14. Oslava, jenž způsobila problémy

101 5 6
                                    

Pohled 3.osoby:

Ráno v Nebelvírském dívčím pokoji bylo hektické. Hermiona brzy ráno zmizela do knihovny a pak už na pokoj nepřišla, aby vzbudila své kamarádky což způsobilo, že zaspaly. Když se vzbudily bylo 8:15 a snídaně končila za 15 minut. První hodinu navíc měly Lektvary se Zmijozelem a profesorem Snapem.

"To nás nemohla vzbudit?!" zvolala Ginny, která zrovna vešla nebo spíš vletěla do koupelny.

"Jak vidíš tak ne" zavrčela ji na odpověď Ari

Jakmile vyšla z koupelny Ginny vešla tam Ari, zatímco jim Ginny nachystala do tašek učebnice. Když Ari vyšla obě vzaly tašky a běžely do Velké síně si aspoň pro něco k jídlu a pak na hodinu. Před Velkou síni však Ari do někoho vrazila, ale nikdo nespadl. To ovšem pobavilo její nejlepší kamarádku, která to se smíchem pozorovala.

"Promiň, nedívala jsem se na cestu" řekla a podívala se do koho to vrazila. Setkala se s Seamusovým chladným pohledem.

"Hm." odpověděl ji, obešel ji a nadále ji ignoroval.

"Co to bylo?" podívala se Ria na svou kamarádku a čekala co jí odpoví

"Tohle byla ignorace zlato a teď pojď" zasmála se naposledy Ginny a obě vešly do Velké síně pro něco k jídlu.

Hned jak si vzaly jídlo, výběhy z Velké síně do sklepení přesně 2 minuty před začátkem hodiny. Sedly si do třetí lavice a naštvaně se podívaly na Hermionu v lavici před nimi. Ta se na ně zmateně podívala. Ovšem ji to vysvětlily a ne jen ji oni to vysvětlily celé třídě a i Snapeovi, který zrovna přišel.

"Slečno Blacková, slečno Weasleyová, hodina začala tak nemluvte pokud nechcete připravit svoji kolej o 30 bodů" řekl Snape chladně a obě dívky naštvaně zamumlaly, že rozumí.

"Dneska připravíte slunečný lektvar, návod máte na straně 76" jen co to profesor lektavrů dořekl všichni si našli stranu 76 a začali připravovat lektvar.

Když se blížil konec hodiny a Snape obcházel své studenty a kritizoval každého studenta z Nebelvíru. Což se taky neobešlo o výbuch Nevillova a Seamusova lektvaru za což Snape a to velice šťastně strhl Nebelvíru 10 bodů. Jenže co nikdo nečekal bylo když i Dracovi jeho lektvar vybuchl. Snape zrudl zlostí, Nebelvírští se smáli a spolu s nimi i pár Zmijozelských, zatímco zbytek studentů Zmijozelu se na Draca naštvaně díval neboť Minnie Snapeovi přikázala, aby byl spravedlivý a strhoval body i Zmijozelu jako Nebelvíru.

Po hodině Lektvarů měli Přeměňovaní s profesorkou McGonagallovou, po níž následovaly Dějiny čar a kouzel s profesorem Binnsem, který je jediný duch co učí, po níž následovala poslední hodina Péče o kouzelné tvory s Hagridem.

"V kolik začíná ta oslava, párty nebo co to vůbec je" zeptala se Ginny Ari a Mii

"Myslím, že v 15:00, ale jistá si nejsem" odpoví na Ginninu otázku zamýšleně Mia

"Fajn" pokrčí rameny Ari, společně jdou všechny do knihovny, aby si stihly napsat všechny eseje.

My se teď, ale přesuneme za Zmijozelským princem a jeho věrnými přáteli Theodorem Nottem a Blaisem Zabinim.

"Drákulo, doufám, že tam přijdeš" pronesl do ticha ve Zmijozelské společence Blaise

"Ještě nevím" odpověděl mu Draco

"Slíbil jsi to už před tím odjezdem" řekl mu Theo a Draco se na něj zamračil, nakonec si povzdechl a přikývl, že přijde.

"Kdy to vlastně začíná?" zeptal se jich zcela otrávené Draco

𝐊𝐨𝐥𝐞𝐣𝐧í 𝐩ř𝐚𝐭𝐞𝐥𝐬𝐭𝐯í❌ [NEDOKONČENO] Where stories live. Discover now