24. Přípravy Silvestru

39 3 0
                                    

|31.12.1998|

Pohled třetí osoby

S novým raném a posledním dnem roku 1998, začali i přípravy na velkou mezikolejní oslavu. Přijít měli dodatkové ročníky, sedmé a šesté všech kolejí. Ovšem ředitelka McGonagallová o ničem nevěděla, a proto taky byla oslava plánovaná v Komnatě nejvyšší potřeby kde by je ředitelka nemohla najít. Nejvíc oslavu plánovali Blaise, Pansy, Ginny a Theo, který se snažil zamezit, aby se stal nějaký úraz. No, ale jak to bývá moc se mu to nedařilo, ale co taky čekal, že se mu to podaří? Leda tak ve snu.

Draco Malfoy se zrovna nacházel ve svých myšlenkách a přemýšlel jestli by měl Astorii říct co k ní cítí. Navíc jak říká přísloví jak na nový rok, tak po celý rok a on byl rozhodnutý se jim řídit. No a kdyby to nevyšlo tak co? Nic, jen by byl zklamaný a se zlomeným srdcem, ale tak už to bývá. Netušil, ale, že Astorie zrovna přemýšlela zda by mu ona měla říct co k němu cítí. Ano opravdu ti dva stejně uvažovali. Ale přesuňme se dál a to k plánování silvestrovské oslavy. Takže se nacházíme u Černého jezera spolu s Ginny, Pansy, Blaisem a Theem, který kritizuje každý jejich nápad. Ale kdyby je nekritizival nebyla by zábava, že.

"Co kdyby jsme létali na balóncích!" výkřik Blaise a Pansy a Ginny se na něj uznale podívali, zatímco Theo se na něj kriticky divál.

"Zbláznil si se?! To rovnou můžeme jít za Minnie a pozvat ji!" odvětil mu na to sarkasticky-ironicky Theo a Blaise protočil očima, zatímco se Ginny s Pansy rozesmály.

"Tak co si obout boty na vysokém podpatku" navrhla Pansy a Theo s Blaisem se na ni podívali pohledem, který říkal zda to myslí vážně. No, ale aspoň se na něčem ti dva zhodli.

"No tak ne" povzdechla si Pansy a tak se dali zase do přemýšlení.

Teď se přesuneme k Hermioně, Harrymu a Ronovi taktéž známé jako Zlaté trio. Ti byli momentálně v knihovně tak je Hermiona donutila jít, protože musí dodělat eseje do lektvarů, přeměňovaní a bylinkářství. No ne, že by je to bavilo, ale nechtěli ji naštvat a tak teď trpěli nad esejemi.

Daphné Greengrasová šla právě směrem k zapovězenému lesů. Chodila tam když chtěla být sama nebo potřebovala přemýšlet. Právě teď chtěla přemýšlet a to o tom jak se jim povede udělat oslavu aniž by si toho ředitelka McGonagallová s jejím pomocníkem Snapem všimli. Ne, že by byl Snape její pomocník, ale hodně lidí ho tak označovalo. Většinou v lese bývala od rána do dopoledne, ale teď tu chtěla být dýl, a proto si sebou vzala blok a začala kreslit okolní krajinu se zvířaty.

Lenka Láskoradová nebo taky Střelenka byla s Nevillem. Procházeli se po hradě a povídali si o Jinotaji, bylinkách, o stvořeních, které prý neexistují a o silvestru, na který se už všichni těší.

Tessi Blacková právě s Deanem Thomasem dávala přednášku Seamusovi Finniganovi o tom jaký je to hlupák když Ari vymazal vzpomínky. Říkala jak toho bude litovat, ale on vždy argumentoval, že tak to bude lepší a přestanou to řešit. Takže se tam strhla menší hádka, kterou zastavila až procházející ředitelka McGonagallová.

Ari Blacková teprve až teď mířila na snídani, protože ji ještě ráno bolela hlava tak se rozhodla spát dál. Tím pádem se vzbudila až kolem dvanácté dopoledne-odpoledne a šla na snídani nebo spíš svačinu. Nechápala o čem to včera Ginny, Hermiona a Lenka mluvili, ale neřešila to. Sami řekli, že to nechápu takže až to budou vědět zeptá se jich, to byla rozhodnutá a její rozhodnutí se jen tak nemění.

Zhrneme li to, přípravy na silvestr v Bradavicích tráví každý jinak. Ale jak by taky ne když každý má jinou povahu, a i tak jsou nejlepší přátelé. A kolej nikoho nezajímá. Už ne.

𝐊𝐨𝐥𝐞𝐣𝐧í 𝐩ř𝐚𝐭𝐞𝐥𝐬𝐭𝐯í❌ [NEDOKONČENO] Where stories live. Discover now