20. Bradavice, vánoce a nápad

47 4 0
                                    

Pohled Daphné:

Už uběhl týden co Theo odjel na Zabini manor a mě se stýská. Tak moc mi chybí a Astře chybí Draco. Zrovna předevčírem mi řekla, že ho miluje. Byla bych ráda kdyby byli spolu, ale Draco a Hermiona se nedávno rozešli takže nevíme jestli by s ní byl a navíc taky jestli ji miluje. Tím se teď nebudu zabývat a radši půjdu najít Astru a pak s ní do Prasinek. Tím, že jsou prázdniny a my zůstali tak můžeme do Prasinek kdy se mám zachce. Toho jsme už ovšem využili a tak máme zásoby na minimálně 10 dalších oslav.

Pohled Lenky:

Jdu na snídani kde si sednu k nebelvírskému stolu a čekám než přijde Neville. Chceme jít dnes k černému jezeru a pak se stavit za Hagridem, protože jsme tam už dlouho nebyli. Když vidím jak Neville vejde do síně zamávám mu. Sedne si vedle mě a já mu dám pusu na tvář. Taky bych vlastně mohla zmínit, že od bitvy spolu chodíme.

"Jdeme k tomu jezeru?" zeptá se mě Neville a já přikývnu. Zvedneme se a opustíme velkou síň. Cestou z velké síně potkáme Seamuse a Deana, kteří teprve jsou na snídani.

"Ahoj" pozdraví nás a my jim pozdrav oplatíme.

Ještě než jdeme k jezeru jdeme ke skřítkům pro jídlo, aby jsme mohli mít piknik. Jakmile jdeme acciem přivoláme deku a můžeme vyjít. 7 jezera chceme být až do západu slunce a protože jsou prázdniny tak žádná výuka. Když dojdeme k jezeru nikdo tu není takže roztáhneme deku a dáme na ni jídlo od skřítků. Většinou to jsou koláče, dýňové paštiky, čokoládové žabky, muffiny a nějaké to ovoce.

Pohled Seamuse:

Týden. Jeden dlouhý týden. Celou dobu jsem přemýšlel jestli nebyla chyba se s ní přestat bavit. Ale na druhou stranu, když ví o citech které k ní mám je to těžké. A navíc jsem ji slíbil, že se s ní zase budu bavit. No jedna z nejtěžších věcí je to rozhodnout se a tentokrát to musí být správně. Buď se s ní nebudu bavit a ona bude o tom, že ji miluju vědět a nebo se s ní bavit budu a ona nebude o těch citech vědět.

Aby zapomněla musel bych použít obliviate a upravit ji tak tu vzpomínku. Taky to říct ostatním, aby se o ničem nezmiňovali, protože kdybi to zjistila... Byla by naštvaná a to hodně. Takže dle mého názoru je nejlepší druhá možnost i když vím, že ostatní budou proti. Musím, ale mít jistotu, že se to kouzlo povede a ne tak jako se mi daří nechat vždy vybouchnot lektvar na hodině lektvarů se Snapem. Ach, takže rovnou do knihovny.

"Deane?" zavolám na svého nejlepšího kamaráda

"Co je Seamusi?" podívá se na mně

"Potřebuju jít do knihovny, jdeš taky?"

"Klidně, ale první snídaně" řekne a já přikývnu. Cestou mu řeknu svůj plán a jak jsem tušil je proti. Jenže tahle možnost je nejlepší, ale zároveň nejsložitější. Když jsme kousek od velké síně vidíme Lenku a Nevilla. Pozdraví nás a my jim pozdrav opjetujeme. U nebelvírského stolu se mi to Dean ještě snaží rozmluvit.

"Neměl bys to dělat" kroutí nad mým nápadem hlavou

"Je to nejlepší možnost" odporuju

"Když to zjistí bude naštvaná" předhazuje svůj argument

"Tak to prostě nezjistí, problém vyřešen" pokrčím rameny

"Ginny, Tessi, Lenka, Pansy, Mia, Astra, Daph a Evie nebudou souhlasit a to nemluvím o Harrym, Ronovi, Blaiseovi, Theovi, Corym, Nevillovi a mě" odporuje dalším argumentem

"Pokud jsem tvůj kamarád tak mi pomůžeš" řeknu a on zákoutí hlavou

"Fajn já už jdu do knihovny uvidíme se později" řeknu a odejdu. Když najdu tu knihu co potřebujetu, odcházím z knihovny rovnou do společenky, tentokrát, ale do všechkoleje kde nikdo není takže mám klid se na to kouzlo podívat. Zkoušet ho nebudu, to by dopadlo určitě špatně takže si to jen pořádně nastuduju.

𝐊𝐨𝐥𝐞𝐣𝐧í 𝐩ř𝐚𝐭𝐞𝐥𝐬𝐭𝐯í❌ [NEDOKONČENO] Kde žijí příběhy. Začni objevovat