Pomfreyová a další lékouzelníci se snažili pomáhat jak to šlo a to si i jim povedlo. Naštěstí.

Neville se chtěl učit bylinkářství a Lenka péči o kouzelné tvory zkráceně POKT. Nejdřív, ale museli dostudovat a užít si prázdniny s přáteli. Ticho pro ně bylo stejné jako kdyby mluvili. Rozuměli si a věděli, že jim stačí přítomnost toho druhého i kdyby se něco stalo.

***

Pansy Parkinsonová a Blaise Zabini byli ve společenské místnosti a jako obvykle pomlouvali ostatní studenty jakékoli koleje a nebo se bavili o všem možném. I o možné třetí válce. O tom jak můžou zemřít když to budou nejmíň čekat. A mnoho různých teorii.

Jejich vztah, patřil mezi ty nejzvláštnější a nebylo ani divu. Byl ze začátku hodně komplikovaný, stejně jako jejich přátelství. Co by se, ale taky dalo čekat od Zmijozelské královny a Zmijozelského šaška. Neměli sice vztah jako Theo a Daphne nebo Harry a Ginny, ale spíš jako 'přátelství' Draca a Hermiony. Vtipný, hadavý, vážný, zajímavý, přátelský vztah. Taky by se dal nazvat jako unikátní.

Hodně lidí považovali jejich vztah za nemožný, jako například Claire Westwoodová - Zmijozelská mrcha, která se jim tam až moc pletla, ale i tak to dokázali překonat a teď jsou spolu šťastní. Ale nejde se nedivit, že skoro každý o jejich vztahu pochybuje, Zmijozelská královna se před bitvou o Bradavice, chovala chladně, pyšně a nadřazeně. Řešila krev a byla pořád s Dracem Malfoyem.

Blaise jako Zmijozelský šašek byl k ostatním kolejím nepřátelský a k Nebelvírům se choval jako dvojčata Weasleyova k Filchovi. Jenže jak říká přísloví protiklady se přitahují, v jejich případě je to pravda.

***

Harry Potter a Ginny Weasleyová. Jeden z nejznámějších páru v celém kouzelnickém světě. Tak taky, aby ne když se jedná o vyvoleného jak mu mnoho lidí v minulosti říkalo. Jejich vztah byl na podobném základu jako ten od Thea a Daphne, jen úplně jiný. Mělo to docela těžké, protože Harryho osudem bylo porazit lorda Voldemorta a zachránit svět, nechtěl se k moc lidem vázat, aby jim nemohl Voldemort ublížit. Byl vlastně jako Remus Lupin, ale trochu jinak.

Těšil se, že s Ginny stráví zbytek života, a proto si ji chtěl vzít hned po škole. Zeptat se jí chtěl už v dubnu, ale už teď - a to je konec ledna - měl strach, že jeho milovaná, řekne ne. Nevěděl, jak by to pak bylo s jejich vztahem dál, ale tím se, ani nechtěl zabírat.

Ginny byla šťastná, že je konečně s Harrym. Po tom co se v jejím pátém ročníku - jeho šestém - rozešli byla nešťastná a tak začala chodit s Deanem Thomasem jejím kamarádem a Harryho spolubydlícím, se kterým měl dobře vztahy. Doufala, že spolu budou ještě dlouho, a že jediné co je kdy rozdělí bude smrt v pozdějších letech a pokud něco takového nastane, zemřou společně, aby se nikdy nerozdělili.

„Jak se ti tu líbí?" políbil Ginny na čelo když došli na vrchol Astronomické věže, kde byl nachystán piknikový koš, deka, polštáře a nádherný výhled na hvězdy na obloze, které se s východem měsíce a západem slunce pomalu objevovali.

„Jesli se mi tu líbí?! Je to nádherné!" a s tím mu skočila okolo do náruče a políbila ho.

***

Astorie Greengrasová. Draco Malfoy. Zmijozelský princ a milá zmijozelka. To se říkalo o nejnovějším páru v Bradavicích. Lucius Malfoy, Dracův otec, který byl v Azkabanu o tom nevěděl a jeho matka? Ta to věděla a ze srdce jim to přála. Narcissa po smrti její sestry Bellatrix, navázala zase kontakt se svou druhou sestrou, kterou přes 20 let neviděla.

Astorie, Draca milovala, tak jako on ji. A to celým srdcem. Trávili spolu hodně času, hlavně teď když ona byla v sedmém ročníku a on v dodatkovém jakožto sedmý ročník. Našli si i čas na své přátele a tak často bylo spolu, ve společnosti těch bláznů, jenž si říkali přátelé.

"Miluju tě, Astorie. Pamatuj si to"

"Já tebe taky, ty můj Drakie"

***

Jde nádherně vidět, že některé vztahy jsou opravdu ruku v ruce se štěstím, zatímco některé jdou ruku v ruce s neštěstím. Máme dost takových případů jako třeba Ari a Seamus, Hermiona a Ron a částečně i Tessi a Dean u kterých převládá na obou stranách přátelství než láska.

Ale vše ukáže čas.

"Ahoj!" křikla do ticha a osoba na, kterou volala se otočila.

Takže co si myslíte o Harryho plánech s Ginny?

A kdo to volal a na koho?

Tahke kapitola mě napadla z důvodu, že jsem si říkala, že by se to chtělo zaměřit i na ty šťastné páry a ne jen řešit "drama" ohledně Ari a Seamuse.

Další kapitola by mohla vyjít zítra.

Gigi❤️

𝐊𝐨𝐥𝐞𝐣𝐧í 𝐩ř𝐚𝐭𝐞𝐥𝐬𝐭𝐯í❌ [NEDOKONČENO] Where stories live. Discover now